Idols vs. Voice of Finland

Kuplia

Viikonloppuna ne nyt alkoivat: Voice of Finland (pe/Nelonen) sekä Idols (su/MTV3). Sanomattakin on selvää, että kilpailu katsojista tulee olemaan kanavien välillä hurjaa. Vai riittääkö tähtiä/katsojia maassamme vallan molemmille ohjelmille? Tässä molempien ohjelmien +/- näin ensinäkemisen perusteella.

Voice of Finland

+ Sori vaan, mutta Voiceen on nyt saatu parempi tuomari-kaarti.

+ Paremmat (valmiimmat )laulaja-kokelaat.

+ On kiva, että vaihteeksi myös tuomarit joutuvat laittamaan itseään likoon. Esimerkiksi Paula Koivuniemi menetti ensimmäisessä jaksossa kaksi haluamistaan laulajista Lauri Tähkälle ja Michael Monroelle.

- Jotenkin tuomareiden kilpailu oli vaivaannuttavaa katseltavaa

- Miksi näennäinen yleisö oli pitänyt roudata koelaulutilaisuuteen?

- Ohjelma voisi olla tiiviimmin editoitu. Välillä pitkästytti.

Idols

+ Toimiva "juoni" ja juontajat. Jotenkin Suomen Idols rullaa jouhevasti ja juontajien luotsaavat välispiikit vievät hommaa sujuvasti eteenpäin.

+ Jone Nikula. Toimii aina.

- Missä olivat ns. huonot laulajat? Onko Idols nyt lähtenyt liiaksi kilpailemaan Voicen kanssa, ja yrittää todistaa, että meilläkin ruutuun pääsevät vain hyvät laulajat? Minusta Idolsin kannattaa pitää kiinni alkuperäisestä ideastaan, jossa näytetään kaikentasoisia laulajia. Ok, tässä tehdään polttarisankareiden kustannuksella samalla hyvää viihdettä, mutta se on ollut tähän asti yksi Idolsin vahvuuksista.

- Ensimmäisessä jaksossa ainakaan Laura Voutilaisen ("apua, mä en osaa sanoa mitään, mulla on pää nyt jäässä") ja vierailevan tuomarin Anna Abreun (jotenkin Abreun kommentit eivät tässäkään formaatissa vakuuta)  tuomarointi oli epäjohdonmukaista ja jotenkin haparoivaa. Toivotaan, että tämä oli ensimmäisen esikarsinnan alkujännitystä, mutta jos tuomarointi ei ole vakuuttavaa, koko hommassa ei ole mitään järkeä. Auktoriteettiä!

- Kirjoitin jo viime keväänä, että Idolsia on tehty liikaa. Hyvät laulajat eivät jaksa kiinnostua Idolsista ja yleisö ei puolestaan edes voittajasta. (Viime kevään Idolsista levytyssopimuksen sai ainostaan voittaja Martti Saarinen sekä Stina Girs, joista kummankaan levyt eivät ole myyneet kummoisesti.)

Molempien ohjelmien ongelma on nyt sama: vaikka katsojia riittäisi, riittääkö voittajien levyille ostajia?  Nyt kun ohjelmia on vielä kaksi, itselläni ainakin on ihan sekava olo, kuka laulaja missäkin esikarsinnassa/ohjelmassa oli. Saati sitten, että olisin jaksanut innostua, että tuosta nyt tulee varmasti jotain. Vaisuksi jäi, mutta ehkäpä kevättä kohti sitten uuteen nousuun.

Vieläkö kykyjenetsintäkilpailut jaksavat kiinnostaa? Kumpi ohjelma onnistui teidän mielestänne paremmin?

Kuvat: Nelonen ja MTV3

Kommentit

AMMATTILAINEN (Ei varmistettu)

Voice of Finland ja Idols ovat kaksi täysin eri asiaa. Voice of Finland on levy-yhtiöiden promoamiskilpailu, jossa osallistujat ovat valmiiksi puoliammattilaisia/ammattilaisia ja suhteita. Heidät on käytännössä kutsuttu kyseessä olevaan kilpailuun. Idols taas on paremminkin tositv-ohjelma, jossa käytännössä aivan tavallisista ihmisistä tehdään hetkessä tähtiä. Molemmat ovat kiinnostavia formaatteja omalla tavallaan, mutta eivät mitenkään verrattavissa. Onko se, että tavallisesta ihmisestä tulee idoli muutamassa kuukaudessa sitten hyvä asia? Idolsin kompastuskivenä ovat mielestäni olleet erittäin nopeasti ja rahastustarkoituksessa tehdyt kilpailuissa pärjänneiden levytykset. Ei kukaan jaksa kuunnella b-luokan kappaleita.

ps. Sinulla on mielenkiintoinen blogi.
t. Musiikin ammattilainen

Vierailija (Ei varmistettu)

Aion katsoa molempia. Olen aina noita lauluohjelmia seurannut, vaikkei tulisi mieleenikään ostaa kenenkään voittajan levyä.
Puolustuksekseni voin kertoa, että en seuraa BB:tä, kokkiohjelmia enkä tanssikisoja... mutta Idolsit olen kyllä katsellut läpi aina.

Kummastakaan noista nyt alkaneista ohjelmista ei ekan jakson jälkeen vielä oikein osaa sanoa. Voicen tuomarit olivat ehkä kökömpiä kuin Idolsin. Laulajiahan näissä kahdessa ei kannata ruveta vertailemaan.

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Hyvä musiikin ammattilainen. Kuten postauksessanikin totesin, Voicen laulajien keskitaso on luonnollisesti korkeampi. Meille katsojille kilpailijat näyttäytyvät kuitenkin kuin Idolsissa - he ovat joko kiinnostavia tai eivät huolimatta siitä, että he ovat jo ammatillisesti Idols-kilpailijoita huomattavasti pidemmällä. Toivottavasti Voicessa tosiaan ehditään saada loistavista laulajista esiin se, mitä levy-yhtiöissä tms. ei ole vielä onnistuttu esiin saamaan. Tästäkään huolimatta Voice-voittajan menestys ei ole taattu. Olihan Idols-voittaja Martti Saarinenkin jo ns. ammattilainen Idolsiin osallitusessan, mutta ura ei ole lähtenyt ihan toivotulla tavalla lentoon. Ja hänenkin levyään hiottiin nimekkäiden ammattilaisten kanssa suht kauan. Tarkoitukseni ei ole ennustaa pahaa kummallekaan formaatille: olen vain vuosien aikana työssäni nähnyt, että tähtien tekeminen ei ole helppoa, vaikka olisi millaiset taustajoukot takana. Sille, että Voicessa esiintyville puolitutuille kasvoille, ei ole suurempaa suosiota herunut, voi olla syynsä. Jos Voicessa edetään jatkossa myös biiseihin panostaen, kuten kirjoitit, on ehdottomasti kaivattu lisä, joka toivottavasti toisi meille uuden Jenni Vartiaisen tai Chisun. Mutta palatakseni alkuperäiseen aiheeseen, mielestäni Idols ja Voice eivät välttämättä syö toisiltaan katsojia, mutta ohjelmissa pärjänneiden artistien levymyynnistä sekä paikan lunastamisesta alalla tulee todennäköisesti aikaisempaa haastavampaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä siitä, että Anna Abreu ei vakuuta. En ottaisi kilpailijana häntä tosissani. Mainitsemasi auktoriteetti puuttuu. Abreu on muutenkin aivan liikaa esillä tällä hetkellä. Ei ole kuitenkaan niin iso julkkis omien ansioidensa perusteella. Suosittelen vuoden mediataukoa.. :) Laura Voutilainen taas oli mielestäni ok.

Idolsia voisi näyttää joka toinen vuosi, VOF ei vakuuttanut ensimmäisen jakson perusteella. Osa laulaa falskisti, tuomaritkin vaikuttavat vaivaantuneille, kun pitää kehua jokaista. Jännä nähdä, mitä tästä seuraa..

nina85 (Ei varmistettu)

Kumpikaan ei kiinnosta eikä muutenkaan nuo Amerikasta tuodut tositeevee formaatit missä yritetään väkisin tehdä tähtiä , Ei Suomessa ole edes suuria lahjakkuuksia, äänet on liian vaisuja, esiintyminen tönkkö lavalla,vähäilmeisiä. ja liian epävarmoja

Kyllä Suomessa voi olla suuria lahjakkuuksia, miksei olisi? Luulen, että suurin osa ei vain halua mennä televisioon esiintymään, varsinkaan formaattiin. Varsinkaan, kun valtaosa finalisteista/voittajista päättyy sinne kuuluisaan euron alelaariin. 

Ko. ohjelmista en innostu. Idolsin pilaavat viimeistään juontajat, joiden osuus tuntuu täysin turhalle sellaisenaan. 

TVOF:ssa petyin siihen, että laulajia ei valita parhaan äänen tai taidon mukaan; joukkueisiin pääsee falskisti laulavia myös ja moni hyvä on tippunut. Ohjelman ideakin on jäänyt epäselväksi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.