Milloin Madonna ei ole enää Madonna?

Kuplia

Voiko  naislegenda esiintyä uskottavasti  yli viisikymppisenä? Tätä olen miettinyt Madonnan MDNA -kiertueen vastoinkäymisiä seuratessa. En tiedä, onko se vain median kautta välittynyttä kuvaa, mutta jotenkin Madonnan uskottavuus on saanut kolauksen. Lauantain Hesarin kirjoitus tiivisti aika hyvin tähän asti ilmenneet tuntoni. En haluaisi liittyä yhdeksi niistä, joka valittaa Madonnan menneen nännin vilautuksineen menneen liian pitkälle. Koska en ole varma, olisinko samaa mieltä, jos hän olisi tehnyt saman tempun kaksikymmentä vuotta sitten.. Toisaalta tiedän, että vilauttelu tuskin oli mikään päähänpisto, vaan varmasti harkittu teko, sillä Madonna, jos kuka tietää, miten skandaali-mediakynnys ylitetään. Nyt temput ovat kääntyneet kiertueen kiinnostavuuden sijaan tähteä vastaan.Ne tuntuvat ennemmin paniikkiratkaisulta yrittää saada stadionit täyteen.

Madonnan olemattomasta yhteydenpidosta faneihin sosiaalisessa mediassa on myös keskusteltu paljon. Melkein toivoin, ettei MDNA lähde tähän kilpailuun mukaan, sillä hänen KUULUU olla etäinen ja viileä. Uskon, että Madonna ajaa tosissaan homojen oikeuksia, sillä sitähän hän on aina tehnyt. Mutta kuitenkin yleisö tulee keikalle ensisijaisesti katsomaan show`ta, ei kuuntelemaan poliittisia palopuheita. Aikaisemmin Madonna on saanut viestinsä sopivasti usutettua show`hun, mutta miten oli nyt? Eilisestä Helsingin konsertista olen jäävi sanomaan mitään, sillä juhlimme eilen nelivuotiaan synttäreitä. Minulla oli onneksi kirjeenvaihtajia paikalla, jotka eivät lähteneet vielä kaivamaan Madonnan uralle kuoppaa..Oliko joku teistä eilen keikalla? Kertokkee pliiiis fiiliksiänne.

Kuva: Splash

 

Kommentit

Lulu (Ei varmistettu)

Hienon hieno show. Mulle Madonna merkkaa eityisesti loistavia pop/tanssibiisejä ja niitähän tuli. Like a Prayerin aikana joutui vähän itkeä tirauttamaankin. Ja palopuheita ei tullut, sillä niitä ei Suomi tarvitse, kuten tähti itse mainitsi. Ja voih miten söpö Rocco oli....

Vierailija (Ei varmistettu)

Show oli kyllä ihan uskomaton, monttu auki sai seurata! Mutta vanhoja biisejä ei esitetty kuin muutama. Niiden aikana katsomossa vallitsi oikea hurmos, mutta sitten tunnelma taas lässähti, kun suurimmaksi osaksi tuli uusia, monille vieraita kappaleita. Jos keikka olisi ollut vanhojen biisien tykitystä, se olisi ollut täydellinen! Muuten kyllä leidi tuntuu olevan teräskunnossa. Positiivinen fiilis jäi, vaikka itsekin mietin etukäteen, että onko M enää epätoivoinen mummeli, joka yrittää saada huomiota keinolla millä hyvänsä..........

Vierailija (Ei varmistettu)

Naislegendoja; Iitin Tiltu, Kotkan Ruusu, Kaunis Veera, Cicciolina, Madonna.

jukka s.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei niin hyvä kuin viimeksi Suomessa. Jotenkin sekavampi. Olisi riittänyt, jos Madonna olisi vetänyt vähän enemmän vanhoja kappaleitaan-

TeemuBling

Itse olin myös katsomassa eilistä showta Olympiastadionilla ja täytyy sanoa, että Madonnan esitys jätti minut vähän kylmäksi. Keikkalippu oli kuitenkin aika arvokas ja siksi ajattelen, että jos tämä ei olisi ollut juuri Madonnan show, niin nyt harmittaisi hieman. Mutta voin sanoa itselleni, että olen nähnyt Madonnan shown kerran elämässäni, joten se siitä sitten. Mutta siis, itse konsertista:

Konsertin alku oli paras, vaikka kirkkoteemassa ei Madonnan show'lle todellakaan ole mitään kovin uutta. Uskonnollisuus on aina ollut osa Madonnan juttua ja sitä oli ihan onnistuneesti taas kerran hyödynnetty, mutta ei kyllä ehkä ihan niin hyvin kuin Confessions -kiertueella - tuntuikin eilistä show'ta katsellessa vähän siltä, että tämä olisi ikään kuin jatko-osa parin kiertueen takaiselle esitykselle ja kuten jatko-osat yleensä, myöskään tämä ei päässyt edeltäjänsä tasolle.

Pyssyt heiluivat ja Madonna oli tosi cool näky konekiväärin ja revolverin kanssa, mutta HUH HEIJAA että show oli R-A-A-K-A! Vaikka olen itsekin nähnyt paljon sotapelejä ja leffoja ja agenttielokuvia yms, niin kyllä tämä ylenpalttinen verellä mässäily oli aika...outoa. Jäi vähän epäselväksi, että mikä tämän verilöylyn pointti oli? Muutenkin koko konsertin syvällinen viesti jäi vähän epäselväksi.

Kun Madonna oli lopettanut "teurastamasta" tanssijoitaan, vaihtui shown tyyli ihan täysin. Madonnan konsertille uskollisesti kuultiin latinorytmejä ja etnistä musiikkia sekä vanhoja Madonna-biisejä vanhojen Madonna-musiikkivideoiden ja esitysten hengessä (same old, same old...). Madonna ei oikein osaa enää uudistua? Itse olen kuunnellut uutta levyä aika paljonkin ja minusta on hyvä, että uusia biisejä esitettiin runsaasti (muuten Madonnan konsertti olisi aina vain vanhojen biisien kertaamista, olisi vielä enemmän sama show vuodesta toiseen).

Skandaalinkäryiset vilauttelut, aseella yleisön osoittelut, verilöylyt ja muut ovat todella halpoja temppuja ja Madonnan huomionhakuisuus alkaa todellakin kostautua, kuten kirjoititkin. Minusta hänen pitäisi keksiä joku aivan uusi tapa tehdä showtaan, siitä voisi tulla todella mielenkiintoinen ja tuore, jos Madonna ei yrittäisi pysyä perässä +20-vuotiaiden poppareiden tyylissä. Mutta Madonna on Madonna, hän ei suostu myöntämään että vanhenee ja että näyttää naurettavalta vanhalta rusinalta stripparivaatteissa, hän vain porhaltaa shownsa kanssa ja viisveisaa kritiikistä. Madonnan uskolliset kannattajat varmasti menevät katsomaan häntä vilauttelemassa tennispallosukkahousuissa-tissejä vielä kun hän on 80-vuotias, mutta itse en jaksa innostua.

Kristaliina
Puutalobaby

Heeeei Madonnalla on tuossa eka kuvassa imetysrintsikat!

(äitikommentti)

Vierailija (Ei varmistettu)

Monta pettynyttä poistui yleisöstä keskenkaiken näkemättä koko daamia, kaikilla ei ollut ma vapaa ja kotiinpäin maksetut kuljetukset eivät todella yhtä Madonnan keikan loppumista odottele.Ei enää ikinä keikalle, Kiitoksia tyhjästä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse konsertista pidin, mutta - ainakin siellä missä itse istuin - niin äänentoisto oli kammottavan surkea: ääni tuli liian lujaa ja rikkoi ja särki todella pahasti. Ääniongelma jäikin minulle oikeastaan ainoaksi negatiiviseksi muistoksi.

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Kiitos teille, itse olen kuullut aika ristiriitaista palautetta keikasta. Tuo uskottavuuden luominen on niin hienosäätö-hommaa, oma taiteenlajinsa. Kristaliina, ja imetysliivit tosiaan! En huomannutkaan :D Tämä kertonee myös siitä, että vilauttelu oli suunniteltu..harvempi kai imetysliiveissä huvikseen hengailee.

Kommentoi