Ladataan...
Kriselda

 

Julia heitti poikaystävä-haasteen ilmoille omassa blogissaan ja sain kuin sain suostuteltua myös meikäläisen yes boy:n tähän mukaan. Jontulla on mun Instan puolella on oma faniryhmä, joka kommentoi ahkerasti VAIN, kun Joonas esiintyy stooreissani. :D Nyt sain hänet tänne ensimmäistä kertaa vierailulle - toivottavasti ei viimeiseksi. Onhan Jonttu siis näkynyt täällä, mutta nyt hänelle on suotu oma äänikin! Pidemmittä puheitta kysymysten kimppuun:

 

♡ Mitä oikeasti ajattelit minusta ensitreffeillämme?

Vaikeasti tavoiteltava. Meidän ensimmäiset treffit oli viikkojen kuumotuksen jälkeen klo 07.00 aamulla sitä piti sanoo “bisnestapaamiseksi”, koska treffit sana ahdisti sua. Muistan föönanneeni lettiä 06.30 aamulla ihan hiessä silmät puoliks muurautuneena umpeen. Muistan myös että olit niit kaunis, että ujostutti katsoa silmiin ja puhuin liian nopeasti.

 

♡ Nauranko vitseille, mitä en oikeasti tajua?

Ehkä puolittain, mutta kyllä mä sitten aina kerron mikä oli hauskaa jos huomaan, että et tajunnu.

 

♡ Pidänkö halailusta?

Kyllä. Se on meidän suosikki olomuoto.

 

♡ Haluanko pienet vai isot häät?

Sen kokoiset, kun annan periksi budjetissa.

 

♡ Olenko koskaan rikkonut lakia?

Olet mutta ne ovat olleet ns. uhrittomia rikoksia.

 

♡ Millainen on voileipäni?

Siemenleipä, avocado, tomaatti. Mukana voi olla joku värikäs tahna, jota en tunnista. Hummus-henkinen.

 

♡ Millaista musiikkia kuuntelen mieluiten?

Beyoncéa. Spotify-playlistejä tyyliin 90’s rap ja Rnb. Sitä yhtä biisiä, joka kuulostaa Drakelta mutta ei oo.

 

♡ Mitä pelkään?

Sitä, että pimeässä on joku.

 

♡ Kestänkö stressiä?

Paremmin, kun itse uskot.

 

♡ Oudoin tapani?

Tapani Kansa? No ei.. Ehkä “Mun hampaat on keltaset” -luulosairaus.

 

♡ Mihin työhön et missään nimessä laittaisi minua?

Hiilikaivokselle.

 

♡ Jos saisin viettää päivän jonkun kuuluisan, elävä, kuolleen tai ihan kenen kanssa tahansa. Kuka se olisi?

Beyoncé.

 

♡ Voittaisin lotossa, mitä tekisin rahoilla?

Oman asunnon hankinta ois varmaan ekana. Sitte hoitaisit sun perheelle asiat mukavasti.. ja pelastaisit koiria! Matkusteltua tulis varmaan ainakin puolet vuodesta.

 

♡ Mikä väri vastaisi persoonaani ja miksi?

Peach pink, se on rehellisen tyttömäinen, mutta kuitenkin klassinen ja hillitty.

 

♡ Mikä minua ärsyttää eniten muissa ihmisissä?

Itsekeskeisyys.

 

♡ Mikä on suosikki roskaruokani?

Vaikee sanoo yhtä.. El Maco, Fish tacot, pizza.

 

♡ Rumin vaatteeni mistä minä pidän, mutta sinä et?

Ehkä se joku "varsity jacket”, josta näkee kilsan päähän et se on tyyliin Zaran. En oo kyllä varma ees onks sulla sitä enää.♡ Mikä oli viimeisin tekstiviesti minkä lähetin sinulle?

"Oon miksauskopissa, joka on keskellä tätä telttaa. Tänne pääsee sisään vasemmalta puolelta tätä koppia, kun naama on lavallepäin. Paremmin en osaa selittää…"

 

♡ Kun olen kipeä, haluanko että minua hoidetaan vai olenko mieluummin yksin kunnes paranen?

Hoidetaan. Et kyllä oo ollu niin kauheen kipee mun mielestä kertaakaan. Itellä on ollu useemmin manflu.

 

♡ Kun riitelemme miten käyttäydyn?

Lapsellisesti. No ei kai! (älä lyö, I love you)

 

♡ Menemme ravintolaan, mitä tilaan?

Ruokaa? Riippuu ravintolasta. Paska kysymys.

 

♡ Minkä asian äärellä voisin viettää tuntikausia?

Tietokoneen ja kosmetiikan.

 

♡ Mikä saa minut todella vihastumaan?

Jos olen laiska kotitöissä. Huomiotta jättäminen.

 

♡ Entäs piristymään?

Treffi-illat.

 

♡ Millainen olen tyttöystävänä?

Täydellinen suurimman osan ajasta. Kuukautisten aikana välillä ilkeä.

 

♡ Kumpi sanoin ensin “rakastan sinua” ja missä se tapahtui?

Minä ihan varmasti mutta ei saa suuttua jos tästä sai puolet oikein kuitenkin.

 

♡ Mitä teen heti ekana aamulla?

Säikähdät, että ootkohan torkuttanu liikaa.

 

♡ Millaisia vaatteita käytän kotona?

Jumppavaatteita.

 

♡ Mitä kotiaskaretta en osaa hoitaa?

Sä osaat musta kaikki kotiaskareet.

 

♡ Kumpi määrää kaapin paikan?

Empiiriseen tutkimukseen perustuvan tiedon pohjalta olen tehnyt havainnon, että se on kaikkien kannalta helpompaa, että sinä.

 

♡ Mikä on paras luonteenpiirteeni?

Toisien huomioon ottaminen.

 

♡ Entä paras piirre ulkoisesti?

Hymy.

 

♡ Ihanin yhteinen muisto?

Vaikee sanoo yhtä. Ekat 5 treffiä varmaan ja kaikki ulkomaanmatkat. 

Mitäs sanotte, otetaanko Joonas tänne useamminkin viereilulle laukomaan totuuksia? :D Pakko mainita, että taisin vähän herkistyä, kun lueskelin näitä. Siispä suosittelen haastetta jokaiselle, vaikka ei olisikaan blogia! Pyydä puolisoa tai ystävää täyttämään kohdat. :) 

LUE MYÖS:
10 SYYTÄ MIKSI RAKASTAN SINUA
PITKÄN PARISUHTEEN SALAISUUS 

Ladataan...

Ladataan...
Kriselda

 

Siinä missä en ennen tehnyt hiuksilleni juuri mitään, on muuttunut viimeisen parin vuoden aikana aika rajusti. Kaikennäköistä on tullut kokeiltua: vaaleaa, lyhyttä, kiharaa, pidennyksiä, persikkaa, long bobia...

Viimeisimpänä kokeilin kampaajani Miiskun suosituksesta Mago-pidennyksiä, eikä varmasi jää viimeiseksi kerraksi. Pidennykset tosiaan otettiin viime viikolla pois ja iso ilo jäi kampaamon lattialle.

Kyseessä taitaa olla maailman hellävaraisin ja ympäristöystävällisin pidennystekniikka, kun oma tukka ei kärsi niistä lainkaan. Päinvastoin, omat hiukset saivat tämän pidennysjakson ajan levätä ja kasvaa kaikessa rauhassa. Puuvillalangalla solmitut hiusjatkeet eivät myöskään vaadi minkään sortin laitteistoa, joka kuluttaisi sähköä.

Elämä Magojen kanssa oli helpompaa kuin kuvittelin; niiden kanssa sai saunoa, uida, raapia päätä, you name it - niitä ei tarvinnut lainkaan varoa.

 

Nyt ne ovat muisto vain ja harkitsen jo vakavissani niiden uusimista. Sitä ollaan niin sanotusti pidennyskierteessä, jos (ja kun) ratkean niihin.

Joka tapauksessa kävin jo toisella kampaajallani Jonilla (en varsinaisesti petä kampaajiani, vaan he työskentelevät saman katon alla) vähän uusimassa tukkaa viime viikolla ja tällä viikolla jatketaan operaatiota. Arvaatteko jo, mihin suuntaan sitä taas mennään?

 

 

Mikä näistä lookeista on sun mielestä paras?

 
 
Lue myös:
Hiusonnen kukkuloilla
Pidemmät ja tuuheammat hiukset

 

Ladataan...

Ladataan...
Kriselda
Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila

 

 

Mainitsin edellisessä postauksessa, että kävin viime viikonloppuna aura- ja chakra-kuvauksessa. Selvisi, että chakrani ovat epätasapainossa - ei mitenkään radikaalisti, vaan solar plexus ja kurkkuchakra kaipaisivat tasapainotusta. Toinen käy ylikierroksilla ja toinen vajaalla.

Chakrat ovat kehomme voimakeskuksia, jotka kulkevat kehon keskilinjalla. Keskuksia on seitsemän ja usein puhutaan myös kahdeksannesta, joka on kehoa ympäröivä energiakenttä, eli aura.

Joogasta tuttujen energiakeskusten tunnistaminen voi auttaa meitä säätelemään kehomme energiatasapainoa. Jokaiseen voimakeskukseen liittyy erilaisia ominaisuuksia ja niiden balanssi vaikuttaa sekä meidän henkiseen että fyysiseen terveyteen.

 

Erinäisistä syistä johtuen chakroihin voi muodostua tukkeumia, ne voivat olla liian avoimia tai ylikuormittuneita, jolloin koemme vaivoja kropassa tai mielessä.

Itsensä kehittäminen on ollut blogissani kantava teema ja koska omat voimakeskukseni ovat epätasapainossa, niin mikäs sen parempi ajankohta parantumiselle kuin tämä syksy. Oman henkisen ja fyysisen olemuksen ymmärtäminen vie meitä eteenpäin ihmisinä ja tekee meistä vahvempia kuin koskaan.

 

 

 

Meidän voimakeskukset: 7 chakraa

 

Juurichakra - maadoittuminen, punainen (häntäluun alueella)

Liittyy turvallisuuden tunteeseen, merkityksellisyyteen ja eteenpäin pyrkimiseen. Itsetutkiskelu ja itsensä hyväksyminen auttaa tasapainottamaan. Kun chakra on tasapainossa ihmisen on helppo ottaa ja antaa. On turvallinen olo, eikä takerru ulkoisiin asioihin, kuten statukseen tai ulkonäköön.

 

Sakraalichakra - seksuaalisuus, oranssi (navan alapuolella)

Henkisellä tasolla sakraalichakra liittyy ihmissuhteisiin, romantiikkaan ja elämästä nauttimiseen. Fyysisellä kyse on seksuaalisuudesta. Intohimo, luovuus ja nautinto ovat avainsanoja luomisen keskuksessa. Tasapainoisen sakraalichakran myötä ihminen on viehättävällä tavalla itsevarma, eikä pelkää uusia asioita.

 

Solar plexus -chakra - itsetunto, keltainen (navan alueella)

Tämä chakra liittyy tahtoon ja itseluottamukseen. Kun sisäinen aurinkomme on tasapainossa, ihminen on itsevarma ja elämännälkäinen. Pitää muistaa palkita itsesi onnistumisista. Jos epäonnistut, mieti, miten virhe kehittää sinua.

 

Sydänchakra - myötätunto, vihreä ja vaaleanpunainen

Keskellä rintakehää sijaitsevaa sydänchakraa kutsutaan sielun portiksi. Kun energiakeskus on tasapainossa, ihminen pystyy rakastamaan ehdoitta. Hän suhtautuu itseensä ja muihin lempeästi ja arvostavasti.

 

Kurkkuchakra - kommunikaatio, sininen

Kaulassa sijaitseva kurkkuchakra vittaa kommunikointiin, itseilmaisuun ja oman totuuden mukaiseen elämään. Tasapainoisessa chakrassa ihminen elää rehellisesti kaikin puolin omien arvojensa mukaisesti. Vahva kurkkuchakra tekee ihmisestä myös luovan ja itsenäisen. Heikko haluaa miellyttää muita ja elää muiden odotusten mukaan.

 

Otsachakra - intuitio, indigonsininen

Otsan keskellä sijaitsee otsachakra, eli meidän kolmas silmä, joka ohjaa intuitiota ja mielen voimaa. Se tuo tasapainoa ja rauhaa oman mielen ja ympärillä tapahtuvien asioidel välille. Kun otsachakra on tasapainossa, niin mieli on kirkas ja keskittynyt, eikä tarvetta itsen korostamiseen.

 

Kruunuchakra - yhteys elämänenergiaan, tumman violetti, kulta ja valkoinen

Kehon ylin chakra sijaitsee päälaella ja se liittyy viisauteen, epäitsekkyyteen ja valaistumiseen. Kruunuchakrassa ei ole yleensä tukoksia, vaan se on joko enemmän tai vähemmän kehittynyt. Elämänkokemuksista oppiminen, empatia ja sivistys kehittävät kruunuchakraa. Vahvan kruunuchakran omaava ihminen on avulias, avoin ja empaattinen.

 

 

Omalla kohdalla solar plexus on ollut yliaktiivinen - niin aktiivinen että se on palanut puhki valkoiseksi, kun taas kurkkuchakra on kutistunut lähes täysin.

Ensimmäinen vuosi yrittäjyyttä alkaa pian olla takana ja chakra-kuvauksen tulos viittaa selkeästi siihen, että työintoni kasvanut niin suureksi, että olen unohtanut elää omien arvojeni mukaan, josta yksi ylitse muiden on liikkuminen.

 

Olen ollut yhä enemmän kiinnostunut energiahoidoista ja ayrvedisista menetelmistä. Ihmis- ja kehotyypistä riippumatta kaipaamme tasapainoa elämään ja yleisten lainalaisuuksien perusteella kehittelin hyvinvointirutiinin, joka auttaa tasapainottamaan meidän voimakeskuksia heti aamusta. Sopivassa määrin hihhulointia ja tavallisia, arkisia juttuja.

 

 

 

Aamurutiini chakrojen tasapainottamiseen

 

Kielen puhdistus kuparisella kielenpuhdistajalla ja hampaiden pesu

Bakteerit pois suusta heti aamusta. Olen valtavan tarkka hampaiden ja suun hyvinvoinnista, joten ensimmäinen asia mitä teen herätessäni on aamupesu.

 

Chakrameditointi ja pranamaya-hengitykset

Hengitykset voimakeskuksiin yksi kerrallaan tai meditoinnin voi jakaa yksi chakra per päivä. Silloin keskittyy intensiivisesti tietyn energiakeskuksen paranemiseen ja tasapainottamiseen.

 

Kehoa ja mieltä lempivä lämmin kahvi

Kahvia en voisi jättää pois aamuistani. Olen tästäkin äärimmäisen tarkka ja juon ainoastaan tummapaahtoista kahvia. Sain nauttia cold brew -kaudesta pitkään, mutta nyt näin syksyn tullen keho ja mieli kaipaa oikein kuumaa ja mausteista kahvia. Ayurvedisen tyyppini mukaan valitsen kahvini sekaan kauramaitoa, kanelia, kardemummaa ja vaniljaa.

 

Kiitollisuuspäivakirja ja kehittävää kirjallisuutta

Pyrin aloittamaan aamuni kiitollisuuspäiväkirjalla. Kirjoitan ylös kiitollisuuden aiheita ja toiveita tulevan päivän suhteen. Tällä hetkellä luennassa on ”You Do You” -kirja, joka edesauttaa oman totuuden mukaan elämistä. Duunien delegointia on edessä.

 

Mantra-rannekorut ja chakrakivet

Näitä pidän mukana meditaatiossa ja muutenkin ne ovat päivän mittaan hyvä muitutus siitä, mitä kulloinkin tarvitsen.

Stay strong.

Be True. Be You. Stay Kind.

 

 

 

Kuvat: Adama Sofia

 

Lue myös:
Vahvuudet voimavaroina
Rohkeudesta

Pages