Lenita Airisto, mieluummin tavis kuin julkkis!

lenita6_0.jpg

Lenita Airisto väläytti eilen Porissa, että tavis on luuseri. Oi voi Lenita, aikani teidän julkkisten elämää seurattuani en vaihtaisi tavissuuttani mihinkään. Tässä siis TOP6-syyt, miksi en halua olla julkkis!

1.) Julkisuus vs. yksityisyys. Niin ensinnäkin menee toi yksityisyys. Tosi kiva, kun baari-illan jälkeinen välienselvittely boifrendin kanssa olisi seuraavana torstaina kaiken kansan nähtävillä – kuvasarjan kera tietenkin. Viime viikolla housujeni sivussa ollut vetoketju aukesi jatkuvasti kaupungilla kävellessäni. Hah, miten hupaisan kuvasarjan joku paparazzi olisi venkoilustani saanut. Vetoketjun nostelu oli tarpeeksi noloa ilman ikuistamistakin.
 
2.) Hengaajat.  Jokainen julkkis valittaa, että miten vaikea on tietää uusien tuttavuuksien tarkoitusperiä. Monien on myös vaikea käyttäytyä luontevasti julkkisten seurassa. Tutustu siinä sitten uusiin ihmisiin. Moni julkkis ei enää tutustu. Muuta kuin toisiin julkkuihin, tai ehkä myös alalla oleviin ihmisiin.
 
3.) Kiinnostavuus. Julkkiksena joutuu jatkuvasti mittamaan markkina-arvoaan. Mitä kaikkea omasta elämästä pitää kertoa, että saa naamansa (ja samalla markkinoimansa kirjan/levyn/elokuvan) lehden kanteen? Tai miltä tuntuu se, kun saavut kutsuvierastilaisuuteen, ja ketään ei kiinnosta? Me toimittajat katselemme julkun saapuessa vaivaantuneina seiniin, ja kuvaajat vertailevat salamaobjektiivejä, kun joku toisentuotantokaudentositvsisutusohjelma”tähti” pälyilee toiveikkaana: jospa irtoaisi palstatilaa?
 
4.) Bongaajat. Olen ollut välillä juhlimassa seuruessa, jossa on ollut Suomen mittakaavassa nimekkäitäkin staroja. On tosi rentoa kreisibailausta , kun etsitte seuruelle paikan pimeimmän nurkkapöydän, jossa julkku vielä saa käännettyä kasvot seinään päin, ettei kukaan vain tunnista häntä imeskelemässä sitä karpalolonkeroa. Ja meillä muilla on helvetin mukavaa passatessa tähteä: mitä juomaa Madonnalle pitäisi tuoda ja kuinka usein/viihdyttäähän joku koko ajan tätä Madonnaa/ miten Madonna pääsee vessaan/narikkaan, niin ettei tarvitse kuunnella sataa huudahdusta ”Hei, katsokaa tuolla menee Madonna” .
 
5.) Palaute. Ja yleensä ” hei tuolla menee Madonna”-huudahdusta seuraa myös jotain muuta – sillä julkkistahan kuuluu myös arvostella päin näköä.” Ompas Madonna paljon vanhemman näköinen luonnossa!”,  ”Katso sen käsivarsia, nehän on ryppyisemmät kuin mun mummolla”. Eli vaikka julkkiksena saa kuulla myös ylistystä, niin varmasti kuulee yhtä paljon kuraa. Ainakin jos erehtyy googlaamaan itsensä..
 
6.) Julkkisten ”kaverit”. Vaikka tykkään monesta julkkiksesta ihan oikeasti ihmisenä ja viihdyn heidän seurassaan, lähden todella harvoin julkku-seurueessa kylille. Joskus nimittäin julkkiksia pahimpia ovat julkkisten kaverit, joilla on noussut päähän se, että ovat julkkisten kavereita. Nämä lainavalossa hengaajat ovat sitten oma lukunsa, jollaiseksi en halua päätyä..
 
Linkit: Tästä kaikesta huolimatta paparazzikuvat ovat minusta yleensä ok.
 
Kuva: Kari Kaipainen/A-lehdet 

Kommentit (4)
 1. Moi!

  Anteeksi, kun kommentoin näin kaksi kuukautta myöhässä, löysin kirjoituksen vasta nyt…

  Luin aikanaan tuosta ärsyttävästä lausahduksesta. Kyse oli siitä, että ihmisten pitäisi tehdä innovaatioita ja kehittää Suomea ja keksiä vientituotteita. No, vähän tähän tyyliin. Että kaikkien potentiaali pitää hyödyntää 100%:

  Tavallaan asia oli ihan ok, jos ei nyt oteta huomioon sitä, että viime aikoina ollaan todettu, että ihminen joka pärjää töissä riittävän hyvin, jaksaa tehdä töitä pitempään ja terveempänä kuin ihminen, joka antaa työlle kaikkensa. Ainakin pääsääntöisesti.

  Mutta että jos ei ole keksinyt miljoonia euroja tuottavaa ideaa, on luuseri? Jep, olis tosi mukavaa, jos kaikki vaan keksis hienoja ideoita, mutta kukaan ei niitä toteuttaisi, koska kukaan ei halua olla tavis tai luuseri. Jonka tärkein kohta päivästä on kun näkee oman perheensä tai käy lenkillä järven rannalla olevalla pururadalla tai avantouinnilla, ei suinkaan se että on keksinyt jotain valtavaa. Koska voi olla, että kyseinen ihminen on keksinyt sen, miten olla onnellinen.

  Jostain syystä Lenita Airiston kommentista tuli mieleen Björn Wahlroos. Olen joissain asioissa samoilla linjoilla, mutta en lainkaan yhtä jyrkkä ja kohottelen kulmiani tavasta, jolla asiat sanotaan, koska niiden on selvästi tarkoitus järkyttää.

 2. Vihaan jo pelkästään sanaa tavis! Tosin arvatenkin Lenitan sanomisia tykätään liioitellen skuupata.  Ja julkiuudesta julkisuuden vuoksi haaveileville pitäisi takoa järkeä päähän. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *