Riemukas Pupuperheen joulufarssi

Kysymys: Mikä saa ihmisen joulukuisessa pakkasessa ja pilkkopimeässä linja-autoilemaan naapurikaupunkiin?

 

Vastaus: Kaarinan Nuorisoteatteri ja Heini Vahteran käsikirjoittama ja ohjaama koko perheen pikkujouluilottelu Pupuperheen joulufarssi.

 

Pupuperheen joulufarssi

 

Pupuperheessä on stressitasot korkealla, kun joulusiivous on tekemättä, kuusi hakematta ja kaikesta tulee vain riitaa ja tappelua. Joulupukkikaan tuskin tulee käymään, kun kolossa ei joulurauhasta ole tietoakaan.

 

Esikoispupu Pipsa (Asma Marouf) seurustelee ketun (Severi Vuori) kanssa, mikä hermostuttaa isää (Leo Lindén) ja äitiä (Valpuri Kinnunen), vaikka kettu onkin perherasituksesta huolimatta vannoutunut vegaani. Avarakatseisuutta löytyy yllättäen mummosta (Tara Vera Karim), jolla on omaa historiaa lajien välisestä kanssakäymisestä. Perheen pienin pupu, Papu (Rasmus Hakala) saa tarpeekseen, kun hänen tunteensa ja unelmansa eivät tule kuulluksi ja karkaa kotoa, mistä alkaakin koko pupujoukon hurja seikkailu kotikolon ulkopuolisessa vaaroja (ja räppääviä petoeläimiä) täynnä olevassa maailmassa.

 

 

Pupuperheen joulufarssi

 

Pupuperheen joulufarssi marssittaa lavalle joukon ravistelun tarpeessa olevia ennakkoluuloja ja muistutuksen siitä, mistä joulurauhassa pitäisi olla kysymys. Erilaisuuden hyväksyntä, vuoropuhelu lajirajojen yli – teemat antavat ajattelemisen aihetta ihmislajinkin edustajalle. Kaarinan nuorisoteatteri on jälleen kerran onnistunut luomaan jotain tiukasti ajassa kiinni olevaa, puhuttelevaa, riemukasta ja ennen kaikkea rohkeaa. Kantaa otetaan niin soujarouheen kuin yhdenvertaisuuden puolesta.

 

Farssi on haastava ja toisinaan lähes mahdoton laji harrastelijateatterille. Kanuten nuoret näyttelijät hallitsevat tämän vaativan komediateatterin muodon kuitenkin uskomattoman varmalla ja rennolla otteella alusta loppuun. Niin yleisöllä kuin työryhmällä on silmin nähden hauskaa ja pienistä yllätyksistäkin selvitään nopealla reaktiokyvyllä sujuvasti. Harkoissa on improttu, voisin päätellä.

 

Pupuperheen joulufarssi

 

Sinulle lukijani: Jos joulustressiä pukkaa, kannattaa käydä Kaarinassa opettelemassa joulurauhamerkki ja joulusi harmonia on taattu.

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *