Madonna – ikuisesti nuori ja kaunis

spl546671_001.jpg

Madonnan näyttäytyminen uusissa botoxseissa on järkyttänyt. 

Elämme yhä enemmän ulkonäkökeskeisessä maailmassa, mikä ei ole hyvä asia. Julkisuuden henkilöt elävät monta astetta enemmän ulkonäkökeskeisessä maailmassa, joka heijastuu myös meihin taviksiin. Sen takia julkkisten kauneusleikkaukset aiheuttavat aina uusia kauneusleikkauksia ja uusia ulkonäköpaineita. Tai niinkuin aikaisemmin kirjoitin, Angelina Jolien tavoin joku julkkis voi toki yrittää vaikuttaa myös esimerkillään positiivisesti. 

On hirveän hankala rajata, kuinka paljon julkkiksen vetovoima/tunnettavus/työnsaanti perustuu ulkonäköön. Tiiti osuvasti postauksessaan totesi, että ennen ulkonäkö oli ominaisuus missä muukin ja se oli ihan ok. Eikä kukaan ahdistunut, vaikka julkisuuden kanssa hyvä ulkonäkö korreloi jo silloin.

En halua jeesustella, sillä harva meistä oikeasti hihkuu löydettyään ensimmäiset silmäryppynsä tai huomaa otsaryppyjensä syventyneen. Mitä tässä yritän sanoa on se, että ihmettelen miksi Madonnan kaltaisen supertähden,  pitää laskea/kuvitella, että hänen vetovoimansa perustuu niin paljon ulkonäölle/nuoruudelle, että hänen pitää pilata naamansa? Hän on MADONNA! Hänen ei pitäisi tarvita ulkonäköjulkisuutta niiiiin paljon.

Vai olemmeko me kasvaneet niin pahasti kieroon, ettei kukaan ole enää millään saavutuksilla mitään, jos hän ei näytä 25-vuotiaalta?

 

spl533783_001.jpg

En missään nimessä ole kauneuskirurgiaa vastaan (voisin itsekin kuvitella, ehkä, korjaavani jonkun jutun, joka olisi ärsyttänyt/vaivannut minua koko elämäni). Ymmärän täysin, miksi vaikka näyttelijä Lena Meriläinen korjautti raskaana pitämänsä yläluomet. Sen sijaan kauneusleikkauksissa on kaiken sen ulkonäkökeskeisyyden lisäksi se huono puoli, että niihin jää koukkuun – kuten Donatella Versace (kuvassa). 

Olen työni puolesta tarkkaillut ehkä keskivertoa enemmän hyvänäköisiä ihmisiä (jos nyt tehdään oletus, että julkisuuden henkilöt ovat keskivertoa paremmannäköisiä). He saavat huomiota osaamisensa+ulkonäkönsä perusteella. Tai jotkut osaamisensa+osaamisensa perusteella. Palataan siis Lena Meriläiseen. Hän oli ja on työllistetty näyttelijä ennen ja jälkeen leikkauksen. Hänellä oli ammattitaitonsa ja hän halusi korjata yhden häntä ärsyttäneen jutun. Mitään vaarallista ei tapahtunut (paitsi tietysti leikkaus, joka on aina riski). Huolestuttavimpia ovat jotkut tapaukset, joilla julkisuus ja huomio on perustunut pelkästään ulkoiselle kauneudelle, eli ulkonäkö (osaamisalue)+ulkonäkö. Heillä on riski jäädä koukkuun kauneuteensa. En tarkoita tällä todellakaan kaikkia ulkonäkönsä vuoksi esilläolevia! Mutta olen tavannut joitakin ”nuorena kauniita” nyt katkeroituneita ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, miksi heitä ei enää palvota, kuten aikaisemmin. 

 

Jos koko identiteetti perustuu ulkonäön varaan, ei ihmisessä ole enää jäljellä mitään kiinnostavaa.

 

Ja Madonna tekee itselleen karhunpalveluksen jahtaamalla ikuista ulkoista nuoruutta – sillä siinä tehtävässä ei voi kun epäonnistua!

Aikaisemmin Kuplissa: Milloin Madonna ei ole enää Madonna? Lourdes treffailee – mitä sanoo Madonna?

Kuplista voi tykätä Facebookissa:

Kuvat: Splash News

Kommentit (2)
  1. Heippa Utelias. Paljastan kaiken, kun jään eläkkeelle.

  2. täyttä asiaa! Jäi vaivaamaan, ketkä ovat suomalaisista julkkista sellaisia ulkonäkökeskeisiä tapauksia? Nimiä siis:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *