Ladataan...
Kriselda

 

 

Kirjoittelin viime viikolla oman tyylin löytämisestä ja muoti-detoxin olevan yksi hyvä tapa löytää se. Aloitin tahattoman detoxin, kun palasin ennen joulua Losin lomaltani. Nimittäin olen viimeisen parin kuukauden aikana pukeutunut joka päivä samanlaiseen asuun: mustaan neuleeseen + samanvärisiin housuihin. Hauskaa, sillä Losissa ei tehnyt yhtään mieli pukeutua omiin vaatteisiin (todistusaineisto 1, todistusaineisto 2), mutta nyt talven pukeutumisinspis on rajoittunut tähän uniformuun. Tähän en kyllästy ikinä.

 

  

Tämän talven piristysruiske asuissani ovat kuitenkin olleet Sif Jakobsenin sirot korut, joihin ihastuin palavasti ensinäkemällä. Korkeavuorenkadulle on avattu uusi ihana koruliike nimeltä Korkeila, joka jälleen myy tanskalaista Jakobsia. Jo pelkästään zirkonien kimallus saivat huomioni, mutta pyöreät yksityiskohdat vetosivat ja tekivät lopullisen päätöksen korujen suhteen. 

Käytän harvoin mitään koruja, mutta jos niillä on joku merkitys, niin ne kulkevat mukanani niin arjessa kuin juhlassa. Ympyrä-yksityiskohta symboloi minulle eheyttä ja äärettömyyttä. Korut ovat muistutus siitä, että jokainen kokemus tekee minusta minut ja tapahtui mitä vaan, niin muistan olevani eheä ja onnellinen. Jokainen tarvitsee omat voimakorunsa ja näistä muodostuivat minulle tärkeämmät kuin mitä olisin koskaan voinut kuvitella.

 

 

Kuvat: Adama Sofia
Takki: Never denim/BIK BOK
Neule: Cos
Housut: Nelly.com
Laukku: Balenciaga
Sif jakobsin Korut: Korkeila Helsinki

 

 
Lue myös:
Winter Ruffles
6 vinkkiä oman tyylin löytämiseen

 

Ladataan...
Kriselda

 

 

Tarjoiluehdotus.

 

Ai että. Viime viikkoina on ollut hyvä flow ruokailun suhteen ja onnekseni olen saanut myös miehen syömään pöperöitäni! Puhdas ruoka, parempi mieli. Terveellisemmät valinnat ovat suoranaisessa yhteydessä tyytyväisyyteen ja koko ruuanlaittoprosessi on mielestäni paras tapa rentoutua. Jo ruokakaupassa kiertely ja uusien juttujen tutkiminen inspiroivaa. Koko prosessi on oikeastaan hyvin meditatiivista.

 

Tämä avokado-tahini-kastike syntyi vahingossa ja on mielestäni erinomainen juuri falafelien kanssa. Kastike on kuitenkin hyvin monimuotoinen ja vaihtelemalla ainesten määrää siitä saa oikein hyvän dipin kasviksille tai vaikkapa levitteen leivälle! 

 

 

Resepti on helppo, kuten kaikki ruuat mitä keittiöstäni tulee. Jätin määrät pois reseptistä, jotta voit oman maun mukaan lisäillä siihen mitä ikinä haluat. Avokado lisää neutraalimpaa makua ja kermaisuutta, tahini taas aromaattisuutta ja pähkinäistä makua. Hyvä perus suhde on kuitenkin 1 avokado + 2 rkl tahinia

Lisäksi jätin reseptiin tilaa maustaa dippikastike oman mielen mukaan! Herbamaren uusi spicy pikant -mausteseos on uusi lempparini ja sitä tulee laitettua lähes kaikkiin ruokiin tänä päivänä.

 

  

Avokado-tahini-kastike

avokadoa

tahinia

sitruunanmehua

valkosipulia

oliiviöljyä

yrttisuolaa

 

Ohje: Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella kaikki ainekset yhteen. Aloita avokadosta ja valkosipulista, lisää tahini, öljy ja sitruunanmehut. Mausta lopuksi yrttisuolalla!

 

Tarjoile esimerkiksi falafel-salaatin kanssa, jossa on kvinoaa, tomaattia ja pinaattia!

 

Ladataan...
Kriselda

 

 

Löytyykö sieltä ruudun takaa muitakin tammikuussa aloittaneita uustreenaajia? Fit by Sofia -treenit alkoivat viikko sitten ja heti otettiin luulot pois. Viikossa kertyy 5 aerobista, 4 salitreeniä, sen lisäksi HIIT- ja plyo-treeni. Haastavamman tästä keväästä vielä tekee, kun tähän yhdistää päivätyön ja iltakoulun. Onneksi ruokavalio alkaa kuitenkin olemaan sen mukainen, että energiaa riittää - ja kun syö puhtaasti, myös pää toimii kunnolla.

Joka tapauksessa, ensimmäiset treenit ovat olleet hyvin dynaamisia ja lihakset ovat olleet pitkästä aikaa taas käytössä. Lihasrasitus tuntuu ja aiheuttaa kramppeja lihaksissa. Paras apu tähän on sekä runsas vedenjuonti että magnesium.

 

 

Magnesium on mineraali, joka tukee sekä lihaksiston, hermoston että luuston toimintaa. Saamme sitä ruuasta (kaura, pellavansiemenet, mantelit, raakakaakao) ja ravintolisänä, mutta se ei kuitenkaan imeydy kaikilla ihanteellisesti. Siispä suosin ulkoisesti käytettävää magnesiumlisää, sillä silloin se imeytyy suoraan ihon läpi. Vaikka aloittaisin nyt magnesiumin napsimisen kapseleina, niin siitä ei olisi välittömästi hyötyä - muutenkin lisäravinteiden imeytyminen riippuu pitkälti vatsan ja suoliston kunnosta.

 

Olen suihkutellut ennen nukkumaanmenoa Nordic Healthin Magnesium Oilia treenattuille lihasryhmille - ja voi että, kun magnesiumin kihelmöinti saa myös mielen rauhalliseksi! Suihke rentouttaa lihakset kovan treenipäivän jälkeen ja samalla edistää niiden palautumista. Mikäli olet samassa veneessä kanssani, eli olet juuri aloittanut urheilemisen tai koet ehkä muuten vain, että kärsit magnesiumin puutteesta (väsymys, stressi, univaje, PMS-oireet), niin suosittelen aloittamaan tällä sensitive-suihkeella, joka on tarkoitettu kuiva- ja herkkäihoisille! 

Ja psst... Kyseinen tuote sopii myös juhlijoille, sillä varmasti jokainen joka on joskus tanssinut yön pikkutunneille korkokengissä tietää sen tuskan jaloissa. Siihen vielä yhdistettynä muutama lasi viiniä, niin yölliset krampit ovat siinä. Magnesiumsuihketta voi siis myös käyttää juhlailtojen jälkeen!

 

 

 

Kuvat: Adama Sofia

 

 

Lue myös:
Treenaajan vihersmoothie
Rutiinit hyvinvoinnin perustana

 

Pages