Ladataan...
Kriselda

 

Yksi tämän syksyn parhaista uutuuksista on Afterwork –podcast, joka ilmestyy kerran viikossa Wecastillä! Omaan makuuni suomenkielisiä podcasteja on liian harvassa, joten odotin tätä kultakimpaletta kuin kuuta nousevaa. Äänessä ovat ihanat Pupulandian Jenni, PR-ammattilaiset Petra ja Rina.


Afterworkin aiheet koskettavat läheltä ja sarjan toisessa jaksossa tytöt keskustelevat siitä, miten syksy on monille enemmän uuden alku, kuin uusi vuosi. On totta, että syksyllä aina jotenkin syntyy uudelleen. Tai ainakin pyrkimykset siihen on kovat. Syksyisin on mielestäni myös paremmat mahdollisuudet onnistua omissa tavoitteissaan, kuin alkuvuodesta.

 


 

Oma happy new syksy –lupaukseni on ottaa iisimmin silloin, kun oma raja alkaa tulla vastaan. Friikkuna sitä painaa aina montaa eri duunia samaan aikaan ja lisäksi korkeakouluopinnot ovat myös priolistalla. Tälläkin hetkellä kaikki syksyn viikonloput ovat pyhitetty töille ja erinäisille dediksille, joten tavoitteena olisi maksimoida kaikki mahdollinen lepoaika. Kärsin viime talvena semi vakavista uniongelmista ja oireet ovat taas alkaneet nousta pintaan. Terveys ja mielenterveys edellä!


On mulla ihan mukaviakin uutisia, nimittäin Afterwork–podcastin lisäksi internet saa lisää kivoja juttuja tänä syksynä! Minun ja toisen Petran yhteinen prokkis, eli yes girl –sivuston julkaisupäivä on nyt päätetty.

SAVE THE DATE: 10.10.2017!

Silloin mennään online ja alkuun toivomme paljon palautetta, jotta saadaan sivusto ja kaikki muu toimimaan mahdollisimman sujuvasti!

 

P.S. Mitkä ovat sinun happy new syksy -lupaukset?

 

 

Kuvat: Tuija Pehkonen
Takki: Gina Tricot
Neule ja aluspaita: Dots
Housut: H&M

 

Ladataan...
Kriselda

 

Kirjoittelin täällä aikaisemmin tekemästäni kokonaisvaltaisesta syysdetoxista, joka alkoi ihon puhdistuskuurilla ja jatkui kodin suursiivouksella. Nyt on kuitenkin vuoro avata vähän enemmän Heartbeats Detoxista, joka on Petran kehittelemä viiden päivän puhdistuskuuri.

Parasta tässä on se, että kuurin aikana saa SYÖDÄ, eikä nälkää tarvitse nähdä oikeastaan missään vaiheessa. Petran detox-ruuat ovat myös aika maukkaita, että osan kanssa syttyi kunnon syysromanssi! Niitä vetelee ihan mielellään myös kuuriviikon jälkeen!

 

En odottanut mitään suurempia tuloksia viiden päivän ajalta, mutta siinähän kävi niin, että meikäläisen elopainosta lähti 4,5 kiloa nesteitä ja kuona-aineita. Neljä ja puoli kiloa viidessä päivässä! Kuulostaa aika absurdilta, enkä edes tiennyt sen olevan mahdollista.

Detoxista on nyt kaksi viikkoa ja olen kokoajan odottanut, että lähteneet nestekilot tulisivat takaisin, mutta ei. Olo on huomattavasti kevyempi ja kuuri motivoi pitämään kiinni hyvästä olotilasta! Ja vaikka olen syönyt taas normaalisti irtokarkkia ja pizzaa, niin olen vastaavasti tasapainottanut elämää detoxjuomalla ja vihannestikuilla.

 

Kokosin tähän 5 vinkkiä, jotka helpottavat elämää kuurin aikana:

1. Valmistaudu ja osta etukäteen koko viikon safkat.

2. Valitse sellainen viikko, kun on mahdollisimman vähän menoja.

3. Valitse sellainen viikko, että pääset mahdollisimman usein vessaan. (Vihreä teen lipittäminen pistää nesteet liikkeelle.)

4. Haasta kaveri mukaan, jotta saat vertaistukea viikolle.

5. Vältä kovia treenejä. Hot jooga on erinomainen detoxin tueksi, kunhan muistaa juoda paljon vettä.

 

 

Älkää kertoko Petralle, mutta tähän väliin lienee hyvä paljastaa, etten noudattanut hänen ohjeita ihan 100%:sti. Varioin muutamia juttuja, esim. aamuiseen sitruunaveteen lisäsin cayennepippuria ja kurkumaa. Iltaisin vetelin mielin määrin supersoossia ja hummusta vihannesten kanssa (ne olivat niiiiin hyviä!) :D Muistakaa siis myös kuunnella omaa kroppaa kuurin aikana, eikä kannata ottaa tätä LIIAN VAKAVASTI!

Saat Heartbeats Detoxin täältä! 

 

 

Kuva: Petra Korpi
Treenivaatteet: Röhnisch

 

 
Lue myös:
Anti-turvotus-smoothie
Trendin Snapchatistä: Detox Välipala

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

Ladataan...
Kriselda

 

Pilatesta? Juu, ei kiitos. Meikäläisen suhde kyseiseen liikuntamuotoon on monimutkainen. Olen joutunut harjoittamaan sitä lapsesta asti baletin ohessa ja nuorempana myös ohjasin sitä opiskeluiden ohella. Se ei ole mikään lempilaji, vaikka voisi toisin luulla; tunneilla tehdään pitkiä, syviä lihaksia stimuloivia, sarjoja. Harjoitukset etenevät lempeästi ja se on kuin joogan nuorempi länsimaalainen pikkuserkku.

Päätin kuitenkin ilmoittautua BAY Helsingin laitepilatestunnille, kun siihen tuli mahdollisuus. Ja vähän myös uteliaisuudesta johtuen, sillä olin nähnyt tilasta etukäteen kuvia. Onneksi pidin kiinni ilmoittautumisesta ja pakotin itseni paikalle, vaikka meinasin perua ja nojautua duunikiireisiin. Olin kovin stressaantunut, enkä ymmärtänyt sitä kuin vasta tunnin jälkeen.

 

Tunnin veti ihana Julia, joka on asunut ja kouluttautunut pilatesohjaajaksi Australiassa. Liikkeet ovat pitkälti samanlaisia kuin lattiapilateksessä, mutta sängyn avulla saa lisätehoa omaan harjoitteluun. Se myös auttaa aluksi löytämään syvät lihakset, jotta lattiaharjoitus sujuisi vaivattomammin. Julian ohjaus oli juuri sitä mitä tarvitsin, sillä kosketukseni pilatekseen on aikaisempina vuosina ollut kovin teoreettista - nyt sain NAUTTIA siitä. Myös laitteet ovat kokeneet mukavan muodonmuutoksen modernimpaan suuntaan (eikä enää muistuttaneet kidutuslaitetta, mitä ne kouluikäisen Kriseldan silmissä olivat).

 

Pilateksen lisäksi BAY Helsingissä on tarjolla joogaa, josta yksi ohjaaja on toinen ihana ihminen, Matilda. Hän ja Julia tapasivat keväällä Australian Byron Bayssa, josta pilates- ja joogasalin nimi on saanut alkunsa! Juuri tällaista mestaa Helsinki on kaivannut ja paikkana mikäs muukaan kuin up and coming Skattan Kanavaranta!

 

  P.S. Matilda on joogaopettajuuden lisäksi korusuunnittelija ja hän suunnitteli upean hopeakorumalliston Sugar Universelle, johon kuuluu korvakorut, sormus ja kaulakoru.  BAY Helsinki Kanavaranta 7

 

 

Lue myös:
Annan sinulle anteeksi
9 asiaa ennen aamuyhdeksää

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

Pages