Ladataan...
Kunnon Mamma

Kuten ehkä muistatte, olen perjantaisin hoitovapaalla lapsen kanssa kotona. Palasin kokopäiväiseltä hoitovapaalta töihin jo viime syksynä, ja siitä tuntuu olevan ikuisuus - työt ovat vieneet mennessään, päiväkotiarki viemisineen, hakemisineen, vaihtovaatteineen, lyhyine iltoineen rutinoitunut.

En oikeastaan enää kunnolla tavoita sitä hoitovapaalla olon olotilaa. Muistan siitä osia: tiskikoneen täyttöä, pöydän pyyhkimistä. Pitkiä lenkkejä rattaissa nukkuvan lapsen kanssa. Aamuja toisensa perään kun haimme naapurin kanssa isot kahvit Korkeavuorenkadun Storysta (taas yhden huonosti nukutun jälkeen) ja kärräsimme jälkikasvumme leikkipuistoon, jossa juttelimme kaikkea maan ja taivaan väliltä lasten lapioidessa hiekkaa. Iltapäivän valoa kotona, päiväuniaikaan katsottuja Netflix-sarjoja (Breaking Bad, Big Love...).  Vertaistukea ja kahvittelua ystävä-äitien kanssa milloin kenenkin luona (näin jälkikäteen ajatellen äitiysvapaani koostui ehkä 90-prosenttisesti kahvista).

Se oli sitä arkea silloin, ja tavallaan muistan sen fiiliksen, mutta samalla tuntuu siltä että se tapahtui jossain eri elämässä. Paitsi joskus perjantaisin, kun tavoitan sen tunteen taas hetkeksi. Ehkä silloin, kun tulemme leikkipuistoon juuri kun päiväkodin lapset ovat jo menneet sisään ja puisto on tyhjä. Tai kun haen kahvin mukaan lähikuppilasta eikä siellä ole ketään, koska muut ovat jo töissä. Tai kun lapsi nukahtaa päiväunille kotona, ja menen hetkeksi makailemaan sängylle, ihmettelemään keskipäivän valoa ja hiljaisuutta.

Tai tänään, kun matkustimme tytön kanssa melkein tyhjällä bussilla Espooseen ystäväni luo. Seisoin leikkipuiston vapputapahtumassa kymmenien äitien ja lasten seassa, osana joukkoa. Haahuilin hetken kaupungilla toimettomana kun lapsi nukkui rattaissa ja puhelimeni oli korjattavana. Tuntui kiireettömältä. Toisaalta siltä, että aikaa on loputtomasti, ja toisaalta siltä, ettei sillä ole väliä koska tärkeintä on se että olen juuri nyt tässä. Juttelen tytön kanssa, autan pukemaan vaatteita, puhallan ja halaan pikku harmitukset pois. Päivän suurimpina päätöksiä ehkä seuraava ruokailu tai päiväunien ajankohta (nyt vai kohta). Aika onnellista elämää.

Ihanaa, rentoa viikonloppua kaikille!

Ladataan...
Kunnon Mamma

Uups, mikä tauko! Kootut selitykset tähän: Lilyn kaatuminen (siitä nyt on jo aikaa, tekosyy!), lomaltapaluu- ja aikaerohässäkkä erityisesti lapsen osalta, työmatkat, alati kasvava kynnys uuden postauksen kirjoittamiseen kun edellisestä on niin paljon aikaa, jne. Se siitä, täällä ollaan taas!

Tämä viikonloppu oli meille kaikkien reissujen ja muiden säätöjen jälkeen mukava paluu "arkeen". Olimme koko perhe yhtäaikaa kotosalla, mikä tuntui mukavalta. Arki-illat hujahtavat aina niin nopeasti ohi, ettei perusrutiinien lisäksi paljon muuta ehdi, joten vaikkapa ihan vain leikkipuistossa käynti lauantaiaamuna kolmisin tuntuu (melkein) ylelliseltä. 

Paljon yhteen viikonloppuun kyllä sitten mahtuikin! Listoja rakastavana ihmisenä päätin laittaa viikonlopun kohokohdat (tai oikeastaan sisällön) nätisti nippuun:

1. Brunssi ja bloggaajat! Viikonlopun parhautta oli ehdottomasti ihanan Morning Glory -Annikan järjestämä blogibrunssi ravintola Sunnissa. Kymmenen mahtavaa tyyppiä jotka olivat livenä ihan yhtä hauskoja, fiksuja ja filmaattisia kuin blogeissaankin! Kolmen tunnin aikana tuli naurettua varmasti monen viikon tarpeiksi - kiitos vielä kaikille. :)

2. Ulkoilu. Sinne leikkipuistoon ehdittiin tosiaan moneen otteeseen. Tyttö on jostain syystä nyt kovasti mieltynyt tuohon ihan meidän lähimpään, pikkuiseen leikkipuistoon ja haluaisi mennä aina vaan sinne. Helppoahan se on, mutta ah niin tylsää tuhannen kerran jälkeen... Tänään saimme hänet houkuteltua hiukan pidemmälle eli Kaivopuistoon, jossa hän kiipeilikin innoissaan kallioilla, ihmetteli kukkia ja nautiskeli auringosta. Vai ei kaupunkilaislapset saa luontoelämyksiä. ;) (Huomatkaa myös lämpimään kevätsäähän täydellinen paksu villainen pipo ja talvihaalarit... Kevääseen on jotenkin aina niin hankala pukeutua! :D)

3. Herkuttelu. Brunssin antimien lisäksi viikonloppuun on kuulunut mm. oman äitini tekemää lohikeittoa perjantaina, tortillafiesta kotona lauantaina sekä sunnuntain kunniaksi miehen tekemä maailman paras pitsa (Saku Tuomisen Pizze-kirjan ohjeilla muuten, en voi kuin suositella!). Ihanaa, mutta nyt uuden viikon alkajaisiksi tekee hiukan mieli keventää...

4. Liikunta. Herkuttelun vastapainoksi ehdin sentään lenkkipolulle lauantaina ja tänään puolentoista tunnin ilmajoogatunnille, johon olen tällä hetkellä aivan ihastunut!

5. Lepäily. Perjantaina (joka on siis hoitovapaapäiväni) otin tytön päikkäriaikaan itsekin pienet päiväunet, ja muutenkin tämä viikonloppuna on tullut nukuttua pitkästä aikaa erityisen hyvin. Liekö matkustelu väsyttänyt vai mikä, mutta olen ollut viime aikoina tosi uupunut. Nyt viimein tuntuu siltä, että voimat alkavat palautua. Siitä puheen ollen alkaakin olla aika suunnata unipuuhiin...

Aika mahtava viikonloppu siis takana! Tästä on hyvä jatkaa uuteen viikkoon. Mukavaa viikon alkua kaikille! :)

 

 

Ladataan...