Kun jokainen toiveesi voi toteutua

 

Jos mikään ei olisi mahdotonta ja saisit toivoa ihan mitä vaan, mitä toivoisit? Ehkä oman linnan? Jalokiviä? Vaiko ihka oikean prinsessan?

 

Turun Nuori Teatteri on puettu satumaisiin ja taianomaisiin vaatteisiin ja lavalle on luotu tuhannen ja yhden yön tarinoista ehkä kiehtovimman, Aladdinin ja ihmeellisen lampun itämaiset maisemat ja basaarin vilske. Turun Nuoren Teatterin taiteellisen johtajan Kalle Lambergin ohjaama ja Christian Lindroosin käsikirjoittama viihdyttävä versio tekee kunniaa vanhalle tarinalle tuoden siihen kuitenkin oman raikkaan ja nuorekkaan lisämausteensa.

 

Aladdin (Niko Lepistö) on räätälin poika, joka ei ole kiinnostunut vastuista saati räätälin ammatista. Viekas ja pahansuopa velho (Kasperi Arvola) haluaa käyttää Aladdinin nuoruutta ja viattomuutta hyväkseen ja houkuttelee pojan hankkimaan itselleen haluamansa ihmeellisen taikalampun.

 

Kun Aladdin saa lampun käsiinsä, hän tapaa sen sisältä ilmestyvän hengen (Esme Kaislakari), rempseän ja sanavalmiin humoristin, joka toteuttaa lampun haltijan kaikki toiveet. “Ihan mitä vaan, ei rajoja oo, mahdotonta ei olekaan, jokainen toiveesi toteutukoon…” Henki laulaa näyttävä taustatanssijajoukko mukanaan. Kaislakari näyttää taitonsa niin komediennena kuin laulajanakin tekemällä ryhmän mieleenpainuvimman ja vahvimman roolisuorituksen.

 

Aladdin ja ihmeellinen lamppu

 

Romantiikkaa ei tästäkään sadusta jää puuttumaan, kun Aladdin rakastuu ensisilmäyksellä Prinsessa Bedrulbuduriin (Taru Kumpulainen), ja haluaa tämän kanssa naimisiin. Pääsemme sisään loistokkaaseen kuninkaanlinnaan, kun Aladdinin äiti (Inke Koskinen) vie poikansa terveiset sulttaanille (Pepe Hakala). Elena Turjan suunnittelema nopeasti muuntautuva lavastus toimii pienessä tilassa ja Tytti Mulon puvustus kimaltelevine yksityiskohtineen viimeistelee itämaisen tunnelman.

 

 

Aladdin ja ihmeellinen lamppu

 

Aladdin kasvaa löysästä ja saamattomasta nuoresta miehestä rakastetuksi prinssiksi. Tarinan lopussa Aladdinin ja prinsessan koskettava duetto lauletaan luonnollisesti lentävällä matolla matkustaen. Silmissäs näen määränpään, minulla on kaikki mitä toivoa voin”.

 

Kun on rakkautta, ei muuta enää tarvita.

 

Itsessään jo jännittävä tarina sai pienen muuttujamahdollisuuden, kun mukanani teatterissa oli myös (melkein) 3-vuotias kanssakriitikko. Pieni seuralaiseni jaksoi kuitenkin seurata tarinaa loppuun saakka eikä hurjimmatkaan kohtaukset olleet liian pelottavia. Täten siis tosielämän kokeen antamalla varmuudella: Aladdin ja ihmeellinen lamppu sopii niin äidille kuin (metrinmittaiselle) tyttärellekin.

 

Kuvat: Mikko Vihervaara/ TNT

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *