Ladataan...
Kunnon Mamma

Lämpöiset terkut Espanjasta! Lennähdimme tänne tänään aamulla (herätys oli neljältä, aargh) ja pitkähköltä tuntuneen matkustus- ja säätöpäivän jälkeen tuntuu nyt aika kivalta istua ihan rauhassa tässä parvekkeella ilta-auringossa, edessä merinäköala ja lasillinen roseviiniä.

Aloitin oman kesälomani tänä vuonna jo juhannuksesta päiväkodin lomasta johtuen, joten ensimmäistä lomaviikkoa viedään. Koska kevät ja alkukesä ovat menneet aika haipakkaa töiden, remontin ja mitänäitänyton merkeissä, päätin että nämä kolme kesälomaviikkoani omistan hyvinvoinnille.

Enkä todellakaan tarkoita kurinalaista elämistä vihermehujen ja tiukan treeniohjelman varassa, vaan enemmänkin panostamista kaikkeen siihen, mistä minulle tulee hyvä olo ja mieli. Juoksulenkkeihin ja joogaan nyt tietenkin, terveellisempään elämiseen kuin kiireen keskellä olen onnistunut pääsemään. Harkitumpaan, ravitsemuksellisesti parempaan syömiseen. Nukkumiseen! Mutta myös viinilasillisiin, herkutteluun, pitkiin kesäiltoihin, läheisten kanssa seurusteluun, kirjojen lukemiseen. Laatuaikaan oman perheen kanssa.

Tietysti remppaprojekti tulee viemään suuren osan lomasta, mutta ei se mitään. Sehän on panostamista meidän tulevaan kotiin, ja ainakin vielä tässä vaiheessa aika hauskaa - muutamia pakollisia hampaiden kiristelyitä lukuunottamatta...

Oikeastaan tämä Espanjan-reissu toimii meille nyt myös pienoisena remppalomana, kun emme viiteen päivään pääse raksalle ihmettelemään hommien kulkua ja päivät kuluvat muissa merkeissä kuin loputtomia materiaalivaihtoehtoja kartoittaen, tai pohjapiirustusta vielä sen yhden kerran viilaten. Parasta on, että meillä ei ole tarkempia suunnitelmia oikeastaan lainkaan, paitsi tietysti ystäviemme häät lauantaina, joiden vuoksi täällä olemme. Mutta kaikki sen ympärillä on vielä aivan auki ja kiinni pikkuisen matkaseurueemme - minun, miehen, tytön ja äitini - kulloisistakin päähänpistoista. Huomenna ehkä rannalle, ehkä altaalle, ehkä jotain muuta. Täydellistä. 

 

Ladataan...
Kunnon Mamma

 

Kuten olen ennenkin todennut, juoksu on kyllä yksi parhaita tapoja tutustua paikkoihin matkoilla. Tulee nähtyä ehkä vähän erilaista puolta kohteesta kuin muuten tulisi (puhun tietysti vain omasta puolestani mutta turisteillessani merkittävä osa nähtävyyksien katselua keskittyy paikallisiin ravintoloihin...) ja kerralla näkee paljon, kun maisemat vilistävät ohi silmien, haha.

Ennen en ollut kovinkaan reipas urheilija matkoilla, mutta nykyisin pakkaan treenikamat mukaan kokolailla poikkeuksetta. Edes varmuuden vuoksi, vaikka tietäisin että edessä on tiukasti aikataulutettu ohjelma (kuten työmatkoilla) ja todennäköisyys lenkille tai salille ehtimiselle on pieni. Olo on nimittäin vaan niiiiiin paljon freesimpi, jos matkustuksen, epäsäännöllisten ruoka-aikojen ja vähän normaalista poikkeavien ruokailutottumusten keskellä (herkuttelu nyt vaan kuuluu mun matkoihin!) ehtii hikoilla ja hengästyä edes pikaisesti.

Niinpä lenkkikamat olivat mukana myös tämän viikon Lontoon-työmatkalla, ja ilokseni viimeisenä aamuna ennätin kuin ennätinkin juoksemaan. Onnistuin ajoittamaan lenkkini vielä aika täydellisesti kahden sadekuuron väliin, joten en kastunut vaan sain nauttia raikkaasta sateenjälkeisestä ilmasta. Suuntasin tossuni muutaman minuutin matkan päässä hotellilta sijainneeseen Hyde Parkiin, jossa ei muuten olisi tullut tällä reissulla käytyä lainkaan. Se olikin leveine hiekkakäytävineen ja upeine istutuksineen mitä mainioin juoksukohde! Nautin näkymistä täysin siemauksin ja lenkki oli ohi aivan vilauksessa. Kyllä kannatti!

Aamulenkistä sain niin mahtavan latauksen koko päiväksi, että mietin niiden ottamista ohjelmaan ihan täällä koti-Suomessakin. Nyt kesän valoisina aamuina se olisi huomattavasti helpompaa kuin talven pimeydessä... Kesäloma alkaa viikon päästä, viimeistään sitten lupaan tsempata ja ottaa edes kokeilumielessä aamulenkin tai kaksi mukaan viikko-ohjelmaan.

Energistä alkavaa juhannusviikkoa kaikille! :)

Ladataan...
Kunnon Mamma

Kesä ja juhlat kuuluvat erottamattomasti yhteen. Ainakin omassa lähipiirissäni, jossa juhlistamme keskikesän juhlan lisäksi erinäisiä nimipäiviä, syntymäpäiviä sekä minun ja miehen hääpäivää kesäkuukausien aikana. 

Jotain on kiva aina laittaa tarjolle, mutta en todellakaan ole mikään armoitettu leipuri, joten sen on oltava jotain aika yksinkertaista - mieluiten sellaista, jossa on melkeinpä mahdotonta epäonnistua!

Näissä puitteissa ihastuin viime kesänä toden teolla ihanaisiin Brita-kakkuihin. Tämä ruotsalaisalkuperäinen (kuinkas muutenkaan!) leivonnainen on niin helppo ja herkullinen, että niitä tulikin sitten leivottua oikeastaan jokaiseen juhlatilaisuuteen juhannuksesta omiin syntymäpäiviini, ja nyt äitienpäivänä korkkasin kesän juhlakauden jälleen yhdellä Britalla.

Varsinkin parhaaseen marja-aikaan eli keski- ja loppukesästä siitä on todella helppo saada kaunis ja näyttävä tarjottava ilman sen kummempia kädentaitoja - riittää, kun kasaa kakun päälle keon mieleisiään marjoja. 

Olen tehnyt Brita-kakun aina tällä samalla Maku.fi-sivuston ohjeella. Hankalinta tässä on kananmunien valkuaisten ja keltuaisten erottelu, vaivalloisinta se että vatkaimet pitää pestä välissä - mutta muuten sitten pääseekin todella helpolla. 

Ja hei, juhannus lähestyy, joten kertokaahan mikä on teidän vakiojuhlatarjottava? Nyt vinkit kehiin, tai meillä syödään taas koko kesä pelkkiä Brita-kakkuja. Eipä sekään kyllä haittaa… ;)

Pages