Ladataan...
Kriselda

 

Ajattelin aloittaa postaussarjan, jossa esittelen omia kauneusrutiinejani ja lomien kunniaksi aloitan siitä, miten hoidan ihoani näin kesällä. Paljasta ihoa näkyy enemmän kun lämpötilat nousevat, joten sitä herää entistä tietoisemmaksi ihonhoidosta. Itse ainakin myönnän, että talvella sitä herkemmin laiminlyö ihon huolenpidon.

Iho on kehon suurin elin, joten siitä on pidettävä hyvää huolta niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Ohessa omia lemppareita ulkoiseen hoitoon. Kuvasin juhannuksena nämä kuvat ja voi että, kun tekisi mieli palata näihin maisemiin! Tämä työviikko onkin ollut semi haastava, kun sai pientä esimakua tulevasta lomasta… 

 

 

Kuivaharjaus

Olen talvisin maailman laiskin kuivaharjauksen suhteen, mutta näin kesällä, kun pitäisi shortsit kaivaa kaapista, niin kuivaharja on ahkerasti käytössä. Kuivaharjaus stimuloi ihon hermopäätteitä ja näin edistää lymfakiertoa. Se pistää verenkierron ja kuona-aineet liikkeelle, ja antaa kyytiä myös selluliiteille! Kuitenkin, on hyvin yksilöllistä kuinka kuivaharjaus tehoaa appelsiini-ihoon, mutta ainakin se kuorii ihoa jättäen sen silkin pehmeäksi.

Aloitan kuivaharjauksen jaloista ja etenen sydäntä kohti pyörivin liikkein. Harjaus on hyvin hyvin koukuttavaa ja ihon kihelmöinti tuntuu taivaalliselta. Harjauksen jälkeen on hyvä käydä suihkussa ja kosteuttaa iho kunnolla!

 

Kuorinta

Edellä mainittu kuivaharjaus kuorii ihoa jo niin hyvin, että käytän kuorintavoiteita vain karvojen poiston yhteydessä. Parhaan tuloksen saa kun kuorii ennen epilointia (tai sheivausta) ja uudestaan vielä sen jälkeen. Rakastan Ritualsin kuorintavoiteita ja mikäli ne ovat loppu kylppärin kaapista, teen oman sekoituksen kookosöljystä ja sokerista!

 

 

Kosteutus

Kesällä ihon kosteuttaminen saattaa useimmilta unohtua, mutta se on edelleen yhtä tärkeää kuin kuivina talvikuukausina. Näin kesällä levitän iholle mieluiten Acon päivettävää Sun Kissed Body-voidetta, jossa on mieto tuoksu. Acon voiteet ovat vakiovahvistus kylppärikaapissani ja niiden triple moist complex takaa pitkäkestoisen, tehokkaan ja tasapainoisen kosteutuksen!

Kasvoille käytän Mádaran SOS Hydra Recharge Cream -voidetta, jossa on tarpeeksi kevyt koostumus, mikä sopii hyvin sekaiholle. Ihoni reagoi super herkästi stressiin ja Mádaran voiteen myötä stressin merkit ovat minimoituneet. Voide sisältää hyaluronihappoa, mikä kosteuttaa tehokkaasti ja vähentää juonteita.

 

 

Aurinkosuoja

En ennen välittänyt ollenkaan ihoni suojaamisesta, kunnes paloin muutama vuosi sitten aika pahasti. Ihoni ruskettuu nopeasti, mutta palaa nykyään sitäkin herkemmin. Mikäli olen pitkään auringossa pidän aina huolen siitä, että kasvot, dekoltee ja olkapäät ovat suojattu 50:llä. Tai ainakin vähintään 30:lla. Etenkin otsa ja dekoltee ovat sellaisia, jotka palavat herkästi.

Aurinkosuojissa suosin vedenkestäviä tuotteita ja Vichyltä löytyy oma lempparini, joka samalla edistää rusketusta! Ei siis tarvitse pelätä korkeaa suojakerrointa, vaikka olisikin vain pari tuntia auringossa. Voide on kaikin puolin täydellinen: korkea suoja, kosteuttava, rusketusta edistävä ja vedenkestävä. Kasvoille pitää tietysti olla myös oma suoja ja kesäkassista löytyykin Acon Sun Face -voide.

 

 

Bonarina: hoitavat vartaloöljyt! Rakastan levitellä erilaisia varataloöljyjä ja minulla on tällä hetkellä testissä Vichyn 3-Gold Oil. Nimensä mukaisesti, se hohtaa kullan, kuparin ja pronssinsävyjä. Erityisesti näin kesällä suosin rusketusta korostavia öljyjä ja Vichyn tuote antaa hillityn hohteen iholle. Öljyä voi käyttää myös hiuksiin ja se sopii hyvin herkälle iholle! 

 

 

TallennaTallenna

Ladataan...
Kriselda

 

Tänään on viimeinen päiväni 25-vuotiaana ja heti aamusta kävin hoitamassa pois alta hammaslääkärikäynnin. Tämän päivän to-do listalla olisi ollut vielä pankissakäynti ja polkupyörän huolto, mutta taidanpa siirtää ne johonkin toiseen päivään. Velvollisuudet...

 

Tasan vuosi sitten koin valtavaa quarter life -kriisiä. Kokemuksesta jäi päällimmäisenä käteen se, että uhkatilanteet pitäisi nähdä mahdollisuuksina. Oli kyseessä sitten vaate-, ikä- tai talouskriisi - tilanne pakottaa meidät muuttamaan asioita, jotka eivät toimi.

Viime vuosi olikin muutosten vuosi. Elämäni heitti aikamoisen triplavoltin ja vieläpä kierteellä. Sain paljon uusia työmahdollisuuksia, sen myötä uusia kavereita ja ystäviä. Tapasin myös miehen, jonka kanssa on enemmän kuin hyvä olla. Ja vaikka kovasti yritin vastustella ajatusta rakastumisesta, niin enpä voisi olla yhtään onnellisempi tällä hetkellä. 

 

Paita ja takki Eleven Paris // Housut ZARA // Kengät Nelly

 

Nuorempana sitä kuvitteli, että tässä iässä olisi jo kaikki selvillä. Opiskelut, ura ja jopa perheen perustaminenkin olisi käsillä. Onneksi jokaisella meillä on oma polku, jota kuljemme - eikä kenenkään elämänvalintoja pitäisi vertailla omiin. Vaikka lapsuuden kavereilla olisi ne maisterin paperit taskussa ja omistuskämpät Espoossa, niin itsepähän olen valinnut duuninteon ja vuokralla asumisen keskustassa. 

Isojen muutosten jälkeen odotan, että elämäni 26. vuosi olisi yhtä tapahtumarikas ja jännittävä. Toisaalta odotan myös seesteisyyttä ja tasapainoa. Pyrin olemaan luottavaisin mielin ja koen vahvasti, että olen tällä hetkellä juuri siinä pisteessä missä pitäisikin. Vuoden takainen ikäkriisi opetti sen, ettei ikinä pitäisi tyytyä, jos joku asia omassa elämässä tympii. Täytyy kantaa itse vastuu omista valinnoista ja erityisesti onnellisuus on omissa käsissämme. Muutokset eivät ole koskaan helppoja, mutta ne eivät myöskään olisi sen arvoisia, ellei niiden eteen joutuisi tekemään töitä. Toki meillä kaikilla on omia velvollisuuksiamme, joita ei pääse pakoon ihan kokonaan - mutta onneksi on sentään vapaus siirtää niitä vähän myöhemmäksi.

 

 

Kuvat: Janita Autio

Ladataan...
Kriselda

 

Kukkakransseja, kokkoa, uimista ja rakkautta. Muun muassa näistä tämän vuoden juhannus on tehty. Lapsena en tiennyt mitään tylsempää kuin juhannus (tai mökkeily), mutta näin aikuisiällä olen oppinut arvostamaan tätä juhlaa sitäkin enemmän. Keskikesä onkin mielestäni ihmisen parasta aikaa, oli sitten festareilla tai mökillä taikka kaupungissa.

Päätettiin viettää tämä juhannus rauhassa appivanhempien kanssa landella ja saatiin ex tempore mukaan myös ystäväpariskunta aatoksi. Ilta olikin täynnä seurapelejä, herkuttelua ja saunomista. Niitä perinteisiä juttuja, plus ilotulituksia. Saan olla hyvin kiitollinen, kun meistä on pidetty erityisen hyvää huolta täällä. Huomenna onkin paluu töihin ja on sanomattakin selvää, että tämä parin päivän akkujen lataus luonnon helmassa teki hyvää.

 

Leppoisaa loppujuhannusta!

 

 

Pages