Franzén, Kekkonen ja Leijonasydän – syksyn kotimaiset elokuvat TOP3

franzen_003.jpg

1) Jos olet lukenut Peter Franzénin Tumman veden päällä -kirjan ja pidit siitä, et varmasti pety elokuvaankaan. Katsoin elokuvan viime perjantaina ennakkonäytöksessä, ja se kosketti. Ohjaaja-käsikirjoittaja Franzén on saanut säilytettyä kirjassa elokuvan hengen: sen miltä 70-80 -luvun maailma näytti pienen pojan silmin. Vaikka elokuvassa(kin) suuressa osassa on perheväkivalta, niin elämässä on paljon hyvääkin. Isäpuoli (Samuli Edelmann) ei ole yksiselitteisen paha, perheen kanssa on kivaa ja mummolassa kaikki on aina hyvin. Liikutuin joka kerta, kun vaaria näyttelevä Ismo Kallio ilmestyi valkokankaalle. Siinä sitten haastaloin kuumikset Peter Franzénin (huomaa status-elokuvaohjaaja-pokat) ja Samuli Edelmannin ripsasrit poskilla.

kuva-65.jpg

Tumman veden päällä ensi-ilta 6.9

2) Toissaviikolla ensi-iltansa saanut Kekkonen tulee -farssi on huolella toteutettu, mutta outo. Marja Pyykön ohjaamassa elokuvassa pieneen Lapin kylään saapuu tieto, että itse presidentti Kekkonen on tulossa kylään vierailulle. Noh, tätä seuraavat kommellukset nostavat hymyn huulille. Ja nuori Wilma Rosenqvist (kuvassa alla) on pääosassa loistava. Tämä elokuva kannattaa katsoa ihan vaihtelun vuoksi. (jos jollakin on ongelmia sietää Lapin murretta, heille en tätä pläjäystä suosittele;)

kuva-66.jpg

3) On yksi elokuva, jota uskaltaa hehkuttaa näkemättäkin teeman ja ohjaaja Dome Karukosken perusteella. Kirjoitin Leijonasydän-elokuvasta ja sen pyrkimyksestä murtaa ennakkoluuloja jo aikaisemmin täällä. Leffan traileri on myös pysäyttävä.

leijonasydan_tepposari_franzenbirn_jaanarannikkohelsinki-filmi_mg_8142_ka776s-3.jpg

 

Ovatkohan Dome ja Peter tehneet muuten jonkin vuoroin vieraissa -diilin, sillä Dome Karukoski vilahtaa pienessä sivuroolissa Tumman veden päällä -elokuvassa?

Leijonasydän-leffan ensi-ilta 18.10

Kommentit (2)
  1. Peter kuuluu sarjaan ”skrode valkokankaalla, normivartaloinen luonnossa”.

  2. Miten toi Peter näyttää niin pieneltä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *