Teuvon kyydissä

Teuvo Jo-Jo Teatteri

 

Jo-Jo Teatterissa on tosi kova meno ja tiukka etukeno, kun livebändin säestyksellä seurataan Teuvon (Tuomas Pullola), oman elämänsä sankarin tragikoomista kehityskaarta näköalattomuuden tuolla puolen. Gösta Sundqvistin suomalaista mielenmaisemaa sen monine harmaanruskehtavine vivahteineen kuvaavat Leevi and the Leavingsin ikivihreät kappaleet ja niiden ajattomat sanoitukset tahdittavat vauhdikasta Veera Tyhtilän käsikirjoittamaa ja Suvi Kanniaisen ohjaamaa Teuvo – Leevi and the Leavings -musiikkinäytelmää jouhevasti eteenpäin.

 

Päähenkilö Teuvon menneisyyttä painaa äidin lähtö 16 vuotta sitten ja isän etäisyys. Auto-onnettomuus saa Teuvon pysähtymään ja tapaamaan rakkautensa Mervin (Jatta Pirinen), jonka kanssa elämään on otettava ihan toisenlaisen ote, kun tehdään koti (jossa melkein kaikki laitteet on) ja kotiin uusi vauvakin (josta tuli Laura). Ylämäki, alamäki, yhdessä kulkien.

 

Tuomas Pullola onnistuu rujona mutta herkkänä Teuvona, ja vastaparina Pirinen on mainion tarkka. Kirsi Varttinen Teuvon kaverina Ridenä on omalla paikallaan vakuuttava ja Pepe Hakala erityisesti laulussa vahva.

 

Musikaali on harrastajateatterille haastava valinta, mutta Jo-Jo Teatterin teos on mukavaa katseltavaa – ja myös kuunneltavaa. Muutamat äänet nousevat ylitse muiden, mutta sovitukset (Maria Selinummi) antavat armoa jokaiselle. Tulkinta ja tunne ovat pääosassa, täydellisyys ei edes sopisi kuvaan. Koreografiat sallivat leikittelyn, ja huumori sopii tyylilajiin kuin keskikaljapullo basistin käteen.

 

 

Teuvo Jo-Jo Teatteri

 

Kun Leinoa lausutaan lumihangessa, ollaan vahvasti tosiasioiden äärellä ja syvällä suomalaisuuden ytimessä.

 

Me viihdyimme. Leevien arvokkaille kappaleille oli tehty oikeutta, tunnelma oli juuri niin nuhjuisen pieruverskapositiivinen ja samalla aito kuin elämä ja elämänmeno on. Teuvon näytökset Manillassa jatkuvat vielä ensi vuoteen, kulttuuripariskunta suosittelee lämpimästi!

 

 

 

Kuvat: Mikko Vihervaara

 

Kommentit (2)
  1. Basistin kädessä lienee kyllä Jaloviina-pullo.

    1. Jaloviina mainittu! Tosiaan, näytti jallu maistuvan bändille. Taitaa rokottaa tuotannon budjettia moinen…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *