Luontoretki keskellä kaupunkia

Luonto kutsuu!

 

 

Turun Nuori Teatteri irrottelee kesän ajan Ravintola Samppalinnan terassilla Mikko Joukamaan käsikirjoittaman ja yhdessä Peter Ahlqvistin kanssa ohjaaman Luonto kutsuu! -musiikkihupailun merkeissä.

 

Vakkilan kaupunkilaisperheen uraohjusäiti (Sanni Sedrani), positiivisen ajattelun kurssin oppeja noudattava isä (Janne Valve), aikuisuuden kynnyksellä tasapainoileva teinitytär (#inkekoskinen) ja iltatähtivauva lähtevät terapeutin (Suvi Aarrekari) kehotuksesta maaseudun rauhaan ratkomaan perheen sisäisiä erimielisyyksiä. Nykyajan mukavuuksiin tottunut perhe joutuu haasteen eteen, kun mökillä Metsäkulmalla vastassa ovat ulkohuussi, itikat ja muut metsänelävät (mukaanlukien naapurin Pirjo ja Sakke), kaivosta kannettava vesi ja mikä pahinta – nettiyhteys ei toimi (#omg). Tapaamme myös paikallisen vanhemman konstaapelin Pekka ”Musta-Pekka” Mustosen (Joonatan Perälä), joka vie Vakkilan äidiltä jalat alta.

 

 

Luonto kutsuu!

 

Lavalla nähdään mielenkiintoinen hahmojen kavalkadi, kun esimerkiksi muinaisia oppeja suojelevat esiäidit Metsäkulman Martat, hieman yksinkertainen kalastajanpoika Nicklas, ilmetty Cheek, mutiseva Kimi Räikkönen ja jopa Äiti Teresa sisällytetään sulavasti näytelmään. (Tähän sopisi #mitvit, mutta tämä on perheblogi.)

 

Nuoret näyttelijät pääsevät myös näyttämään varsin mainioita laulunlahjojaan kun tutut hitit uusin sanoituksin vievät tarinaa eteenpäin. Kun miesäänet laulavat rakkaudesta, kantautuvat äänet Aurajoen yli ja takaisin. Myös Robin-laina ilahduttaa: Sä silmiäsi usko et, kun sä oikein valitset: Turussa on siistimpää!

 

Teatterifania hauskuuttaa viittaus tukulaiseen kesäteatteriskeneen ja kilpailevalla kukkulalla esiintyvään Jukka Leistiin, joka toivottavasti ehtii omilta merirosvokiireiltään vierailemaan myös tällä terassilla.

 

Ikivihreän Satulinnan sävelin laskeudutaan hupailusta liikutukseen ja onnelliseen loppuratkaisuun.

 

Tästä on hyvä lähteä juhannuksen viettoon, sillä luonto tosiaan kutsuu. Allekirjoittanut suuntaa jussinviettoon Vakkilan perhettä paremmin varustautuneena mm. asiaankuuluva kärpäslätkä mukanaan. Nähtäväksi jää, syttyykö maskulainen pallogrilli pelkällä rakkaudella.

 

#suosittelen #hyvämeininki #robinmainittu

 

Syksyllä Turun Nuoren Teatterin ohjelmistossa nähdään Aladdin ja ihmeellinen lamppu sekä Joulupukki ja noitarumpu. Menneen kevään tunnelmiin voi palata lukemalla vanhemmat TNT-jutut: Kaarna ja Pelastakaa röllimetsä.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *