Lastenkirjallisuutta: Viljan syntymäpäivät

 

Viljan syntymäpäivät

 

 

Bazar Kustannuksen uutukaisessa, Eppu Nuotion kirjoittaman ja Aino Louhen kuvittaman Tämä vai tuo? -kuvakirjasarjan ensimmäisessä osassa Viljan syntymäpäivät kysytään ja vastataan lapsen arjen päivänpolttaviin mutta ikiaikaisiin kysymyksiin, kuten laitetaanko hiukset letille vai ponnarille tai taitetaanko matka kävellen vai polkupyörällä.

 

Fiinu on menossa äitinsä kanssa parhaan ystävänsä Viljan syntymäpäiville. Tavarat ovat kotoisasti hieman hujan hajan, kun valitaan juhlavaatteita ja valmistaudutaan lähtöön.

 

Suurinpiirtein tältä meilläkin aina näyttää:

 

 

Viljan syntymäpäivät

 

Valintoja ja loputtomia mahdollisuuksia. Tunnistan pienen lapsen äitinä kysymysten jatkuvan tulvan ja toisaalta näennäisen valinnanmahdollisuuden nerokkuuden. Puetko siniset vai punaiset housut – ja kappas, lapsi unohtaa, ettei hän alunperin halunnut pukea päälleen yhtikäs mitään vaan kiskoo itse valitsemiaan pöksyjä innolla jalkaansa.

Fiinun äiti ei ole kaltaiseni kieroilija, vaan ihan aidosti läsnä lapsensa kysymysten äärellä ja heittäytyy ihailtavasti mukaan lasten leikkiin. 3-8-vuotiaille tarkoitetun kirjasarjan lupaava ensimmäinen osa on lämminhenkinen, aito ja tukevasti ajassa kiinni.

Raati jää mielenkiinnolla odottelemaan jatkoa!

Viljan syntymäpäivät

 

Itse hieman huijasin eilen valinnanmahdollisuuden kanssa. Olimme 2,5-vuotiaan kanssa kirjakaupassa korttiostoksilla, kun huomasin huokean hintaiset lasten sateenvarjot kassapöydän luona. Vaihtoehdot olivat kukkakuvioitu vaalenpunainen, merihenkinen vaaleansininen ja autokuosinen tummansininen.

En itse erityisemmin yhtään pidä vaaleanpunaisesta, joten päädyin salamannopeasti kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun: nostin telineestä vain siniset varjot. Haluatko laivan vai auton? kysyi itseensätyytyväinen kasvattaja.

 

Uusi sateenvarjo

 

Laivan, vastasi onnellinen lapsi.

 

 

Lue myös juttu toisesta Eppu Nuotion uutuudesta, Maami Mustikasta.

 

Kommentit (2)
  1. Niin onkin! Hauskaa tosiaan, että näitä on koko sarjallinen tulossa 🙂

  2. Ihana kirja! Tykkään tosi paljon Aino Louhen kuvitustyylistä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *