Ladataan...
Kultainen

Joulu on aina ollut minulle ihmeellinen. Vaikka suurin osa joulun taiasta on jäänyt lapsuuteen 90-luvulle, odotan edelleen jouluaattoa kuin kuuta nousevaa. En tiedä tekeekö sen yhdessäolo, ruuat, joululaulut, piparitaikina, paketoiminen (rakastan paketointia ja haluaisin aina hankkia kaikki lahjat mahdollisimman nopeasti, että pääsisi jo paketoimaan ja olen jopa tarjoutunut paketoimaan kaverienkin joululahjoja) terästetty glögi, joulukuusen koristelu, joulusauna vai näiden kaikkien kombo, mutta kyllä minusta on ihanaa herätä jouluun. Tai ehkä se on vain se odottaminen ja tieto siitä, että jotain on tapahtumassa.

Suureksi ilokseni tänä vuonna minun ei ole tarvinnut nolostella jouluintoilua, vaan blogeissa ja ystävien puheissa on vilahdellut jos jonkinlaista jouluasiaa, jes! Alla muutamia helppoja ja melko nopeita jouluaskarteluvinkkejä. En ole itse turhan joulukrääsän, ylitsepursuavan tyylin enkä sesonkisisustamisen ystävä, mutta tänä vuonna ajattelin jotain pientä kivaa puuhailla kotia somistamaan, vaikka ei pyhiä kotona vietetäkään. Ostin jopa pienen huonekuusen! Näiden diy-koristeiden kanssa ei tosin edes haittaa, vaikka ne jäisivät osaksi sisustusta vielä loppiaisenkin yli. 

 

kuva

Paperisia tähtiä voi ripustaa vaikka kuusen oksille tai sitoa lahjapakettien koristeeksi. Home by Linn -blogista löytyy tarkat kuvalliset step-by-step -ohjeet.

 

 

kuva

Paperitimanteista saa tehtyä kivoja kollaaseja ikkunaan tai kuuseen roikkumaan. Netistä löytyy ohjeita ja pohjia lukuisiin eri mallisiin timskuihin. Yllä olevien ohje täällä.

 

 

kuva

No tämä on helppo. Käy metsästä oksa ja tökkää maljakkoon. Hifistelijät voivat vaikka maalata oksan, pyöritellä glitterissä tai laittaa koristeita ja jouluvaloja roikkumaan.

 

 

kuva

Himmelin tekemisestä olen haaveillut jo kauan. Eilen kävin viimein hakemassa kaksimillisiä messinkiputkia. En tiedä, onko pelkkien kulmioiden himmeleiksi kutsuminen oikeiden, monimutkaisten himmeleiden rienaamista, mutta liikkeelle voi lähteä ihan yksinkertaisimmista muodoista.

 

 

kuva

Kynttilät kuuluvat pimeään vuodenaikaan. En ole koskaan tehnyt kynttilöitä itse, mutta ei kai se vaikeaa voi olla? Pesto- ja pilttipurkit kiertoon.

Ladataan...

Ladataan...
Kultainen

Eilen illalla ajattelin keittää teetä. Äiti oli ostanut minulle Indiskasta pussin Chaita, ja juuri kun olin saanut pakkauksen auki, se lipesi käsistäni ja irtoteet levisivät pitkin keittiön lattiaa. Normaalioloissa olisin kurtistanut kulmia ja ryhtynyt siivoushommiin, mutta eilen en osannut tehdä muuta kuin purskahtaa itkuun.

Kuten edellisessä postauksessa avasin, loka- ja marraskuu ovat olleet aikamoista pyöritystä. Kulunut vuosi on muutenkin ollut henkisesti hyvin raskas; on ollut suruja, vastoinkäymisiä, romahduksia, hidasta eteenpäin ryömimistä ja näiden aiheuttamaa itsesäälissä kierimistä. Tiedättekö sellaisen olotilan, kun tarmokkaasti yrität tehdä uusia asioita ja parantaa elämänlaatua, niin sitten nurkan takana vaanii joku, valmiina kaatamaan sinut maahan?

Siihen kaatumisen pelkäämiseen väsyy. Niin, ettei lopulta enää edes viitsi yrittää. Pienetkin vastoinkäymiset saavat valtavat mittasuhteet ja niistä yli päästäkseen joutuu ponnistelemaan valtavasti. Pikkuhiljaa alkaa epäilemään kaikkia valintoja elämässä ja ennen kaikkea itseään. Jos tuntee antaneensa kaikkensa, eikä se riitäkään, mitä täytyy tehdä? Itseensä uskominen ja toisten saavutuksista iloitseminen on hyvin vaikeaa (vaikka en koekaan olevani mitenkään kateellinen ihminen), kun makaa naamallaan maassa, elämä ympärille levinneenä. Vähän niin kuin se chaiteepussi.

En usko mihinkään uuden vuoden magiaan, mutta nyt kovasti toivon, että ensi vuosi olisi vähän suotuisampi. Vuoteen 2014 on mahtunut paljon kivoja juttujakin, sitä en kiellä, mutta valitettavasti ne huonot kokemukset ovat jyränneet hyvät hetket alleen. Mutta sellaistahan se elämä on, rapatessa roiskuu ja tekevälle sattuu. Onneksi rinnallani on ihminen, joka kuulee nyyhkimiseni ja saapuu paikalle, halaa minua lujasti ja siivoaa sitten teemuruset kanssani. Onneksi kaikesta ei tarvitse selvitä ihan yksin.

 

"What if I fall? 
Oh but my darling, what if you fly?"
- Erin Hanson

(Tämä lainaus on mielestäni hirveän lohdullinen. Aika pinterest, mutta haluaisin kuitenkin melkein tulostaa tämän seinälle muistuttamaan, että joskus vielä onnistaa, kun vaan jaksaa yrittää.)

Ladataan...

Ladataan...
Kultainen

Työntäytteinen marraskuu alkaa viimein olla taputeltu. Luulin, etten selviä tästä rutistuksesta ikinä, mutta loppupeleissä kaikki sujuikin ihan hyvin. En kuollut tai saanut hermoromahdusta. Olen ehkä pienen loman ansainnut (sitten jouluna, sitä ennen on vielä paiskittava vähän hommia, ennen kuin keväällä aloitan opinnäytetyön parissa rutistamisen). Blogin luonnoksiin olen kirjoitellut jo monen monta postauksentynkää, hirveän hyviä juttuja minulla on viime aikoina pyörinyt mielessä. Stay tuned!

Näiden pikaisten moikkujen lisäksi ajattelin tulla kertomaan viikonlopulle menovinkin (sekä markkinoimaan itseäni) Helsingissä pyöriville. Armaan opinahjoni eli Metropolian kulttuurialojen joulumyyjäiset järjestetään tällä kertaa Kahden Neliön Galleriassa osoitteessa Fredrikinkatu 28. Tästä pääsette tapahtuman fb-sivulle. Myyjäiset ovat auki huomenna perjantaina klo 14-20 ja lauantaina klo 10-18. Ihanat tytöt ovat järkkäilleet tapahtumaa antaumuksella ja odotankin myyjäisiä aika innolla. Eikä vähiten siksi, että osallistun elämässäni ensimmäistä kertaa myyjäisiin myyjänä. Minulta on tulossa myyntiin kalentereita, julisteita ja kangaskasseja. Myynnissä näytti lisäksi olevan paitoja, koruja, asusteita ja sisustustavaraa. Menkää ihmeessä paikan päälle, sieltä saa kuulemma glögiä ja pipareitakin! Tänä viikonloppuna järjestetään mm. myös TOKYOn joulumyyjäiset Arabianrannassa. Ehdottomasti vierailun arvoiset, vaikka paikka onkin yleensä aika tupaten täynnä.

 

Pahoittelen näitä uskomattoman huonoja kuvia. Kamera unohtui kotiin, kun vein eilen ja tänään tavaroita gallerialle. Ulkona on niin kovin pimeääkin koko ajan; en edes muista, koska olen viimeksi nähnyt päivänvaloa kunnolla. Anyway, jos et pääse viikonloppuna paikalle, on myymiäni tuotteita mahdollista tilata suoraan minulta. Laitan näistä parempia kuvia mahdollisimman pian! Alustavasti kuitenkin jo lisätietoja kiinnostuneille: kalenteri on A4-kokoinen ja sen hinta on 18e, A3-kokoiset pallojulisteet 10e/kpl, A4-kokoiset torsojulisteet 5e/kpl ja kangaskassit 15e (Huom, kassit sillä oletuksella, että myyjäisistä jää jotain yli - jos tulee paljon kiinnostusta, tilaan uuden erän ensi viikolla). Postikulut lisätään hintaan, myös nouto esim. Helsingin keskustasta onnistuu. Jos kiinnostuit jo nyt, laita minulle meiliä osoitteeseen katjakultainen(at)hotmail.com. 

Ladataan...

Pages