Ladataan...
Kriselda

Vihdoin tulee postausta synttäriviikolta! Täytin tänä kesänä vuosia ja siinä missä en ennen oikeastaan halunnut juhlia synttäreitä lainkaan, niin tänä vuonna niitä juhlittiin kokonainen viikko. Kaiken kukkuraksi ystäväni antoivat minulle lahjaksi hotelliyöpymisen, johon kuuluu biletystä tyttöjen kanssa - eli juhlat jatkuu ainakin yhden vuorokauden jahka saadaan sovittua kaikille sopiva päivä :D

 

Joka tapauksessa, lähdimme juhannuksen jälkeisenä maanantaina (auts) Tukholmaan katsomaan Beyoncén ja Jay-Z:n show’ta. Mukaan lähti pieni kaveriporukka ja meillä oli varattuna areenalta oma aitio. Beyoncé on nähtävä ainakin kerran elämässä ja olin ikionnellinen siitä, että pääsin näkemään keikan ja sain vieläpä bestikseni messiin. Se oli hands down upeinta mitä oon koko elämässäni nähnyt ja jos Beyoncé pystyy antamaan anteeksi Jay-Z:lle, niin eiköhän koko muu maailma viimeistään tämän kiertueen myötä kykene siihen. Hän on hyvä esimerkki siitä, miten vastoinkäymiset muutetaan voimaksi.

 

 

Tiistai-päivä meni shoppaillessa Tukholmassa ja löysin NK:n aleista Acnen sukkalenkkarit, joita olin pitkään kuolannut. Olen (vieläkin) huono shoppailija ja tarvitsen aina jonkun järjen (tai järjettömän) äänen, kun teen tällaisia ostopäätöksiä. Perustelin ostosta synttärilahjana itselleni ja onneksi nappasin ne mukaan, sillä ne ovat maailman mukavimmat! Etenkin kun olin loukannut nilkkani tenniksessä, niin en ole oikein pystynyt käyttämään tavalliseen tapaan kenkiä tänä kesänä.

Illalla, kun muut palasivat Suomeen, pidimme poikaystävän kanssa date nightin Stockiksessa ja menimme lempiravintolaani, Asian Post Officeen. Jälleen meistä pidettiin siellä super hyvää huolta ja ruoka oli ihan mieletöntä. Popcorn shrimpit ja chicken bao sliderit eivät pettäneet! Jos ravintola kiinnostaa, niin tästä löytyy syvällisempi postaus aiheesta. Nuo popcorn shrimpit on pakko yrittää apinoida myös täällä kotikeittiössä.

Keskiviikkona oli tarkoitus tehdä töitä ennen kotiinpaluuta, mutta sain järkyttävän migreenikohtauksen ja päivä menikin siinä. En ole viime vuosina saanut kohtausta, joten en osannut lainkaan varautua tähän epäonneen - en edes usko, että mulla edes enää on voimassaolevaa reseptiä. Lopetin nimittäin e-pillereiden popsimisen useampi vuosi sitten ja migreenit loppuivat siihen. Tukholmassa oli sinä päivänä melkoinen helle, mutta onneksi pääsin hotellimme pimeään ja viileään baariin selviytymään. Onneksi myös lentoaika oli sen verran lyhyt ja kotiin päästyämme olo alkoi helpottaa.

Selvisin torstai-aamuun ja päivä meni Inkoossa kuvauksissa. Kuvasimme eräälle yritykselle “firman kesäpäivä” -kuvia ja, vaikka kuvauksissa on aina enemmän tai vähemmän hauskaa, niin nyt oli next level hauskaa. :D Päätimme kuvaustiimin kanssa vielä lähteä Löylyyn Taittingerin White Partyihin ja siellähän oli tupa täynnä ystäviä ja tuttuja. Myös synttärikaimani, Didem, oli mestoilla ja kun kello löi 12 saimme yllätykseksi kavereiltamme synttärikakut ja -laulun!

 

 

Perjantaina, oikeana synttäripäivänä, oli lievästi sanottuna pieni krapulan poikanen. Tein silti töitä menetettyjen päivien edestä. Vähän vaan tunteellisempana kuin yleensä :D

Oltiin sovittu ystävieni kanssa, että mennään illalla kasuaalisti sushille, sillä mulla oli lauantaina aikainen herätys Erikan polttareihin ja olihan tässä jo ihan tarpeeksi juhlittu.

Bestikseni tuli aiemmin meille ja korkattiin shamppis (O-ou…) Yhtäkkiä kotiimme ilmestyi lisää ystäviä(!). Hälytyskellot eivät soineet edes siinä vaiheessa, kun he päättivät tilata tilataksin, vaikka kotoamme kävelee Sushibariin alle 10 minuutissa. Vasta siinä vaiheessa, kun taksi ajoi ravintolan ohi ja jätti meidät St. Georgen eteen tajusin, että lisää ylläreitä oli luvassa. Talvipuutarhan loungessa on kabinetteja ja yhdestä niistä paljastui lisää ystäviä! En voinut uskoa silmiäni, sillä olin just aiemmin päivällä tekstaillut osan kanssa, eikä kukaan ollut mukamas Helsingissä :D Nyt vietiin Mustosta ihan 6-0. Hengasimme hetken kabinetissa ja lopulta porukka johdatteli minut Gaijiniin dinnerille! Harvinaista herkkua!

Olen äärettömän kiitollinen kaikille, jotka näkivät effortia illan eteen. <3 Mulla ei oo koskaan ollut tällaisia yllätyssynttäreitä, joten olen edelleen ihan pyörällä päästä tästä kaikesta. Kiitos!

 

 

Herään lauantaina 7.50 siihen, kun Oona Kivelä soittaa ja on aika lähteä polttareihin :D Tällä kertaa oli vielä utuisempi olo kuin edellisenä aamuna. Oona kurvaa meidän kodin eteen ja nappaan matkalaukkuni, jonka olin pakannut edellisenä yönä. Mukana oli kamppeet seuraaville päiville ja eka pit stop oli tosiaan Oonan tankotunnti. Luojan lykky siitä, että hän tuli hakemaan minut kotoa, sillä en varmaan olisi selviytynyt koko polttareiden alkuun. Polttariviikonloppu oli super succée ja niistä löytyy oma postaus täältä. <3

 

 

 

Sunnuntaina meillä oli rentoa chillailua polttariporukan kesken ja olin nukkunut ehkä viikon parhaimmat unet sinä yönä :D Menin vielä sunnuntai-illaksi ystäväpariskunnan mökille, jonne myös poikaystävä tuli. Heidän lande toimi parhaana rauhoittumispaikkana, jossa syötiin, saunottiin, uitiin ja katsottiin MM-futista! Ihan parasta.

 

Migreenipäivän olisin voinut skipata, mutta muuten oli ihan täydellinen synttäriviikko! Tää kesä on ollut yhtä juhlaa, kun ympärillä on niin paljon rapu-kavereita ja synttäriviikkoja on ollut toisensa perään. Tää kesä on ollut kreisi, mutta eipä tosin haittaa yhtään vanheta näiden tyyppien kanssa!

 

 

Lue myös:
Kesästadi
Viikon tärkein oivallus

 

Ladataan...

Ladataan...
Kriselda

 

Muistatte ehkä vaaleat hiukseni? Ja sen, että olin maailman surullisin, kun päätin värjätä ne takaisin tummiksi. Se oli kuitenkin ehkä aikuismaisin päätös, jonka olen koskaan tehnyt. Niin paljon kuin niitä rakastin, niin värin ylläpitäminen oli äärimmäisen työlästä, eikä se pitkällä tähtäimellä tee hyvää omalle tukalle.

 

Uusi hiusväri oli mitä hienoin, mutta halusin silti jotain muuta. Tämä tietenkin huomattiin kampaamossani ja toinen kampaajani Miisku ehdotti minulle pidennyksiä. Aloitettiin viime vuonna hiusten kasvatusprojekti ja nyt se on aikalailla saavuttanut maksimipituuden.

Pohdin pidennysleikkiin lähtemistä useamman kuukauden, sillä omat kokemukset pidennyksistä eivät ole olleet kovin ruusuiset.

Mulla on ollut kymmenen vuotta sitten sekä klipsi- että sinettipidennykset. Klipsit saattoivat irtoilla mun liukkaasta tukasta (trust me, osaan tupeerata ja käyttää tököttejä) ja milloin kiinnitys kohdat paistoivat tukan alta. Kaikki, jolla on ollut hiuslisäkkeitä tietää salettiin mistä puhun.

Sinettien kanssa oli vielä kauheammat muistot, kun niiden kanssa ei oikein voinut tehdä mitään. Ei saunoa tai uida, eikä tukkaa voinut edes harjata kunnolla. Lopulta jotkut liimakohdat sulautuivat keskenään ja tukkaa irtoili päästä. On ehkä sanomattakin selvää, että omat hiukset kärsivät tästä kokeilusta aika paljon ja sen jälkeen lupasin itselleni etten enää koskaan tee mitään vastaavaa. :D Tästä on tosiaan sen vuosikymmen aikaa ja tekniikat ovat onneksi kehittyneet.

 

 

Luotan Miiskun näkemykseen ja ammattitaitoon, joten kävin sitten pidennyskonsultaatiossa ja samalla mulle tilattiin lisäkkeet. Olisin tietty halunnut pidemmät kutrit jo siltä istumalta, mutta vielä piti odottaa pari kuukautta (koska useiden viikkojen jonot ja lomat).

 

Päädyttiin mahdollisimman luonnolliseen valintaan, eli Mago-tekniikkaan ja Simply Naturalin hiuksiin. Mago on kemikaaliton, hajusteeton ja ympäristöystävällinen pidennystekniikka, jossa hiuslisäke kiinnitetään solmulla omaan tukkaan puuvillalangalla. Kuulostaa työläältä, mutta Miisku teki hiukseni vajaassa kahdessa tunnissa (!) ja päähän päätyi neljä pakettia (!) hiusta.

Ne ajat ovat ohi, missä ennen istuttiin 8 tuntia kampaajan penkissä ja kuuma sinettirauta saattoi välillä osua niskaan. Magoissa on myös se hyvä, että joka kerta kun tukkaa pesee, niin puuvillalanka (a.k.a solmu) kiristyy. Nerokasta, I say.

 

 

Nyt on muutama päivä takana uutta tukkaa ja pakko sanoa, etten saa kestohymyä pois kasvoiltani! Tekee mieli koko ajan hipelöidä hiuksia ja parasta tässä on se, ettei pidennykset tunnu miltään.

Ne ei paina, eikä kiristä.

Voin ihan hyvin käydä saunassa ja uimassa.

Voin käyttää mitä tahansa hoitotuotteita ja kuivashampoota!

Hiuksia VOI harjata.

Ennen kaikkea: hiuksia ei tarvitse millään tavalla varoa.

 

Rakastan maailman eniten hiusharjaani, joka on tarkoitettu hiustenpidennyksille (juurikin näille Simply Naturalin lisäkkeille). Sekin, että mulla on ollut kyseinen harja käytössä jo yli vuoden lisäsi luottamusta kyseisen brändin lisäkkeille.

Simplyn hiukset on suunniteltu skandinaisille, jotka haluavat luonnollisen lopputuloksen. Itse halusin mahdollisimman pitkät, joten valittiin mulle 50 cm hiukset (valitettavasti Simplyltä ei saa overipitkiä). Väriksi valikoitui B3 ja B4 - eli otettiin kaksi sävyä, jotta hius on eläväisempi. B-sävy meinaa sitä, että tummaa lisäkettä on ainoastaan vaalennettu. Niitä ei ole siis lainkaan värjätty, eli ne eivät allergisoi.

Mago + Simply Natural = sopii herkille ja huolettomille.

 

 

Olen maailman onnellisin uusista mega babe -hiuskista :D Kiitos Miiskulle taas kaikesta! Kerroin postauksen alussa, että aloitettiin kasvatusprojekti jo viime vuonna. Silloin mulle tehtiin hiustyyppianalyysi ja laitettiin päänahkaa kondikseen. Terve hiuspohja on hyvä kasvualusta, mutta jokaisella kasvaa hiukset tiettyyn pisteeseen saakka. Nyt on latvoissa sitä volyymiä, mitä olen koko elämäni halunnut.

Eli jos extrapituus tukkaan kiinnostaa, niin kannattaa käydä maksuttomassa konsultaatiossa.

Kiitos myös Jonille upeasta väristä, joka vastaa TÄYSIN lisäkkeiden väriä. Pidän äärimmäisen tärkeänä sitä, että hiukset sulautuvat keskenään. On ne sellaisia ammattilaisia! Tätä kannatti odottaa :D

 

Suosittelen valitsemaan oma kampaaja (tai mun tapauksessa kampaajat) harkitusti. Kun kerran löytää ympärilleen sellaisia ihmisiä, jotka jakavat samanlaiset arvot ja näkemykset - ja ajattelevat sun parasta - niin ei niistä kovin helposti voi luopua! <3

 

 

Mitä mieltä olette lopputuloksesta?

 

lisäkkeet saatu blogin kautta: Kinnunen oy
 
Dream team: STAGE11
PITUUSEXPERTTI: MIISKU
VÄRIEXPERTTI: JONI

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Kriselda

 

 

Ollaan oltu nyt viikon verran takas kotona ja, vaikka kovasti kaipasin takaisin landelle, niin on täälläkin ollut aivan uskomattoman ihanaa. Sopivasti duunia ja vapaata, sopivasti omaa aikaa ja frendejä!

Meillä on oma grilli taloyhtiön kattoterdellä ja ollaan kestitetty siellä jengiä jo monena iltana. Ihan parasta. <3

 

Lisäksi oon löytänyt uuden lempparisaaren, nimittäin Seurasaaren. Oon käynyt siellä viimeksi muutamia vuosia sitten kuvauksissa. Silloin saaren maastossa tuli vastaan söpö bostoni, enkä sen kummemmin kiinnittänyt huomiota omistajaan. Menin muina naisina rapsuttelemaan koiraa ja kun nostin pään, niin siinähän oli tasavallan pressa Niinistön Saukki aivan kasuaalisti. Only in Finland.

Joka tapauksessa, Seurasaaressa on ihana uimala (ja olis vielä ihanampi ilman sinilevää). Kyseessä on nudistiranta, jossa naisten ja miesten puolet on eristetty aidalla. Poikkeuksina keskiviikot ja sunnuntait, jolloin on vapaa pääsy kummallekin puolelle ja niinä päivinä “uima-asupakko”. Saarella on myös pienempi ranta ja kalliota, jossa olimme paistattelemassa viime viikonloppuna. Suosittelen!

 

 

Käytiin myös tyttöjen kanssa eräänä (myöhäis)iltana ulkoilmaelokuvissa, Kesäkinossa. Cafe Engelin sisäpihalla näytetään kesäisin leffoja ja olen jo pitkään halunnut mennä testaamaan sitä. Meillä oli siellä oma pöytä, leffaherkkuja ja viinitarjoilu (!).

Katsottiin Whitney-elokuva, joka kertoo Whitney Houstonista. Olin nähnyt aikaisemmin Netflixistä Whitney: Can I Be Me -dokkarin, mutta tämä oli aivan erilainen. Toki elämä ja tarina on sama, mutta näkökulma ja vibat ihan erilaiset. Kannattaa katsoa kummatkin. Whitney on yksi upeimmista ja menestyneimmistä artisteista kautta aikojen, ja omassa lapsuudessa “aikuisten musiikki” oli pelkkää Whitneyä.

 

Nämä pitkät kesäpäivät ovat olleet hunajaa sielulle. Hidastelijana mulla on vihdoin aikaa tehdä kaikkea :D Jännällä odotan, mitä viikonloppu ja ensi viikko tuo tullessaan! <3

 

 
 
Kuvat: Petra Wettenranta

 

Lue myös:
Rantsupäivä
Kesäjuttuja!

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST
Ladataan...

Pages