Ladataan...
Kunnon Mamma

Treenivaatteita lukuunottamatta olen niitä pukeutujia joiden mielestä harmaa on väri, ja käsi käy vaatekaupassa lähes poikkeuksetta vain mustiin, harmaisiin ja valkoisiin vaatteisiin. Urheilukamoissa olenkin sitten koittanut perinteisesti panostaa vähän enemmän väriin, ehkä sillä ajatuksella että voimakkaista väreistä saa ekstratsemppiä ja salilla on kiva erottua seinästä.

Ekstraharmaan alkutalven jälkeen olisinkin kuvitellut himoitsevani supervärikkäitä sporttivaatteita, mutta toisin kävi. Ilmeisesti rakkauteni epävärisiin vaatteisiin ulottuu nyt myös urheilupuolelle. Olkoon niin. Lenkkipolulla nähdään - jos erotatte minut maastosta! ;)

Kengät Nike / housut Nike / juoksupipo Kari Traa

Ladataan...
Kunnon Mamma

Kun oikein päättäväisesti pakkaa mukaan reilusti urheiluvaatetta ja ihan TRX-liinatkin, voi olla varma että ensimmäisenä loma-aamuna kurkkua karhentelee siihen malliin, ettei lenkkipolulle ole asiaa. Joulu täällä mökillä on siis sujunut melko laiskoissa tunnelmissa, kun etukäteen suunnittelemani lenkit harjulle ja lihaskuntotreenit terassilla saivat väistyä alkavan flunssan tieltä.

Lepäilyn yhdistäminen jouluherkutteluun on johtanut siihen, että olo on välillä ollut kuin kinkulla konsanaan. Porsasoloa karkottaakseni olen sentään käynyt ulkoilemassa joka päivä - oman flunssansa kuumeosuuden viimein ohittaneen taaperon kanssa en kestäisikään enää yhtään ylimääräistä sisäpäivää... Tämä joulusää on kyllä ollut ihan hassu, muistan kuinka viime jouluna luistelimme mökkinaapureiden kanssa tuossa järven jäällä!

Tänään muutamaa uhmakohtausta lukuunottamatta varsin seesteinen jouluelomme vaihtuu vähän vauhdikkaammaksi, kun siskon perhe saapuu seuraksemme tänne mökille. En malta odottaa, että tyttö saa serkut viihdyttäjikseen ja äiti pääsee ehkä vähän vähemällä. ;) Sen jälkeen onkin jo aika kääntää katse kohti uutta vuotta, jolloin suuntaamme ystäviemme kanssa Tahkolle. Pidän peukut pystyssä, että sinne ehtisi sataa edes vähän lunta!

Vuoden viimeisille päiville pitäisi myös keksiä vielä se viimeinen puuttuva laji 25 urheilulajin haasteeseeni. Ideoita? :)

Ladataan...

Ladataan...
Kunnon Mamma

Ensi jouluna...

...ostan joululahjat joulukuun ensimmäisellä viikolla (tai mieluummin jo marraskuussa) sen sijaan, että tungeksin kaupoilla hikisenä tuhansien muiden ihmisten kanssa kaksi päivää ennen aattoa. (Note to self: "kaikki lahjat saman katon alta" ei vaan onnistu. Ikinä.)

...hankin ajoissa tyylikästä, yksivärisiä lahjapaperia ja ajatonta juuttinarua sen sijaan, että muistan Akateemisen kirjakaupan kilometrijonossa "ai niin lahjapaperi" ja päädyn nappaamaan hätäpäissäni lähimmästä korista vähiten ruman vaihtoehdon. Seuraava ajatus: "ai niin pakettikortit..."

...paketoin tyylikkäät lahjapakettini rauhassa ja hyvissä ajoin, glögiä hörppien ja joululauluja kuunnellen, ja rustaan jokaiseen pakettikorttiin (jotka olen myös muistanut ostaa) kustomoidun jouluvärssyn. En suinkaan kääri hätäpäissäni lahjoja (rumaan) lahjapaperiin aatonaattona puolta tuntia ennen kuin pitää lähteä ajamaan mökille.

...laskeudun hyvissä ajoin rauhoittumaan joulunviettoon, enkä jatkuvasti kurki toisella silmällä työmeilejä vielä ensimmäisenä joululomapäivänä.

...huolellisella suunnittelulla varmistan, että voin omistaa viimeiset päivät ennen aattoa rentoutumiselle, joululaulujen kuuntelulle kynttilän valossa ja tonttuleikkien opettelulle lapsen kanssa, enkä ryntäile päättömästi ympäriinsä loppumattoman to do -listan kohtia yliviivaten.

Oikeasti tiedän lähes varmaksi jo nyt, että samalla kaavallahan se seuraavakin joulu menee kuin tämäkin (ja sitä edellinen, ja sitä edellinen). Ja tiedättekö, siksi lupaankin oikeasti vain yhden asian: aion nauttia joulusta silti. Tänä vuonna ja ensi vuonna. Hyväksyä sen, etten saa asioita hoidettua juuri niin kuin haluaisin, ja että se mielikuvien täydellinen joulu on todellakin vain mielikuva (ainakin tässä meidän hässäkkä-elämässä). 

Olen saanut tänä syksynä hyvän ja aiheellisen neuvon opetella sietämään paremmin keskeneräisyyttä. Se sopii erinomaisesti myös tähän meidän perheen joulunaikaan: aion ummistaa silmäni tekemättä jääneiltä asioilta ja keskittyä nauttimaan kiireettömästä yhdessäolosta. Se riittää, siinä on kaikki.

Rauhallista ja rentouttavaa joulua! <3

 

Ladataan...

Pages