Ladataan...
Kriselda

 

 

Terkut New Yorkista! Saimme keväällä Petran kanssa kuningasidean: hänen siskonsa Kiira täyttäisi syyskuussa pyöreitä, joten eiköhän järkätä hänelle yllätyssynttärit Nykiin. Petra ja miehensä muuttivat loppukesästä Manhattanille ja kummatkin sisarukset asustelevat miehineen isossa omenassa.

Tuli kesä ja löysimme poikaystäväni kanssa halvat (siis oikeasti super halvat) lennot New Yorkiin, ja ostimme ne siltä istumalta. Iloitsimme, että jes tulipa kerrankin ostettua lennot oikeaan aikaan ja poikaystäväni laittoi viestin ilouutisista bestiksellensä, Kiiran miehelle. Kävi ilmi, että ostimme lennot “turhaan”, sillä Kiiralla on kirjajulkkarit samaan aikaan Suomessa

 

No ei siinä. Lentojen vaihtaminen olisi maksanut kolmekymppiä, mutta poikaystäväni duunit eivät jousta ja tuo olisi se aika, jolloin matka olisi tehtävä. Onneksi (onneksi!) Petra ja hänen miehensä ovat kuitenkin täällä ja tekemistä on riittänyt; ollaan kuvattu yes girlille matskua, ihmetelty kaupungin menoa ja syöty hyvin.

Kiirakin saapui eilen takaisin kaupunkiin ja pääsimme viettämään rentoa synttäri-illallista. Onnistuttiin kuitenkin yllättämään itse sankari muilla tavoin, vaikka hän tiesikin jo meidän "yllätysreissusta". :D

 

Että sellasta. Onneksi isoimmilta vahingoilta ollaan (toistaiseksi) vältytty!

 

 

Kuvat: Petra
Mekko: Second Female / Dots...
Kengät: adidas
Laukku: Balenciaga
Aurinkolasit: Le Specs / Sofinah

 

 

Lue myös:
Kolme (erittäin hyvää) syytä matkustaa Tallinnaan 
Lapin Taikaa

Ladataan...
Kriselda

 

Maaliskuu 2016

 

Parisen vuotta sitten ihoni alkoi oireilla ja olen täällä blogissakin niihin aikoihin avautunut siitä, miten en enää tunnista itseäni peilistä. Nyt, kun ongelma-ajoista on kulunut aikaa ja olen löytänyt itselleni toimivat ratkaisut, voin vihdoin jakaa kokemukseni. Ensimmäistä kertaa koskaan olen kirjaimellisesti itsevarma omassa ihossani.

 

Olen pikkuhiljaa löytänyt intohimoni kauneuden parissa ja tällä hetkellä elän unelmaani, kun pääsen tekemään yhteistyötä eri kauneusbrändien kanssa. Saan nykyään sekä asiakkailtani että muilta alan ammattilaisilta kehuja ihostani. Siinä ei kuitenkaan ole ennen ollut paljoakaan kehumista ja ensimmäisiä kertoja, kun tein mallikeikkoja, häpesin silmät päästä, kun saavuin kuvauspaikalle ilman meikkiä. Enkä puhu pelkästään aknesta, vaan ihon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista; kosteustasapainosta, epätasaisesta sävystä, tummista silmänalusista jne. Näytin sairaalta ilman ehostusta.

 

Iho-ongelmat laukaisivat kiinnostuksen ihonhoitoa kohtaan ja bloggaamisen myötä mulle on avautunut kauneudesta täysin uusi maailma. En syynää INCI-listoja tarkkaan, mutta joitain tiettyjä aineita olen oppinut välttämään. Kaapista löytyy myös omat ”turvatuotteet”, joiden avulla tiedän, että iho paranee, mikäli tasapaino alkaa horjua.

Listsasin omista kokemuksestani muutaman tärpin, jolla voit auttaa itse itseäsi, mikäli haluat päästä paremman ihon apajille. 

 

Helmikuu 2017 / Tammikuu 2018

 

Konsultaatiot

Käy ihokonsultaatiossa alan eri ammattilaisilla (kosmetologit, ihotautilääkärit ja muut asiantuntijat). Älä käy yhdellä, vaan useammalla. Itse kävin eri ihmisillä ja sain jokaiselta eri mielipiteet ja ohjeet. :D Lopulta en tiennyt ketä uskoa ja mitä ohjeita noudattaa, mutta sen tiesin, etten halua antibiootteja tai muutakaan kovaa lääkitystä. Ystävän välityksellä löysin kuin löysin oman ihoni hyvä haltijattaren, Olivia Kleinin.

Kävin Olivian luona, hän tarjosi keksiä ja juotavaa, ja höpötti tunti tolkulla. Hän en missään vaiheessa ”tutkinut” ihoani laitteilla tms., mutta antoi matkaan tuotepaketin. Olisin toivonut akneiholle tarkoitettuja tuotteita, mutta hän pyysi minua luottamaan ja kokeilemaan hänen valitsemia tuotteita. Sain varoitukseksi, että iho pahenee ensimmäisten viikkojen aikana – sinä aikana ei saisi lopettaa tuotteiden käyttämistä ja lisäksi joutuisin sinnittelemään kolme kuukautta ennen kuin iho alkaa näyttää paranemisen merkkejä. Varoitus kävi toteen ja iho oli entistä huonommassa kunnossa. Tottelin kuitenkin Olivian neuvoja ja parin kuukauden sinnittelyn tuloksena iho alkoi parata. Iso kiitos Olivialle, nimittäin pahimmat ja kipeimmät näpyt jäivät vuoteen 2016.

Tarinan opetus: olemme kaikki erilaisia, iho ja iho-ongelmine. Käy siis eri ammattilaisilla ja löydä itsellesi sopiva tyyppi, jonka käsiin luotat iho-ongelmasi. Käytä hoitotuotteita säntillisesti, äläkä luovuta, mikäli tilanne näyttää menevän pahempaan suuntaan.

 

Ihonhoitotuotteet

Monet kauneusalanammattilaiset herkistyvät uransa aikana eri ainesosille. Tämä voi tapahtua myös meille tavallisille kuluttajille, eikä esimerkiksi ekosertifikaatti vielä sano, että tuote olisi juuri sinulle sopiva. Oma ihoni reagoi joistain luonnonkosmetiikkatuotteista, enkä enää tuijota sertifikaatteja tai luomuleimoja (ne ovat sitä paitsi kalliita, eikä esimerkiksi pienillä ja laadukkailla brändeillä ole aina niihin varaa). Kylppärinkaapistani löytyy tällä hetkellä sekalaisesti Olivian suosittelemia tuotteita ja ihon paranemisen jälkeen olen löytänyt muitakin lemppareita, joista ihoni tykkää – osa luonnonkosmetiikkaa, osa ei. Tärkeintä on se, että tuntee oman ihonsa ja tietää mitä se kulloinkin tarvitsee. Mikäli olet epävarma, kokeile hajusteettomia ja herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita. Muista: less is more! Iho voi herkistyä ja stressaantua, mikäli se altistuu päivän aikana monelle erilaiselle tuotteelle.

 

Ilmasto

Se, mitä iho kulloinkin tarvitsee, vaihtelee itselläni ilmaston ja vuodenaikojen mukaan. En siis käytä samoja tuotteita ympärivuoden. Suomen karuissa sääolosuhteissa iho kärsii ja ihon kosteustasapaino häviää. Talvella se tarvitsee suojaa kuivalta ja kylmältä ilmalta. Kun taas kesällä iho tarvitsee voimakkaamman UV-suojan auringolta (SPF läpivuoden!). Ihoni voi parhaiten lämpimässä ja trooppisessa ilmastossa, mutta koska olen päättänyt asettua Suomeen, niin ilmankostutin on must.

 

Öljyt

Käytän iholla erilaisia öljyjä, niin puhdistukseen kuin hoitamiseen. Vaikka minulla on paikoittain rasvoittuva iho, niin en silti luopuisi tästä rutiinista. Eräs meikkaaja muistutti, että rasvoittuva iho pysyy nuorekkaampana, sillä siihen ei synny yhtä helposti ryppyjä kuin kuivalle iholle. Tilannetta voi verrata esimerkiksi nahkaan (laukkuun, kenkiin, takkiin etc.); tasaisin väliajoin hoidettu ja rasvattu nahka pysyy paremmassa kuosissa pidempään verrattuna sellaiseen, jota ei ole koskaan huollettu. Meikinpoistoon öljy on muutenkin ehdoton, sillä käytän vedenkestävää ripsaria. Mikäli olet epävarma, kokeile hajusteetonta ja allergisoimatonta (vauvoille tarkoitettua) öljyä. Kookosöljyn jättäisin ihonhoidosta veks.

 

Muslin-pyyhe

Toinen rutiini, josta en luovu: viimeistelen kasvojen pesun ja kuorin ihoani joka päivä musliinipyyhkeellä. Kyseessä on 100% puuvillainen pyyhe, joka muistuttaa vauvojen harsoliinaa (uskoisin, että nekin käy passelisti ja ajaa saman asian). Tämä mahdollistaa sen, että voin huoletta käyttää öljyjä iholla. Likaiselle ja rasvaiselle iholle on turha laittaa lisää mömmöjä, kun epäpuhtaudet jäävät alle muhimaan. Vaikka kuinka hyvin olisi pessyt kasvonsa, pyyhkeeseen jää silti aina meikkirippeitä. Lisäksi se kuorii ihoa kevyesti ja edistää ihon pintaverenkiertoa. Tämänkin asian kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä kaikkien iho ei kestä päivittäistä kuorintaa. Uudelleenkäytettävyydestä iso plussa ja luontoäiti kiittää. Niitä löytyy mm. Olivia Kleinilta, Lumenelta, Kicksiltä ja The Body Shopista.

 

Kesäkuu 2018

 

Stressi

Kiinalaisen lääketieteen mukaan iho-ongelmani viittasivat kaikin tavoin stressiin ja nyt, kun analysoin elämääni taaksepäin, niin olin aika turhautuneessa elämäntilanteessa. Henkinen stressi ulottuu ihon hyvinvointiin, eli mikäli on suinkin mahdollista: vähennä kuormittavia tekijöitä elämässäsi. Muistan kamppailleeni uniongelmien kanssa ja ei edes hävetä myöntää, että nukun nykyään 8-9 tunnin yöunia. Tiedän, ettei sellainen luksus tule jatkumaan ikuisesti, mutta toinen tärkeä seikka stressinlievitykseen on hengittämisen tärkeys. Iho-ongelmat ovat tulehduksia, eivätkä tulehdukset viihdy happirikkaassa kehossa. Olen myös oppinut olla stressaamatta, mikäli iholle ilmestyy näppylöitä. Ne eivät enää kaada maailmaani.

 

PRP (Platelet-rich plasma)

Mulla on aina ollut tummat silmänaluset ja vaikka olen kokeillut ties mitä silmänympärysvoiteita, niin peitevoide on ollut ainoa, jolla saan ne häivytettyä. Alan ammattilaiset ovat olleet rehellisiä ja sanoneet, että ainoa tapa saada ne piiloon, on joko täyteaineilla tai vampyyrihoidolla, eli PRP:llä. Perusteellisen googlettelun jälkeen päädyin luonnollisempaan vaihtoehtoon, eli PRP-hoitoon. Huom. nämä kaksi ovat hyvin erilaisia hoitomuotoja ja täyteaineilla saadaan hyviäkin tuloksia tummille silmänalusille, mutta PRP on huomattavasti kokonaisvaltaisempi ja kuten mainitsin, luonnollisempi. Olen kirjoittanut kokemuksesta yes girliin, mutta lyhykäisyydessä siinä injektoidaan hoidettavalle iholle omaa veriplasmaa. Tein hoidon kolmen sarjassa ja aloitin viime keväänä. Viimeinen hoitokerta oli kesäkuussa 2018. Kyseinen hoito on parasta mitä nykyiselle iholleni on tapahtunut. Ihon sävy on huomattavasti tasaisempi, iho kimmoisampi, eikä näppylöistä ole kuulunut. En ole myöskään joutunut turvautumaan peitevoiteeseen, mutta uskon että tähän on myös vaikuttanut uudet unirutiinit ja se, että iho sai päivetystä kesällä. Tekisin silti kaiken uudestaan ja turvautuisin varmasti tulevaisuudessa PRP-hoitoon, mikäli iho sitä tarvitsee.

 

Lopuksi vielä; multa on kysytty, onko ruokavalio auttanut, niin vastaus on, että en usko. En ole mitenkään radikaalisti muuttanut ruokavaliotani paitsi, että aloitin puolitoista vuotta sitten syömään lihaa. Silloin, kun iho-ongelmani alkoivat, söin ihan perusterveellisesti kasvis- ja vegaanipainotteisesti. Nyt syön ehkä aavistuksen monipuolisemmin kaikkea (myös roskaruokaa). MUTTA! Tiedän, että monilla auttaa ruokavalion muuttaminen ihon-ongelmiin. Iho voi oireilla voimakkaastikin ruoka-aineisiin, eikä sitä välttämättä tajua, että ratkaisu löytyy suolistosta.

 

Huh! Ehkä elämäni pisin blogipostaus. Toivottavasti saatte näistä jotain apua ja kommenttiboksiin voi heitellä kysymyksiä ja mielelläni vaihtelen aiheesta lisää ajatuksia. Nämä jutut toimi itsellä (toivottavasti en unohtanut mitään oleellista). Kaksi vuotta tässä meni, että sain ihon ”takaisin” ja vielä parempaan kuntoon.

 
 
Lue myös:
Täydellisen ihon salaisuus
5 täsmävinkkiä herkän ihon hoitoon

Ladataan...
Kriselda

 

 

Ahoy weekend people! Olen leiponut pullaa viimeksi yläasteen köksän tunnilla, joten halusin kokeilla miten kanelipullat taipuvat tämän leipuri-Mustosen käsissä. Siispä lähdin viime perjantaina sokeri- ja jauho-ostoksille (jo on aikoihin eletty!) ja pyöräytin syntisen pellillisen suolakaramelli-kanelipullia.

Herkut räjähtivät Instagramissa, kun olin stoorittanut kyseisistä pullista; moni kyseli, mistä olin ne ostanut, kun taas toiset luottivat leipuri-Mustoseen ja pyysivät ohjetta. Koska tavoitteena on vastata toiveisiin, niin leivoin näitä uudestaan (jep, elämäni toisen kerran), jotta saan kuvattua ne tänne blogiin päivänvalossa. Pakko sanoa, että perjantain satsi näytti miljoona kertaa paremmilta kuin nämä, mutta perjantain virheistä oppineena maku näissä on parempi. Leipuri-Mustosen pullat ovat just niin syntiset, miltä kuulostavat, eli simmut kiinni, mikäli toivoit näiden olevan terveellisempää sorttia.

 

Sanoinko jo, että nää suussa sulavat syntiset suolakaramelli-kanelipullat on PARAS tapa saada ystäviä kylään? Nimittäin mun ei suinkaan tavinnut yksin skruudata pullapeltiä, sillä perjantai-ilta päättyi siihen että meillä oli tupa täynnä ystäviä, jotka näkivät herkut Instagramissa. Perjantai-illan extempore-pullabileet oli juuri sitä mitä kaipasin, vaikka aluksi oli suunnitelmissa viettää yksin koti-spa-iltaa. Mutta, eiköhän mennä asiaan?!

 

 

SYNTISET SUOLAKARAMELLI-KANELIPULLAT

 

Pullataikina

100 g luomuvoita

2,5 dl kauramaitoa

25 g hiivaa

6 dl vehnäjauhoja

1 rkl ruokosokeria

1 tl merisuolaa

1 tl kardemummaa

 

Täyte

50 g luomuvoita

1 dl ruokosokeria

½ rkl ceylon-kanelia

 

Suolakaramelli

50 g luomuvoita

1 dl ruokosokeria

1 dl pekaanipähkinöitä

½ rkl karkeaa merisuolaa

tilkka kauramaitoa

 
 

 

Ohje:

Taikina:

Lämmitä maito ja sulata voi kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva joukkoon ja anna seistä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon kardemumma, sokeri ja suola. Lisää jauhot sekoittaen desi kerrallaan. Työstä taikinasta pallo ja laita kohoamaan kannen/keittiöpyyhkeen alle tunniksi.

Valmista sillä aikaa suolakaramelli:

Sulata kasarissa miedolla lämmöllä voi ja sokeri. Varo kiehauttamasta voita. Sekoita seosta ja kaada joukkoon tilkka (suunnilleen ½ dl) kauramaitoa. Kaada seos uunivuoan pohjalle ja sirottele päälle sekä pekaanipähkinät että suolahippuset. Käytin ensimmäisellä kerralla pyöreää kakkuvuokaa (sellaista, josta lähtee pohja irti) ja toisella kerralla neliskulmaista Pyrexiä. Molempi parempi, eli tämä täysin makukysymys.

Täyte:

Sulata voi ja sekoita sen joukkoon ruokosokeri ja kaneli.

Kun taikina on kohonnut kaksi kertaa kokoonsa nähden, vaivaa taikina leivinpöydällä suorakulmion muotoon. Levitä täyte taikinalevyn päälle ja rullaa pötkyläksi.

Leikkaa pötkylä 8-10 osaan. Aseta pullat vierivieren uunivuokaan karamelliseoksen päälle ja anna kohota hetki. Note-to-self: pullat paisuvat uunissa, joten niitä ei kannata laittaa kamalan tiiviisti vierekkäin. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

 

Pro-kondiittoria musta ei ihan vielä saada (kuten kuvista ehkä näkyy :D), mutta hiljaa hyvä tulee. Pullantuoksuinen Kriselda-mummi, here she comes!

 
 

Lue myös:
Maukas aamupuuro 2.0
Cold brew -kahvi

 

Pages