30ndFAB: Kohti jenkkihymyä – hampaiden valkaisu osa 1.

spl397579_001.jpg

Kävin viime viikolla hampaiden tehovalkaisussa, joka tehtiin laser-tekniikalla. Valitsin valkaisupaikaksi GLOSSin hammashoitopalvelut, sillä myös useat suomalaiset tunnetut henkilöt suosittelevat yritystä. Paikka tuntui myös luotettavalta, sillä yritys on toiminut pitkään ja sen suuhygienistit ovat Terveyshuollon oikeusturvakeskuksen laillistamia ammattilaisia.
health-benefits-of-smile.jpg
Itse valkaisu ei ollut reilua tuntia kummoisempi juttu, jonka lopputulokset näette blogissani huomenna. Valmistautuminen taas itse toimenpiteeseen ei käy ihan tuosta vain, jos esimerkiksi hammaskiveä ei ole poistettu vuosiin. GLOSSilla -onneksi- oltiin tarkkoja siitä, että suuhygienisti poisti hammaskiven ja hampaiden pinnalla olevat värjäymät tarkasti ennen valkaisua.
katriina_png_270x325_crop_upscale_q90.png
Pinnoilla oleva plakki sekä hammaskivi siis estävät valkaisuaineen vaikutuksen, ja heikentävät valkaisutulosta. Itselläni on viimeisen kymmenen vuoden aikana  poistettu hammaslääkärillä vain viisaudenhampaat, ja joka kerta todettu, että ”sulla on muuten hammaskiveä tuossa alhaalla”. Aha, mutta blondi ei tajunnut, että sille pitäisi niinku tehdää jotakin. No nyt tehtiin.
 
ennen-hammaskiven-poistoa.jpg
Kuvassa pahin hammaskivi-keskittymä ennen poistoa ja puhdistusta. Ja alla taas sama homman jälkeen.
 
hammaskiven-poiston-jalkeen.jpg
 
 
Eli jenkkihymyä voi vaalia ennen tai jälkeen, ilman tai kanssa valkaisun seuraavasti
 
1.) Käy ainakin kerran vuodessa suuhygienistillä puhdistuttamassa hampaat ja poistamassa mahdollinen hammaskivi.
 
2.) Kaikki varmaan tietävät, että hampaat kannattaa pestä vähintään kahden minuutin ajan aamuin (ennen aamiaista) illoin, mieluiten mahdollisimman pehmeällä soft-harjalla. Hampaita ei kannata harjata liian kovalla harjalla, sillä se voi aiheuttaa vetäytymiä ikeniin. Sähköhammasharja, jossa on ienrajoja myötäilevä pieni pyörivä harjaspää on GLOSSin työntekijöiden mukaan paras. 
 
3.) Hammastahnaksi suositeltiin Sensodyne-tahnaa, joka on valkoista ja hoitaa hampaita (kyllä vain, hammastahnatkin voivat värjätä hampaita).  Myöskään  ”valkaisevia” hammastahnoja ei suositella. Fluoritahna on paras, sillä se suojaa hampaan kiillettä. Hankaavia ainesosia sisältävät valkaisutahnat taas pitkässä juoksussa tuhoavat sitä.
 
4.) Hammaslankaa kannattaa käyttää päivittäin niin, että puhdistaa jokaisen hammasvälin molemmat ientaskut. Ei kannata säikähtää, jos ien vuotaa. Ientulehdus helpottaa vain kunnon puhdistuksella. Lankaus kannattaa tehdä iltaisin ennen harjausta, jotta hammasväleistä tulevaa likaa ei siirry hampaiden pinnoille ja hammasvälitkin saavat fluorinsa.
 
5.) Kahvi, tee,kokis, punajuuri, punaviini ja tupakointi ovat hampaiden värjääjistä niitä pahimpia. Minulle tehtiin GLOSSilla ennen valkaisua hammaskiven poiston lisäksi soodapuhdistus, jolla saadaan tehokkaimmin poistettua hampaiden pinnoilta, uurteista ja hammasväleistä pinnalliset värjäytymät. Soodapuhdistus tapahtuu soodajauheen sekä vesi- ja ilmasuihkun avulla yhdellä vastaanottokäynnillä ja se voidaan toistaa useamman kerran vuodessa. Sooda ei ollut mitään herkullisimman makuista, mutta muuten aika harmittoman tuntuinen toimenpide, joka kesti noin 30 minuuttia.
smile1.jpg
Hampaiden puhdistus tehtiin siis kaksi viikkoa ennen varsinaista tehovalkaisua, josta lisää huomenna. Toivottavasti välitin pointtini, että hampaiden valkaisu kannattaa tehdä ammattilaisten käsittelyssä. Esimerkiksi kauneushoitoloissa  tuskin osataan poistaa hammaskiveä tai värjäymiä ennen valkaisua..
 
Maksoin soodapuhdistuksesta sekä hammaskiven poistosta  yhteensä 105 euroa. Lisätietoja yrityksestä täältä.
 
Kuvat: Splash ja satunnaisia nättejä hammasrivejä (ei omia:D
 

Kommentit (6)
  1. No totta sekin Vierailija 😉

  2. Oikeaa jenkkihymyä ei saa kuin laittamalla kuoret hampaisiin. Tosin siitä jenkkihymyn ylivalkeasta kauneudesta voi olla montaa eri mieltä. :p

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *