Ladataan...
Kunnon Mamma

Niin ihanaa kuin lasten kanssa puuhailu täällä lomalla(kin) on, täytyy rehellisyyden nimissä sanoa että entisaikojen rentouttavista, täydellisen vapaista lomista tämä meininki on aika kaukana. ;) Siksi onkin mahtavaa, että olemme matkalla ystäviemme kanssa - useamman aikuisen läsnäollessa kukin voi vuorollaan ottaa hiukan omaa aikaa.

Eilisen päivän vietimme juuri näin hiukan vuorotellen. Oli viimeinen päivämme Miami Beachilla ennen siirtymistä tänne Key Westiin. Aamupalan ja pienen ulkoleikkihetken jälkeen me aikuiset naiset lähdimme hotellilta Lincoln Roadille omille asioillemme ja jätimme pienemmät tytöt isiensä hoitoon. Meillä oli vain muutama tunti aikaa, mutta siinäkin ehti jo päästä oikein kunnon vanhanajan lomatunnelmaan. Aurinkoinen ostoskatu, lasilliset skumppaa ja hyvät salaatit sekä huolella tehdyt täsmäostokset ja tietysti laadukkaat tyttöjen jutut - mitäpä sitä muuta tarvitsee.

Kun miehet ja tytöt liittyvät seuraamme päiväuniajan jälkeen, tuntui kuin olisimme olleet jo pidempään erossa. Sitten olikin poikien aika viettää oma ostoshetkensä, jonka aikana teimme naisissa hiekkakakkuja South Beachilla. Rannalla olo on muuten saanut ihan uuden ulottuvuuden nyt tytön kasvettua hiukan isommaksi. Nyt kun hän nauttii toden teolla hiekkahommista, keräilee innoissaan simpukoita ja juoksentelee kilpaa aaltojen kanssa vesirajassa, on äidilläkin hetki aikaa rentoutua auringon alla - ihanaa! Eiliselle sattui tosin poikkeuksellisen viileä päivä (Miamin mittakaavassa) joten lähinnä hytisin pyyhkeen päällä tytön kauhoessa hiekkahommissaan...

Loppulomallekin on suunnitteilla vielä muutama irtiotto. Pojat aikovat ainakin mennä katsomaan NHL-peliä joten ehkä joku tyttöjen iltakin (ilman niitä pienimpiä tyttöjä siis) on vielä ohjelmassa, samoin ehkä jopa pariskuntadinnerit tyttöjen nukkumaanmenoajan jälkeen vuoroiltoina. Onneksi on vielä monta lomapäivää jäljellä! :)

Ladataan...
Kunnon Mamma

(Puhelin)kuvaterveiset Miamista! Pääsimme kuin pääsemmekin lopulta perille, vaikka lauantaiaamuna sen etukäteen pelätyn 11 tunnin päivälennon alkaessa se tuntui vielä mahdottomalta ajatukselta...

Lento meni kuitenkin lopulta varsin mallikkaasti. Tytöllä oli ensimmäistä kertaa koneessa ihan oma paikka (koska hän ehti täyttää 2 juuri ennen matkaa), mikä toi ihan mukavasti lisätilaa revohkallemme. Tärkeämmäksi kuitenkin osoittautui jälleen hyvin tehty paikkavalinta - mies oli viisaudessan varannut etukäteen meille paikat ensimmäiseltä riviltä, jossa jalkatilaa oli normaalia enemmän. Tätä tilaa tyttö käytti kaikkein eniten, suurimmaksi osaksi leikkimiseen mutta myös nukkumiseen. Päiväunia hän veteli kokonaiset kolme tuntia lattialla maaten - allaan kaksi vilttiä ja kolme tyynyä, ja vielä yksi viltti peittonaan. Voitte uskoa, että me vanhemmat olimme tyytyväisiä näin pitkästä hengähdystauosta!

Aikaerostakin on selvitty yllättävän helpolla. Ekana aamuna tyttö heräsi neljältä, mutta jo toisena yönä pääsimme ihan normaaliin rytmiin kiinni - kahdeksalta nukkumaan ja aamulla herätys vasta vähän ennen kahdeksaa. Loistavaa!

Eilinen eli ensimmäinen kokonainen lomapäivä vietettiin rannalla ja uima-altaalla. Sää oli sopivasti puolipilvinen-pilvinen, mikä sopi meille paremmin kuin hyvin - ei tarvinnut varoa aurinkoa hysteerisesti vaan lapset saivat melskata hiekan ja veden kanssa sydämensä kyllyydestä.

Tänään olemme hoitaneet juoksevia asioita - onnistuimme lähtemään matkaan ilman matkarattaita (niitä älyttömän hyviä BabyZen Yoyojamme, voi kurjuus!), tytön peittoa ja tyynyä, minun bikineitäni... Kaikkea onneksi saa kaupasta. Nyt lapset nukkuvat päiväuniaan ja niiden jälkeen suuntaamme loppupäiväksi Lincoln Roadille kiertelemään vähän kauppoja ja syömään. 

Ihanaa viikkoa kaikille! Ja hei, heittäkäähän hyviä Miami/Key West/Fort Lauderdale -vinkkejä kommenttiboksiin, jos tulee mieleen. :)

Ladataan...
Kunnon Mamma

Voi kuulkaa, nyt on luvassa jotain ihanaa - nimittäin LOMA! Ihan muutaman hassun päivän kuluttua suuntaamme Floridan aurinkoon. Oman pikkuperheeni lisäksi mukaan lähtevät ystävämme samanikäisen lapsensa kanssa, joten hauska reissu on varmasti luvassa, ja on ihanaa että tytöllekin lähtee matkaan oma rakas ystävä.

Olemme miehen kanssa olleet samoilla seuduilla kerran aiemmin: häämatkallamme neljä vuotta sitten pysähdyimme Miamissa muutaman päivän ajaksi ennen kuin jatkoimme reissua Aruballe ja Curacaolle. Tykkäsin paikasta kovasti, ja on kiva palata takaisin - ollakin, että nyt on tiedossa varsin erilainen, pitkälti kahden naperon ehdoilla mentävä matka. 

Floridan aurinkoisten rantojen ja meidän välissä on niiden muutaman päivän lisäksi enää yksi asia: 11 tunnin lento. Siis 11 tunnin päivälento.

Vaikka olemme matkustelleet tytön kanssa jo moneen kertaan, niin täytyy sanoa, että hiukan hirvittää. 11 tuntia ahtaassa tilassa uhmaikäisen, päiväunia viimeiseen asti välttelevän taaperon kanssa ei todellakaan tule olemaan se rentouttavin loman aloitus... Pisin lentomme tähän saakka on ollut 6 tunnin lento Dubaihin viime vuonna näihin samoihin aikoihin - sieltä tämän postauksen kuvatkin. Tyttö oli siis tuolloin 1-vuotias, ja muistan, että lentomatka (vaikka tosi hyvin menikin) ei tuntunut ainakaan yhtään liian lyhyeltä. Ajatus viidestä tunnista vielä tuohon päälle... Kääk.

Ajattelin kuitenkin valmistautua hyvin etukäteen, kuten viimeksikin - viime vuotiset vinkit taaperon kanssa lentokoneessa matkustamisesta löytyvät täältä. Jälleen kerran olemme varanneet koneesta eturivin paikat, ja valmistaudun henkisesti etukäteen hokemalla itselleni, että se lentomatkakin loppuu lopulta (kunnes se toistuu kahden viikon kuluttua, mutta ei mietitä sitä nyt).

Lisäksi aion varustautua (jälleen kerran) maailmanlopun matkatavaroilla. Kokemus on osoittanut, että emme yksinkertaisesti pysty lähtemään edes yhdeksi yöksi lapsen kanssa kylään ilman valtavaa säkillistä tarvikkeita, joten varustautuminen 11 tunnin lennolle tulee olemaan yhtä mittava. Kaikki on kuitenkin tuiki tarpeellista, joten karsitaan sitten niistä omista tavaroista...

Kaksivuotiaalle tytölle pakkaan siis pitkälle lennolle mukaan seuraavat asiat:

Mukavuustekijät

 • Oma tyyny: helpottaa nukkumista koneessa, ja on myös mukava turva öisin matkakohteen vieraassa sängyssä. Harkitsin myös omaa peittoa, mutta ehkä se olisi jo liioittelua...
 • Rakkain unilelu: ilman Kisua ei yksinkertaisesti lähdetä minnekään.

Snacking

 • Naksuja eli Talk-muruja: toimivat hyvänä naposteltavana ja auttavat pitämään korvat auki koneen noustessa ja laskeutuessa!
 • Hedelmäsosepusseja ja välipalapatukoita: tytölle maistuvat niin lasten Muumi-patukat kuin ihan aikuistenkin versiot, kuten Bare Barit ja Nakd-patukat.
 • Pillimuki: ei läiky.
 • Muutama ruokapurkki: varalta, jos koneesta/kentältä/periltä ei heti löydy maistuvaa syötävää.

Viihdykkeet

 • iPad peleineen ja ohjelmineen: ehdoton luottokumppanimme lapsen kanssa matkustaessa! Ladattu täyteen Maija Mehiläistä ja Pingua. Pikkulapsille suunnattuja pelejä, kuten Kapun Metsää, tyttö osaa myös jo taitavasti pelata ja viihtyy hyvin niiden parissa. Pitkällä lennolla toki koneessakin on omat viihdesysteemit.
 • Pari kirjaa

Nesessäärit

 • Kosteuspyyhkeitä
 • Vaippoja
 • Vaihtovaatteet x 2. Koska x 1 on liian riskialtista.
 • Särkylääkettä
 • Harso/rätti/pieni pyyhe. Helposti pahoinvoivan lapsen kanssa aina mukana.

Näillä eväillä luulisi yhdestä lennosta selviytyvän! Kuten viime kerrallakin, uskon että tytölle kaikista viihdyttävintä on katsella ja ihmetellä koneen muita matkustajia. Toivottavasti myös matkustaminen kahden samanikäisen kanssa tarkoittaisi edes hiukan helpotusta lasten viihtyessä ainakin hetkittäin keskenään - todennäköisesti suurimman osan ajasta saamme kuitenkin olla ratkomassa keskinäisiä kahinoita. ;)

Mitä te pakkaatte mukaan lapselle pitkälle lennolle? Puuttuuko listasta jotain oleellista? Help! :)

Ladataan...

Pages