Ladataan...
Kriselda

 

 

Koen elämän tarkoitukseksi viettää hyvää elämää. Me kaikki tavoittelemme enemmän tai vähemmän tyytyväisyyttä ja hyvää oloa kaikessa mitä teemme.

Joskus kuitenkin saatamme ajautua sivuraiteille ja ajatuksemme vellovat ikävissä asioissa. En ole sitä, en ole tätä. Pitäisi olla järjestelmällisempi, vahvempi, kauniimpi ja älykkäämpi. Tuhlaamme valtavasti energiaa heikkouksiemme listaamiseen, että unohdamme omat vahvuutemme.

 

Yksilöinä meillä jokaisella on omat luonteenpiirteemme ja jutut, joissa olemme ”luonnostaan taitavia”. Toista kiinnostaa lapsesta asti tiede ja toinen taas innostuu muodista. Todellisuudessa nämä vahvuudet ovat tulos siitä, mitä olemme ajan saatossa kehittäneet. Kuka vaan voi siis kehittyä missä vaan, kunhan löytyy tarpeeksi kiinnostusta. Luonteenpiirteiden kehittäminen taas on monimutkaisempaa, muttei kuitenkaan mahdotonta.

 

  

TUNNISTA VAHVUUTESI:

 

1. Mistä innostut?

Mitkä ovat sellaisia asioita, jotka saavat silmäsi loistamaan ja mielesi kirkkaaksi. Fiilistä voisi verrata sellaiseen lapsenomaiseen innokkuuteen, kun koko muu maailma ympäriltä unohtuu.

 

2. Olet poikkeuksellinen.

Pohdi niitä asioita, mitkä erottavat sinut muista. Mitä asioita teet eri tavalla? Paremmin?

 

3. Pyydä palautetta.

Pyydä työ- ja opiskelukavereiltasi palautetta itsestäsi. Missä asioissa onnistut kerta toisensa jälkeen? Konkreettiset esimerkit ovat plussaa. Myös lähipiiriltä voi kysyä ja sieltä löytyy varmasti ne tyypit, jotka uskaltavat sanoa suoraan.

 

4. Testaa luonteenpiirteesi vahvuudet.

Internet on täynnä mitä mielenkiintoisempia psykologisia testejä. The VIA Institute on Character –yhteisön testi on kuitenkin yksi parhaimmista. Testeihin kannattaa kuitenkin suhtautua pienellä varauksella, sillä saatamme usein vastata omien toiveiden mukaisesti totuuden sijaan.

 

 

Omien vahvuuksien tunteminen edesauttaa meitä olemaan huomattavasti onnellisempia. Niistä on apua ihmissuhteissa, uralla ja ylipäätään tavoitteiden saavuttamisessa.

Kriisitilanteissa taas niihin tukeutuminen auttaa sietämään stressiä paremmin. Kun keskitämme energiamme positiivisiin puoliin, itsevarmuutemme ja optimistisuus tulevaa kohtaa vahvistuu.

 

 

 

Kuvat: Petra Korpi
Vaatteet: Reebok

 

 

Lue myös:
Mitä sinä haluaisit osata?
Kaikkine vikoineni

Ladataan...
Kriselda

 

 

En olisi ikinä uskonut, että kirjoittaisin muistiin päivän ruuat, saati sitten paljastaisi täällä blogin puolella KAIKKEA mitä suuhuni pistän. Ruokavaliostani on nimittäin tullut kyselyjä liittyen Fit By Sofia –haasteeseen. Kahdeksan viikon ajan on tarkoitus treenata ja syödä bikini fitneksen maailmanmestarin oppien mukaisesti - ja nyt ollaan ylitetty haasteen puoliväli!

 

Koko ohjelman ajan syödään proteiinivoittoisesti ja ensimmäisellä viikolla ruuan määrä tuli shokkina. Toisella ja kolmannella viikolla taas tuntui olevan nälkä kokoajan, kun aineenvaihdunta lähti rullaamaan ihan uudella tavalla. Nyt neljän viimeisen viikon aikana vähennetään sekä hiilihydraattien että rasvojen määrää.

 

Aikaisemmin proteiininlähteeni rajoittuivat lähinnä palkokasveihin, kananmunan valkuaisiin ja lisäravinteisiin. Enkä syönyt niitä edes päivittäin. Kasvispainotteisessa ruokavaliossa vähähiilariset proteiininlähteet ovat vähissä, joten olen pikku hiljaa alkanut syömään kanaa.

Makrovinkkejä siis otetaan vastaan sieltä ruudun takaa muilta plant based flexaajilta

 

 

VIIKON SAFKAT:

 

Maanantai

Aamupala: Kaurapuuroa + vaniljaheraa + chian siemeniä

Lounas: Bataattiburgeri härkispihvillä + salaattia

Välipala: Kvinoaa + parsakaalia + kananmunia

Välipala: Proteiinivanukas

Illallinen: Kikhernepastaa + kanaa + avokadoa

 

Tiistai

Aamupala: Kaurapuuroa + valkuaisia + chian siemeniä + lusikallinen vanilijaheraa

Välipala: Date + Kalestä vihersmoothie-kulho

Lounas: Julian kanapata vihanneksilla riisillä

Välipala: Härkispihvejä + raejuustoa + pinaattia

Välipala: Proteiinivanukas

Illallinen: Paistettu kanan rintafile + riisiä + halloumia

 

 

Keskiviikko 

Aamupala: Mustikka-tuorepuuro + chia

Lounas: Kanaa riisillä + pinaattia

Välipala: Proteiinivanukas, -juoma ja pähkinöitä

Illallinen: Kukkakaalipyree + härkistä

Iltapala: Raejuustoa + 2rkl maapähkinävoita

 

Torstai

Aamupala: Kaurapuuro chia-açai-vanukkaalla

Välipala: Edellisillan kukkakaalijämät

Lounas: Nyhtökaura-salaatti

Illallinen: Bataattia + kanaa + pinaattia

Iltapala: Proteiinivanukas

 

Perjantai

Aamupala: Uunipuuro chia-açai-vanukkaalla + valkuaismunakas

Lounas: Pinaattia + bataattia + kananmunia

Välipala: Proteiinivanukas

Välipala: Proteiinijuoma

Illallinen: Pho-keitto ônamista

 

 

Lauantai (välipäivä treeneistä)

Aamupala: Valkuaispuuro + chia-açai geelillä 

Lounas: Lohisalaatti

Välipala: Suklaa proteiinijuoma + 2 palaa raakasuklaata

Illallinen: Fitness-pizzaa (kukkakaalipohjalla)

Iltapala: Proteiinivanukas

 

Sunnuntai (välipäivä treeneistä)

Aamupala: Uunipuuroa + 1/2 banaani + vadelmia puolukoita +  valkuaismunakas + pinaattia

Lounas: Kanaa ja vihanneksia 

Illallinen: Kookosriisiä + curry-kanaa

Iltapala: Proteiinivanukas + cashewpähkinöitä

 

 

Olen yrittänyt olla stressaamatta sitä, jos joka päivä ei ehdi syömään ja treenaamaan ohjelman mukaisesti. Aina ei vaan ehdi, kun päivät alkavat muutenkin kuudelta ja päättyvät vasta kello 21 jälkeen. Välipäivinä olen yrittänyt syödä kulutuksen mukaan tai kompensoinut sitä seuraavalla aterialla. En tiedä onko se ihan oppikirjan mukaista, mutta omaan järkeen se vaikuttaa loogiselta.

Nälkää ei siis ole tarvinnut nähdä, sillä päivän mittaan ruoka-annoksia kertyy 4-6 kappaletta! Verensokeri pysyy päivän mittaan tasaisena, mutta kouluiltoina kaipaisin illallisen jo ennen kello yhdeksää. Huomaan kuitenkin voivani ja jaksavani hurjan paljon paremmin, unenlaatu on parantunut ja pöhötys on lähtenyt kropasta! TJ21!

 

 
Lue myös:
Uunipuuro kaurasta
Chia-acai-vanukas

 

Ladataan...
Kriselda

 

 

Viime jenkkimatkalta minulle jäi riippuvuus herkullisiin acai-kulhoihin. Näitä kulhoja löytyi lähes jokaisesta terveyskahvilasta ja niiden hinta oli myös trendin mukainen. Helsingissä en ole vielä törmännyt näihin, joten kotona on tullut tehtyä yhtä jos toista Cocovin acai-jauheesta. Ja mikä parasta, kotona tietää varmasti mitä kulho sisältää! Jenkkiversiot olivat sen verran makeita, että niistä löytyisi tuhottomasti piilosokeria.

Fit by Sofia -dieetin aikana olen maltillisesti syönyt mitään ylimääräistä. Acai-marja on hyvin ravinnetiheä, joskin kaloripitoinen. Se sisältää tärkeitä omega-3-, 6- ja 9-rasvahappoja. Lisäksi A-vitamiinia, kaliumiakalsiumia sekä rautaa.

Terveyttä edistävien vaikutusten ansiota, olen suonut itselleni acai-herkkuja, kuten tämän vanukkaan.

 

 

Acai-chia-vanukas

 

2,5 dl nestettä (kaura-, mantelimaito tai vesi)

3 rkl chian siemeniä

1 rkl acai-jauhetta

1 tl vaniljajauhetta tai 1 rkl vaniljaheraa

makeutusta oman maun mukaan

 

Ohje: Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai suoraan kannelliseen kippoon ja ravista niin, että chiat jakautuvat seokseen tasaisesti. Anna vaikuttaa muutama tunti/yön yli jääkaapissa.

 

Olen lusikoinut vanukasta ”hillona” aamupuuron päälle tuomaan tavalliseen kaurapuuroon vähän uutta sisältöä. Vanukas toimii loistavasti myös yksinään tai sitä voi vastaavasti sekoittaa esimerkiksi smoothien joukkoon!

   

Lue myös:
Uunipuuro kaurasta
Terveelliset aamupalat

Pages