Miksi ja miten Jesse Kaikurannan kappaleet koskettavat? Vastaa ja voita uutuuslevy sekä konserttiliput!

Kuplia

Jesse Kaikurannan debyyttialbumi  julkaistaan tänään. Sinulla on nyt mahdollisuus voittaa Vie mut kotiin-uutuusalbumi nimmarreilla varustettuna sekä  liput Jessen Espoon konserttiin 1.12.  Vastaa siis kysymykseen, miksi ja miten Jesse Kaikurannan kappaleet ovat koskettaneet juuri sinua? Vastaa nimimerkillä tai nimelläsi alla olevaan kommentti-osioon 8.11.  mennessä. Julkaisen voittajat palstalla 9.10. Vastaajien kesken arvotaan siis kolme kappaletta Jessen uutuusalbumeita nimmareilla. Yksi onnellinen saa albumin lisäksi konserttiliput itselleen ja ystävälleen.

Kukaan tuskin on välttynyt kuulemasta Jessen kappaleita radiosta, mutta komealta ne kuulostivat myös  livenä Iskelmäristeilyllä. Tässä nimikkokappaleen virallinen musiikkivideo.

http://www.youtube.com/watch?v=pLD6qrAwNP8

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Lienee kuitenkin marraskuuta tuo vastausaika.

AnnaM80 (Ei varmistettu)

Ääni koskettaa ja tekee kappaleista syviä.

??-?

melodiat,sanat ja ääni, eli kokonaisuus nauttittavaa kuunneltavaa..

kaimaen1(at)luukku(piste)com

 

HannaP (Ei varmistettu)

Kyllä se on tulkinta. Laulu voi olla kaunis, mutta jos esittäjä ei osaa tulkita sitä oikein, ei kappale sytytä :)

Sama (Ei varmistettu)

Lauluissa kauniit ja todella koskettavat sanat. Jesse on rohkea, ihanan äänen omaava hurmuri.

vilma (Ei varmistettu)

Jokaisessa kappaleessa minkä olen kuullut, sanat ovat koskettaneet minua ja ovat kauniit. Jessellä on vahva ja ihana ääni, häntä on ilo kuunnella. Tietenkin kappaleissa on myös muistoja, ja sitä kautta tärkeitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Koskettavat sanat, hienot melodiat. Mielestäni paras suomalainen miesääni.

tanjamarika87(at)gmail.com

(Ei varmistettu)

Jessen herkkä tulkinta koskettaa syvälle sydämeen <3

Mervi-Marika Uimi (Ei varmistettu)

Jessen kappaleet koskettavat syystä että jokaisella kappaleella on oma tarinansa myös omassa elämässäni.Vie mut kotiin kappale kertoo siitä ikävästä jota tunsin hyvää ystävääni kohtaan,ja toivoin meille aina vaan parasta ja onnellisia hetkiä.Järjetön rakkaus taas muistuttaa siitä miten rakastuessaan ihminen toimii lähes järjettömästi aina välillä,mutta silti muistaa sen yhden ja ainoan jota rakastaa omalla tavallaan..Ja niille tunteilleen kun ei yksikään meistä voi yhtään mitään.Ne on vaan elettävä.

TuulaVierailija (Ei varmistettu)

Hieno ääni....hieno tunteellinen esitys.....hyvät koskettavat sanat...koko paketti toimii!Hyvä Jesse....!

Miranda (Ei varmistettu)

Jessen kappaleet ovat jotenkin niin elämänmakuisia, että ne koskettavat minua syvästi. Esimerkiksi rakkaus-aiheeseen liittyvät biisit saavat miettimään omaa elämää, niin iloja kuin surujakin. Jessen tulkinta on ainutlaatuinen.

ainomaria (Ei varmistettu)

Jessen kappaleet koskettavat koska niissä on niin syvälle uppoavat sanat,joihin voi samaistua, ja voin tuntea intohimon laulamiseen.

st (Ei varmistettu)

Biisien sanat ja tulkinta koskettavat jonnekkin syvälle.
Järjetön rakkaus biisi upposi tosi syvälle.

Vierailija (Ei varmistettu)

ensin en tykännyt niin paljon Vie mut kotiin biisistä, mutta mitä enemmän sitä kuunteli, enemmän alko tykkäämään! MUTTA Järjetön rakkaus,,. niiiin hyvä, sanat on vaan jotenkin niin totta, ja niin ihanat. Sellanen biisi, mitä voi päivällä kuunnella hyvällä mielellä, ja illalla herkistellä! :)

Uskallanko rakastua.. (Ei varmistettu)

Puolisoni kuoli traagisesti oman käden kautta kaksi vuotta sitten. Silloin tuntui, että elämä ei jatku. Ja että koskaan ei rinnalle voi löytyä toista ihmistä jota voisi rakastaa tai johon uskaltaisi rakastua.
Nyt liki kahden vuoden jälkeen jostain sydämen sopukoista alkaa heräilemaan tunne siitä, että olisi ihanaa kun uskaltaisi jälleen rakastua, että löytäisi rinnalle tärkeän ihmisen, jolla kelpaisi hyvine ja huonoine puoline. Siksi varsinkin tämä kohta koskettaa ja soi päässä usein:
"Vie mut kotiin uudelleen
laita mun pää ja sydän paikoilleen
Koske mua niin, etten voi enää unohtaa
kuka on se joka minut omistaa
Vie mut kotiin

Millä hinnalla mut viereesi saat
En mä pyydä liikoja
Pyydän palan taivasta
ja pari suudelmaa

En anna takuita, nyt riskillä vaan
Rakkaus saattaa satuttaa
Muista, ettei vaihtaa saa
jos alkaa kaduttaa
Vie mut kotiin"

Nimim. Uskallanko rakastua..

Sielukas (Ei varmistettu)

Jessen tulkinta menee syvälle sieluun asti, upea ääni ja koskettavat laulut.

mmarimoi (Ei varmistettu)

Kappaleisiin pystyy erittäin hyvin samaistumaan. Kappaleita jaksaa kuunnella uudestaan ja uudestaan ja tuntuu, että jokaisella kerralla niistä löytää jotain uutta ja sellaista, mitä ei aikasemmin ole ymmärtänyt.

Tällä hetkellä oma suosikkini on Kuljit täällä joskus, niin kaunis kappale, johon pystyy upeasti itse samaistumaan<3

nohvis(a)gmail.com

Tuulen tyttö (Ei varmistettu)

Jessen laulut kertovat rakkaudesta,sen menetyksestä ja kaipuusta toiseen ihmiseen.Omaan elämäntilanteeseen juuri sopivia lauluja sanoitukseltaan.Varsinkin Sun oon-kappale,jota kuunnellessa kyyneleet nousee silmiin ajatellessa erästä rakasta ihmistä.Kiitos Jesse lauluistasi!

Karaistunut Enkeli (Ei varmistettu)

Kyllä se mulle on Vie mut kotiin. VOF:ssa eka kerta ja vei totaalisesti jalat alta. Yksi elämäni pahimmista ja parhaimmista päivästä löytyy tässä kappaleessa. Matkani vei sairaalloisesta suhteesta elämäni rakkauden luo. Lähdin entisestä kodista hakattuna, alistettuna ja satutettuna 2 kassia kädessäni.. matkalla ihmisen luo joka otti siipiensä suojaan. Hän tuli vastaan pysäkille ja auttoi korjaamaan itseni. Mitään en pystynyt lupaamaan mutta tässä, kohta 14 vuotta myöhemmin tämä pelastava rakkaani istuu sohvalla vieressäni hieroen jalkojani. Hän vei mut kotiin. <3

brunetti (Ei varmistettu)

Koskettavat sanat lauluissa ja mikä tulkinta Jesseltä.

Lottaliina (Ei varmistettu)

Jessen ääni menee niin luihin ja ytimiin ettei kenenkään muun. Hän on mahtava, uskalias, erilainen persoona. Juuri näitä maailma kaipaa!!! Oli sanoitus millainen vaan, luulen että Jesse saa tekstin kuin tekstin elämään.

Nelivuotias Janus-poikani kysyi ykskaks yllättäen tässä eräänä aamuna päiväkotiin lähtöä tehdessämme " Äiti muistatko sen Jesse Kaikurannan?" Vastaukseni on: muistan, eihän häntä voi unohtaa :-)

Lottaliina (Ei varmistettu)

Jessen ääni menee niin luihin ja ytimiin ettei kenenkään muun. Hän on mahtava, uskalias, erilainen persoona. Juuri näitä maailma kaipaa!!! Oli sanoitus millainen vaan, luulen että Jesse saa tekstin kuin tekstin elämään.

Nelivuotias Janus-poikani kysyi ykskaks yllättäen tässä eräänä aamuna päiväkotiin lähtöä tehdessämme " Äiti muistatko sen Jesse Kaikurannan?" Vastaukseni on: muistan, eihän häntä voi unohtaa :-)

storyfox (Ei varmistettu)

Siis mikä koskettaa? Kyllä se johtuu ihan niistä biiseistä ja niiden esittäjästä.. Järjetön rakkaus on kuin suoraan mun elämästä, siksi se ehkä eritoten koskettaa. Aina tykännyt tän tyylisestä musiikista, mutta sitä miksi Jesse koskettaa, on vaikea selittää.. En ole koskaan ennen kuullut ääntä joka saa mut täysin rauhoittumaan. Jessen äänestä tulee ihanan seesteinen olo. Kyllä miehellä osaa olla puhdas ja kaunis ääni ja siihen kun lisää hyvät sanat ja melodian niin a-vot! :)

Esberalda (Ei varmistettu)

Jessen tulkinta on jotain niin uskomatonta ettei mikään tässä maassa vedä vertoja sille. Jessen lauluissa on koskettavat sanat ja tuntuu, että niihin kaikkiin on minun helppo samaistua. Lisäksi hän on saanut cover-tulkintoihin paljon enemmän syvyyttä ja tunnetta.

Suppe1981 (Ei varmistettu)

Jessen kappaleet ovat niin tunnepitoisia että koko skaala tulee läpikäytyä lähestulkoon jokaisessa kappaleessa. Jesse on ihmisenä aivan ihana ja sydämmellisin ihminen kenet olen tavannu. Rakastun Jesseen koko ajan lisää sekä kappaleisiin. Niihin on niin helppo päästä sisään ja samaistua. Kappaleista tuntee myös Jessen nuoruuden tuskan, mitä on joutunut kärsimään.

Rehellisyyden nimissä en tarvitse lippua sillä se on ollut jo pitkään hankittuna tuolle kyseiselle päivälle, mutta tapaamisen toivon silti Jessen kanssa <3

valonmaa (Ei varmistettu)

musiikki tulee suoraan sydämestä ja kohtaa sielun..on aitoa ja tunteikasta tulkintaa..ja laulujensanat koskettaa meitä kaikkia..

Meedio (Ei varmistettu)

Järjetön rakkaus kuvastaa tilaa jossa itse olin 1,5 vuotta sitten. Näin miten raadollisesti toinne ihminen voi toista kohdella. Ja tulkinta tuosta biisistä on todella vahvaa Jesseä.

TT (Ei varmistettu)

Olen myös menettänyt äitini, kuten Jessekin. Tämä on yksi tärkeä syy miksi samastun Jesseen ja hänen laulujen sanoihinsa. Laulujen sanat kertovat eletystä elämästä ja se koskettaa aina.

Caroleina (Ei varmistettu)

Mielestäni kaikki Jesse Kaikurannan kappaleet ovat hyviä, mutta löysin levyltä yhden, joka saa palan kurkkuun joka kuuntelukerralla, Hetki. Hetki on biisi, joka koskettaa tosi syvälle, koska se kuvaa täysin omia tunteita. Ukkini kuoli yllättäen viisi vuotta sitten. En tiedä, miten läheisiä isovanhemmat ovat yleensä ihmisille, mutta minulle he ovat tosi läheisiä, enkä koskaan ajatellut, miten pahalta erossa oleminen tuntuisi. Kun ukki kuoli, jouduin väkisin kohtaamaan sen tuskan. Ensimmäinen vuosi kuoleman jälkeen oli pahin, mutta edelleen ikävä on yhtä suuri. Muistot ovat mielessä joka päivä, joskus itkien ja joskus nauraen. Haluaisin vielä vain yhden pienen hetken kertoakseni ukille, miten paljon hän on merkinnyt elämässäni ja merkitsee edelleen. Haluaisen myös, että ihmiset osaisivat arvostaa vanhempiaan ja isovanhempiaan. Yleensä he ovat merkittävässä asemassa lapsen ja nuoren elämässä, vaikka sitä ei aina tajuakaan. Hetki on vaan niin surullisen ihana kappale.

mussukka (Ei varmistettu)

Vie mut kotiin ja Järjetön rakkaus ovat olleet alusta saakka ne koskettavimmat kappaleet ehkä juurikin siksi että tapasin alkuvuodesta ihmisen johon rakastuin järjettömästi ja jonka kanssa olen tuntenut oloni hyväksi. Kuitenkin kulttuurierot ovat saaneet meidät useamman kerran törmäyskurssille. Emme ole pystyneet olemaan erossa toisistamme paria päivää pidempään kun järjetön rakkaus on voittanut ja taas mussukka on vienyt minut kotiin.
Eli oma elämäntilanne ja tunnetilat ovat sellaiset että nämä kappaleet osuvat ja uppoavat syvälle sieluun saakka.

Myy1 (Ei varmistettu)

Oma elämä tällä hetkellä sellainen,että laulun sanat koskettavat suuresti.Esimerkiksi vie mut kotiin.

Irma Forsbacka (Ei varmistettu)

Jesse oli suosikkini jo kilpaillessaan, itku silmässä kuuntelin laulujaan ja tulkintojaan kerrasta toiseen. Hänestä huokuu sen sortin sydämellisyys ja hyväntahtoisuus, että siinä ei voi kuin nöyrtyä ... tällaisia ihmisiä tämä maailma tarvitsee <3 Jessen laulu kiirii suoraan sieluun - hän tuntuu laulavan "juuri sinulle", olit sitten kotona, autossa - missä vain! Ääni on omaa laatuaan... Loistopoika, sanon minä ... jo 53 vuotta elämää nähnyt tarhantäti :D

Ellu & Make (Ei varmistettu)

Jessen laulut ovat sellaisia, että ne sanoittavat julki meidän kaikkien kokemuksia, puhumattakaan loistavasta tulkinnasta. Mies laulaa toistenkin biisit sellaisella tulkinnalla, että nostaa ne aivan uusiin sfääreihin.
Suoraan sanottuna, useilla alkuperäisesittäjillä taidot eivät siihen riitä ollenkaan, mutta sehän saa vain heidätkin tsemppaamaan. Heillä olisikin ehkä syytä ottaa uusi päivitys niistä. :)

Kiitos ihanista, koskettavista hetkistä!

Sennu (Ei varmistettu)

Jessen kappaleiden herättämiä tunteita on vaikea kuvailla. Ne vaan ovat niin rehellisiä ja viiltävän aitoja, mikä on nykymusiikissa harvinaista. Aiheet ovat koskettavia ja Jessen jumalainen ääni on piste iin päälle. Uskon, että jokainen löytää itsensä noista kappaleista. Vastaavanlaisia tunteita on itsekin tullut koettua.

Ellu-85 (Ei varmistettu)

Jessen kappaleiden soidessa, kylmänväreet vapisuttavat, silmät kostuvat kyynelistä ja kylminkin sydän sulaa<3
Jessen ääni vie mennessään ja sanat iskevät suoraan sydämeen!

Jos täytyisi luopua joko näöstä tai kuulosta, luopuisin näöstä.. Mielummin eläisin pimeässä, kuin eläisin kuulematta jotain niin täydellistä, joka saa aina hyvälle mielelle.

pauluska++ (Ei varmistettu)

Meijän perheessä minua koskettaa biisien sanat ja melodia, mikä saa aikaan aivan uskomattoman fiiliksen.
Avo mieheni taas ei ymmärrä sanaakaan suomea, mutta sanoi, että jessen musiikki on ainoa suomalainen musiikki mikä kuulostaa hyvältä ja se menee ihon alle. Sanoja hän ei ymmärrä, mutta haluaa ladata levyn puhelimelle ja kuunnella musiikkia kuitenkin.
Ja meidän perheen uusi tulokas joka ei ole vielä syntynyt, rupeaa aina potkimaan ja pyörimään mahassa kun kuulee jessen musiikkia, joten olettaisin että hänkin tykkää musiikista :)

MonaCarita

Tulkinta koskettaa. Tuntuu, että Jesse on läsnä esiintyessään ja on 100 prosenttisesti laulamansa lyriikan takana. Varmaan myös Jessen salaperäisellä persoonalla on vaikutusta siihen, että hänen laulunsa koskettavat monia ihmisiä.

Laura Lind (Ei varmistettu)

ÄÄni ja se tapa tulkita...menee kylmiä väreitä. Perjantaina piti olla levy postilaatikossa mutta levykauppa ei toimitusvaikeuksien takia sitä toimittanutkaan. Meinasi lautaset lentää kun olin niin vihainen ja pettynyt. Laitoin sähköpostia etten heiltä halua koko levyä ostaakaan. Nyt ilman levyä siihen asti kunnes pääsen kaupunkiin...tai oishan se kiva se uus levy nimmarillakin saada :))

LittleAngel_88 (Ei varmistettu)

Jessen biisit koskettavat siksi kun ne tuntuu siltä että ne kertoisi omasta elämästä ja elämän tilanteesta..Monta kertaa kuunnellut Jessen biisejä ja melkein itkenyt kun ne tuntuu niin sopivilta omaan elämääni..<3

vita (Ei varmistettu)

Jessen ääni kosketti syvästi kotisohvalla Voice of Finlandia katsoen. En muista koska olisin viimeksi itkenyt jonkun laulajan tulkinnasta, Jessen tulkinnat osuivat kaikki sydämeen, varsinkin "Äiti", laulu joka on kuin oma elämäni. Siitä hetkestä lähtien olen odottanut lisää Jessen musiikkia. Olet koskettava ja niiiiin tunteella tulkitseva, että maailma pysähtyy, kun laulat! Upea!!!

Eliah (Ei varmistettu)

Järjetön rakkaus...nainen siinä kipaleessa on minä ja mies joka tarinaa kertoo, oma mieheni.Olemme olleet 10 vuotta yhdessä ja tarinaamme voi tulkita juuri näin, Jessen laulamin sanoin.

Tarja M (Ei varmistettu)

Löydän Jessen lauluista omaa sisimpiä tuntojani ja elettyä elämääni. Rakkautta jota en tunne saaavani löydän myös laulujen kautta, lisäksi toivoa siitä, että pitkässäkin suhteessa olevat tunteet ovat löydettävissä,kunhan niille antaa vain mahdollisuuden. Varsinkin levyllä oleva laulu "Näytän sulle rannan" on laulu joka saa minut itkemään ja jonka kautta haluaisin kertoa sisimpäni tunnot puolisolleni, jos hän vaan osaisi niitä kuunella. Sitä laulua kuunnellessa tuntuu, että pakahdun kaikista niistä tunteista joita se tuo pintaan. Kiitos Jesse! <3

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Kiitos jo nyt koskettavista tarinoistanne, lupasin nämä Jessellekin linkata. Ihan käytännön asia: arvonnan tulokset julkistetaan täällä blogissa pe 9.11, eikä 9.10, kuten tuossa ylläolevassa postauksessa lukee. Muistakaa käydä tarkistamassa klo 11 alkaen täältä blogistani vastaukset. Ihanaa viikkoa kaikille, vastausaikaa on siis vielä jäljellä neljä kokonaista päivää :)

haamuilia (Ei varmistettu)

jessen laulamat kappaleet tulee suoraan sydämmestä sieltä mistä kovin monikaan ei pysty niitä tulkitsemaan samallalailla kun jesse.
kappaleiden sanoitukset koskettaa itseäni henkilökohtaisesti aika paljon ja pakko myöntää iho nousee kananlihalle aina kun kuuntelen jessen kappaleita tai kuulen niitä jossain.

SannaK (Ei varmistettu)

Kaikki kappaleet koskettavat kovasti, koska elän itse hyvin vaikeaa aikaa parisuhteessani. Tai näin on oikeasti ollut jo 1,5 vuotta. Taistelen koko ajan ajatuksieni kanssa, että mitä tekisin. Odottaisinko parempia aikoja vai onko ne vain haaveita. Jesse on koskettanut ihan ensimmäisestä esiintymisestään lähtien, levy kuulostaa todella hyvältä! Biisit koskettaa niin syvältä, että aivan hirvittää.

Jorpe (Ei varmistettu)

Kyllä se on toi vie mut kotiin.

Jaana Vesterberg-Lahtela (Ei varmistettu)

Ei se niinkään kappaleista tuu ,vaan tavasta laulaa ja tulkita ,siitä ne SUURET tunteet tulee <3 . Lyhyesti ... Jesse on kaiken pointti :)

Leena-Liinu (Ei varmistettu)

No ihan ehdottomasti " Vie mut kotiin", jo pelkästään melodia ja sanoitus koskettava. Mun tarina alkaa yli kahdenkymmenen vuoden takaa, jolloin oma elämä oli totaalisen katkolla, ja jo sitä ennen elämä oli ollut kaupantekoa parisuhteessa, siis kaikki piti korvata tavalla tai toisella, jos et tehnyt niinkuin toinen halusi, turpaan tuli, lähinnä henkisen väkivallan muodossa, sehän ei näkynyt ulospäin mustelmina, ruhjeina tms., vaan sydän oli murskana ja psyyke kovalla koetuksella. laulun sanoin
" muistot muovikasseissa ja sydän matkalaukussa" pakenin kolmen pienen lapsen kanssa, mutta siitä jotenkuten selvittiin. Nyt lapset aikuisia, itse uudessa suhteessa sellaisen henkilön kanssa, joka on ymmärtänyt ja ottanut minut vastaan sellaisena kuin olen ja "vienyt minut kotiin".... Laulusi on siis koskettanut monelta eri kantilta ja siksipä, kun kyseistä kappaletta kuuntelen, itken, en osaa sanoa, vieläkö menneisyys riepottelee vai onko itku iloa siitä, että nyt on oikea ihminen rinnalla...nämä ovat vaikeita asioita, milloin rakkaus on kipua ja päinvastoin....mutta Jesse; Sinun tehtävä on mahtavalla äänellä, koskettavilla sanoituksilla ja upealla tulkinnalla tuottaa iloa, rakkautta ja toimia meidän suomalaisten tunteiden tulkkina meidän hyvinä ja huonoina hetkinä. Kiitos Jesse, että olet olemassa.

Miranda (Ei varmistettu)

Jessen ääni on 'turvallinen' . Monesti ku alan nukkuun nii kuuntelen Jessen lauluja nii mua ei pelota mikään! Ja sanotukset on vaan jottai niin täydellistä!

hipsuw@suomi24.fi

Terhi (Ei varmistettu)

Jesse oli minun yksi suosikeista TVF. Pidin heti Jessen äänestä ja koskettavista tulkinnoista. Mutta erityisesti minua on koskettanut VIE MUT KOTIIN biisi. Meille syntyi viime toukokuussa pienen pieni keskospoika, syntyi RV.25 painoi vain 595g. Poika syntyi erittäin kriittisissä merkeissä, taisteli kuitenkin sekunti, minuutti, tunti, päivä kerrallaan elämään kiinni. Poika oli sairaalassa 3,5kk. Muistan kuinka yöllä itkin monesti huolta ja ikävää ja kuuntelin tätä kyseistä biisiä. Se kosketti minua syvältä, olisin niin kovasti halunnut tuoda pojan kotiin. Kun poika kotiutui, tämä biisi soi radiosta kun ajoimme kotiin. Istuin pojan vieressä ja katselin häntä ja itkin. Nyt sain viedä poikani vihdoin kotiin. Hän selvisi. Nyt hän on ollut kotona jo 2½ kk :) KIITOS JESSE sinulle tästä biisistä, se toi lohtua yön hiljaisina tunteina kun usko oli loppua <3 edelleen kappale saa kyyneleet silmiin ja kylmät väreet.

terhi.jokitalo@suomi24.fi

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.