Kuuntelussa Jenni Vartiaisen Terra

1185462_10151939454853385_1236692400_n.jpg

Olin eilen kuuntelemassa Jenni Vartiaisen Terra-albumin Warnerilla. Kuumottavan tilanteesta teki, että itse Jenni oli sessiossa mukana. Mietin kuumeisesti, että entä jos biisit on ihan kauheeta kuraa? Valehtelenko sujuvasti ja höpisen jotakin kiinnostavasti valituista musiikillisista elementeistä?

No voitte huokaista helpostuksesta, Terra-albumi lunastaa sille ladatut odotukset.

Koska tiedän, että te odotatte levyä yhtä paljon kuin minäkin niin seuraavassa muutama fiilis tästä ensikuuntelusta. 

Kuten olette varmaan jo erinäisistä tiedotusvälineistä kuulleet, albumia on tehty Norjan Lofooteilla, mutta myös monessa muussa maailman kolkassa, jotka Jenni luetteleekin Terran bookletissa. Lofoottien fiilis ja luonto yleensä välittyy albumin yleistunnelmassa. Suru on kunniavieras -kappaleessa on mukana myös kalevalaisia vaikutteita, mystiikkaakin. Terran kappaleita on ollut tekemässä Vartiaisen lisäksi Jukka Immonen, Mariska ja Teemu Brunila. Tuttu kööri tuolta Seili-albumiltakin siis.

No entä mitkä ovat seuraavia radiohittejä? Ensikuuntelulla Selvästi päihtynyt -biisi on seuraava Nettiin (katsoin juuri, että myös tätä biiisiä on ollut tekemässä Teemu Brunila, Immosen ja Vartiaisen lisäksi), Minä sinua vain on seuraava Missä muruseni on (Mariskan sanat näissäkin molemmissa) ja Tyttövuodet-kipale seuraava Duran Duran. Tietysti nämä uudet kappaleet ovat itsenäisiä kokonaisuuskia uusine oivalluksineen ja tarinoineen! Kiintoisaa on myös se, että Terralla on mukana yksi bonusraita, Tule meille jouluksi-kappale, joka ei Jennin omin sanoin, ole ihan perinteisin joululaulu.

1232674_10151710382108985_1193668114_n.jpg

Enempää tää amatöörimusiikkikriitikko ei ensikuuntelun jälkeen tästä hölise. Analysoidaan sitten yhdessä lisää, kun Terra on kaupoissa, eli 4.10.

Jenni Vartiaisen konserttikiertueen paikkakunnat löytyy täältä.

Ainiin! Jos haluatte käydä vielä fiilistelemässä, teitä eniten koskettaneita Vartiaisen kappaleita, niitä löytyy täältä.

Kuva alla: Warner Music Finland

Kommentit (1)
  1. Ihana Jenni! Varmasti hyvä levy tulossa:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *