Ladataan...
Kriselda
Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila

 

 

Mainitsin edellisessä postauksessa, että kävin viime viikonloppuna aura- ja chakra-kuvauksessa. Selvisi, että chakrani ovat epätasapainossa - ei mitenkään radikaalisti, vaan solar plexus ja kurkkuchakra kaipaisivat tasapainotusta. Toinen käy ylikierroksilla ja toinen vajaalla.

Chakrat ovat kehomme voimakeskuksia, jotka kulkevat kehon keskilinjalla. Keskuksia on seitsemän ja usein puhutaan myös kahdeksannesta, joka on kehoa ympäröivä energiakenttä, eli aura.

Joogasta tuttujen energiakeskusten tunnistaminen voi auttaa meitä säätelemään kehomme energiatasapainoa. Jokaiseen voimakeskukseen liittyy erilaisia ominaisuuksia ja niiden balanssi vaikuttaa sekä meidän henkiseen että fyysiseen terveyteen.

 

Erinäisistä syistä johtuen chakroihin voi muodostua tukkeumia, ne voivat olla liian avoimia tai ylikuormittuneita, jolloin koemme vaivoja kropassa tai mielessä.

Itsensä kehittäminen on ollut blogissani kantava teema ja koska omat voimakeskukseni ovat epätasapainossa, niin mikäs sen parempi ajankohta parantumiselle kuin tämä syksy. Oman henkisen ja fyysisen olemuksen ymmärtäminen vie meitä eteenpäin ihmisinä ja tekee meistä vahvempia kuin koskaan.

 

 

 

Meidän voimakeskukset: 7 chakraa

 

Juurichakra - maadoittuminen, punainen (häntäluun alueella)

Liittyy turvallisuuden tunteeseen, merkityksellisyyteen ja eteenpäin pyrkimiseen. Itsetutkiskelu ja itsensä hyväksyminen auttaa tasapainottamaan. Kun chakra on tasapainossa ihmisen on helppo ottaa ja antaa. On turvallinen olo, eikä takerru ulkoisiin asioihin, kuten statukseen tai ulkonäköön.

 

Sakraalichakra - seksuaalisuus, oranssi (navan alapuolella)

Henkisellä tasolla sakraalichakra liittyy ihmissuhteisiin, romantiikkaan ja elämästä nauttimiseen. Fyysisellä kyse on seksuaalisuudesta. Intohimo, luovuus ja nautinto ovat avainsanoja luomisen keskuksessa. Tasapainoisen sakraalichakran myötä ihminen on viehättävällä tavalla itsevarma, eikä pelkää uusia asioita.

 

Solar plexus -chakra - itsetunto, keltainen (navan alueella)

Tämä chakra liittyy tahtoon ja itseluottamukseen. Kun sisäinen aurinkomme on tasapainossa, ihminen on itsevarma ja elämännälkäinen. Pitää muistaa palkita itsesi onnistumisista. Jos epäonnistut, mieti, miten virhe kehittää sinua.

 

Sydänchakra - myötätunto, vihreä ja vaaleanpunainen

Keskellä rintakehää sijaitsevaa sydänchakraa kutsutaan sielun portiksi. Kun energiakeskus on tasapainossa, ihminen pystyy rakastamaan ehdoitta. Hän suhtautuu itseensä ja muihin lempeästi ja arvostavasti.

 

Kurkkuchakra - kommunikaatio, sininen

Kaulassa sijaitseva kurkkuchakra vittaa kommunikointiin, itseilmaisuun ja oman totuuden mukaiseen elämään. Tasapainoisessa chakrassa ihminen elää rehellisesti kaikin puolin omien arvojensa mukaisesti. Vahva kurkkuchakra tekee ihmisestä myös luovan ja itsenäisen. Heikko haluaa miellyttää muita ja elää muiden odotusten mukaan.

 

Otsachakra - intuitio, indigonsininen

Otsan keskellä sijaitsee otsachakra, eli meidän kolmas silmä, joka ohjaa intuitiota ja mielen voimaa. Se tuo tasapainoa ja rauhaa oman mielen ja ympärillä tapahtuvien asioidel välille. Kun otsachakra on tasapainossa, niin mieli on kirkas ja keskittynyt, eikä tarvetta itsen korostamiseen.

 

Kruunuchakra - yhteys elämänenergiaan, tumman violetti, kulta ja valkoinen

Kehon ylin chakra sijaitsee päälaella ja se liittyy viisauteen, epäitsekkyyteen ja valaistumiseen. Kruunuchakrassa ei ole yleensä tukoksia, vaan se on joko enemmän tai vähemmän kehittynyt. Elämänkokemuksista oppiminen, empatia ja sivistys kehittävät kruunuchakraa. Vahvan kruunuchakran omaava ihminen on avulias, avoin ja empaattinen.

 

 

Omalla kohdalla solar plexus on ollut yliaktiivinen - niin aktiivinen että se on palanut puhki valkoiseksi, kun taas kurkkuchakra on kutistunut lähes täysin.

Ensimmäinen vuosi yrittäjyyttä alkaa pian olla takana ja chakra-kuvauksen tulos viittaa selkeästi siihen, että työintoni kasvanut niin suureksi, että olen unohtanut elää omien arvojeni mukaan, josta yksi ylitse muiden on liikkuminen.

 

Olen ollut yhä enemmän kiinnostunut energiahoidoista ja ayrvedisista menetelmistä. Ihmis- ja kehotyypistä riippumatta kaipaamme tasapainoa elämään ja yleisten lainalaisuuksien perusteella kehittelin hyvinvointirutiinin, joka auttaa tasapainottamaan meidän voimakeskuksia heti aamusta. Sopivassa määrin hihhulointia ja tavallisia, arkisia juttuja.

 

 

 

Aamurutiini chakrojen tasapainottamiseen

 

Kielen puhdistus kuparisella kielenpuhdistajalla ja hampaiden pesu

Bakteerit pois suusta heti aamusta. Olen valtavan tarkka hampaiden ja suun hyvinvoinnista, joten ensimmäinen asia mitä teen herätessäni on aamupesu.

 

Chakrameditointi ja pranamaya-hengitykset

Hengitykset voimakeskuksiin yksi kerrallaan tai meditoinnin voi jakaa yksi chakra per päivä. Silloin keskittyy intensiivisesti tietyn energiakeskuksen paranemiseen ja tasapainottamiseen.

 

Kehoa ja mieltä lempivä lämmin kahvi

Kahvia en voisi jättää pois aamuistani. Olen tästäkin äärimmäisen tarkka ja juon ainoastaan tummapaahtoista kahvia. Sain nauttia cold brew -kaudesta pitkään, mutta nyt näin syksyn tullen keho ja mieli kaipaa oikein kuumaa ja mausteista kahvia. Ayurvedisen tyyppini mukaan valitsen kahvini sekaan kauramaitoa, kanelia, kardemummaa ja vaniljaa.

 

Kiitollisuuspäivakirja ja kehittävää kirjallisuutta

Pyrin aloittamaan aamuni kiitollisuuspäiväkirjalla. Kirjoitan ylös kiitollisuuden aiheita ja toiveita tulevan päivän suhteen. Tällä hetkellä luennassa on ”You Do You” -kirja, joka edesauttaa oman totuuden mukaan elämistä. Duunien delegointia on edessä.

 

Mantra-rannekorut ja chakrakivet

Näitä pidän mukana meditaatiossa ja muutenkin ne ovat päivän mittaan hyvä muitutus siitä, mitä kulloinkin tarvitsen.

Stay strong.

Be True. Be You. Stay Kind.

 

 

 

Kuvat: Adama Sofia

 

Lue myös:
Vahvuudet voimavaroina
Rohkeudesta

Ladataan...
Kriselda

 

 

Terkut detoxin jälkeisestä elämästä! Oli aivan ihanaa palata takaisin kauniin syksyiseen Helsinkiin New Yorkista. Kroppa kaipasi puhdistusta reissun jälkeen, eikä syynä ollut pelkästään reissulla porsastelu, vaan oikeastaan viimeisen vuoden aikana kertyneet kuonat. No joo, siihen puhdistukseen ei kyllä viisi päivää riitä millään, mutta olo on nyt kevyempi.

 

Olemme Suomessa saaneet nauttia äärettömän kauniista syksystä ja lämpötilakin on ollut sietävää. Silti, aina ilman viiletessä kroppa alkaa kaipaamaan yhä lämpimämpää kuumempaa ruokaa.

Kahden viikon hedonistisen elämän jälkeen päätin ryhtyä yes girlin detoxille, jonka kehittelimme Petran kanssa viime talvena.

 

Olen saanut paljon kyselyitä detoxista, millä ohjelmalla teen? kuinka kauan se kestää? Ja tiesinkö, ettei detoxista ole oikeasti mitään apua?

Tuolle viimeiselle, iso LOL :D Kyseessä ei siis ole mikään huuhaa litkudieetti, vaan viiden päivän ajan jätetään ruokavaliosta pois kaikki prosessoitu ruoka, liha, alkoholi, maitotuotteet jne.

Kuten mainitsin, syödään mahdollisimman puhtaasti ja kevyesti. Rasvainen ruoka pidetään minimissä ja suola pyritään jättämään kokonaan pois.

 

 

Mun kaltaiselle tyypille detoxista on paljonkin apua; tykkään syödä ja juoda kaikkea. Ja pakko myöntäää, että viimeisen vuoden aikana omasta kropasta huolen pitäminen on ollut to-do -listan viimeisenä.

Kävin viime viikonloppuna super mielenkiintoisessa aura- ja chakra-kuvauksessa. Sain konsultaatiossa varoituksen, että mun kaltaiset tyypit uppoutuvat helposti töihin ja unohtavat itsensä jonnekin matkan varrelle.

Detox tuli siis hyvään aikaan. Better late than never. Enimmäkseen kuuri palkitsee henkisesti. Kun viiden päivän ajan noudattaa tarkkaa ruokavaliota (mitä en normaalissa arjessa tee), niin pelkästään siitä selviytyminen, tuo valtavasti onnistumisen tunnetta. Itsekuri on haastavaa!

 

Täällä on nyt viisi päivää puhdistuskuuria takana ja koska olen oman elämäni boussi, eli pomo, niin varioin ruokia melkoisesti. Kun tarkoituksena on syödä mahdollisimman puhdasta ruokaa, niin maalaisjärjellä voi muunnella ruokien ja ainesosien (!) paikkaa.

En esimerkiksi tehnyt lainkaan siemensipsejä, vaan niiden tilalla söin vihannestikkuja (porkkanaa, kurkkua ja selleriä). Lisäksi tein hummuksen punajuuresta ja kikherneistä (en pinaatista, vaikka sekin on ihan mielettömän hyvää, mutta vaihtelu virkistää). Maustin sen vastaavasti pelkästään tahinilla ja limellä.

Porkkanakeiton tein plainistä porkkanasoseesta ja silpuin kukkakaaliraastetta päälle tuomaan rapeutta. Toimi yllättävän kivasti!

 

Löydät e-kirjan täältä: yes girl Winter Detox

 

 

 

Hattu ja takki H&M
Poolo ja farkut COS
Kengät Nelly.com
Laukku Dior (äidin vintage)

Ladataan...
Kriselda

 

 

Ensiksi, minulla on teille ilouutisia: koodilla kriselda25 saatte Lumenen verkkokaupasta 25% alennusta. Ale koskee kaikkia meikki- ja ihonhoitotuotteita. Lisäksi verkkokaupassa on ilmainen toimitus lokakuun loppuun.

 

Lumenen kauneusambassadöörinä olen päässyt tutustumaan tänä vuonna lähemmin brändin tuotteisiin ja koen kunniaksi sen, että olen voinut olla elävä koekaniini ja pääsen kertomaan teille omista lemppareistani. Instan puolella kerron lempparituotteista vähän aktiivisemmin,  mutta nyt kuitenkin tein teille kätevän listan, josta jokainen tuote vie suoraan verkkokauppaan. Mikäli jokin tuote on päässyt loppumaan, niin laitetaan sormet ja varpaat ristiin, että sitä saataisiin lisää. Mainittakoon, että tämä postaus ei ole yhteistyöpostaus, eivätkä linkit sisällä mainoslinkkejä. 

MEIKKI

 

Nestemäinen meikinpohjustaja

Listan ensimmäinen ja jos luulit, ettet tarvitse mitään, niin voin kertoa, että tarvitset ainakin tämän. Kesällä en käyttänyt iholla muuta kuin tätä. Voide kosteuttaa, antaa UV-suojan (pakollinen ympäri vuoden) ja kaiken lisäksi se antaa hyvän pohjan meikille. Tuote tuoksuu ihanasti kesältä ja esim. näissä kuvissa meikäläisellä on pelkästään tätä kasvoilla.

 

Mystic Volume vedenkestävä ripsiväri

Maailman paras ripsiväri.

 

Kulmien muotoiluvaha

Paras ystäväni esitteli minulle tämän kyseisen tuotteen vuosia sitten ja se on siitä lähtien ollut osa meikäläisen meikkipussia.

 

Instant Glow Sävyvoide

Aivan paras. Etenkin tähän aikaan vuodesta. Voide kosteuttaa ja sävyttää ihon kevyesti. Itse kerrostan tuotetta sellaisiin kohtiin, jotka tarvitsevat enemmän peittoa. Lopputuloksena hyvin kosteutettu ja hehkuva iho.

 

Nordic Glow poskipuna- ja hohdepaletti

Rakastan “Illun” hohtotippoja ja tämä paletti on super kätevä esimerkiksi reissuilla, kun ei vie nesteissä tilaa. Ja kyllä se kulkee kätevästi mukana myös arkilaukussa, kun naama on kaivannutlen piristystä korostuksilla ja poskipunalla.

 

Huulihoide

Aina messissä. Elämä olisi tosi haastavaa ilman tätä. Lempisävy: Heather.

 

Natural Perfection CC-voide

Tämä CC-voide muutti käsitykseni kaikenmaailman BB:stä ja CC:stä. Voide on valkoista ja sisältää kapseloituja väripigmenttejä, jotka sulautuvat ihon sävyyn. Lopputuloksena tasainen ihon sävy ja plussaa 25-suojakertoimesta.

 

Blur pitkäkestoinen meikkivoide

Tämä on yksi Lumenen klassikoista, mutta mulle uudempi tuttavuus. Samettinen meikkivoide luo nimensä mukaisesti tasaisen ja peittävän lopputuloksen. Käytän tätä pääosin iltameikissä, mutta vaativimpina päivinä meikkaan silmänaluset ja T-alueen tällä.

 

Air-Light -irtopuuteri

Mulla on rasvoittuva nenä, joten puuteri on must meikin päälle. Air-Light imee itseensä talia ja on samalla ihanan ilmava.

 

 

IHONHOITO

 

Kaksiosainen Micellar-puhdistusvesi

Tällä saa loppusilauksen puhdistukselle ja erityisesti reissuissa hyvä olla mukana, kun pesuveden laatu vaihtelee. Tuote puhdistaa iholta epäpuhtaudet ja vedenkestävän meikin jättäen ihon kosteutetuksi ja pehmeäksi. Löytyy myös matkakoko.

 

Kirkastava puhdistusbalsami

Runsaasti C-vitamiinia sisältävä valo-sarja tekee ihosta virkistyneemmän, sileämmän ja heleämmän. Tykkään balsamin koostumuksesta ja tämä yksi parhaimpia putsareita, mitä maa päällään kantaa. Koostumuksensa ansiosta tuote on erittäin riittoisa.

 

Kosteusbalsami

Olen näköjään balsamimuija, mutta tämäkin erittäin hyvä ja monikäyttöinen tuote. Toimii huuliin, kynsinauhoihin, kuiviin kantapäihin ja muutenkin kuiviin kohtiin iholla. Worst case: balsamilla voi myös muotoilla kulmat tai pestä kasvot (omalla vastuulla).

 

Turvenaamio

Ra-kas-tan Harmonia-sarjaa ja turvenaamiolla saa ihanasti luontofiilistä koti-spa:han. Tuote on täydellinen rasvaiselle iholle.

 

Puhdistusvaahto

Harmonia-teemalla jatketaan ja turvepohjainen putsari syväpuhdistaa ihon. Harmoniat sisältävät myös pakurikääpää, joka tasapainottaa ihoa.

 

Vartalokuorinta

Turvetta ja suolaa sisältävä vartalokuorinta on erityisen ihana saunassa, mutta tästäkin tulee ihana mökki- tai luontofiilis kotona kaupungissa.

 

Ravitseva & Uudistava kauneusöljy

Viimeisenä, muttei vähäisempänä: tehoöljy, joka hoitaa ja ravitsee kuivan ihon uuteen hehkuun. Tyrniöljy parantaa ja tasoittaa ihon sävyn, ja lopputuloksena on sileä ja nuorekas iho.

 

Aika paljon Illua ja Harmoniaa! Onko teillä jotain ikisuosikkeja Lumenelta? Testaisin niitä mieluusti :) Entä löytyikö näistä jotain teidän lemppareita?

 LUE MYÖS:
KAHDEN VUODEN PROJEKTI: IHO-ONGELMISTA EROON
MAAILMAN PARAS RIPSARI

 

 

 

Pages