Mitä sanoa väkivaltaisesti käyttäytyneen miehensä takaisin ottaneelle haastateltavalle?

annas.jpg

Törmäsin vuoden 2003 Miss Suomeen Anna Strömbergiin (kuvassa vas.) keksiviikkona James Bond 007 Skyfall-leffan kutsuvieras-ensi-illassa. Joskus haastateltavien kertomukset ja elämäntilanteet jäävät mieleen, ja mietin Annan tilannetta nyt viikonloppuna: joutua selittelemään julkisuudessa yhteenpaluutaan hänet pahoinpidelleen miehen kanssa.

Harkinnan jälkeen kirjoitin Annan kommenttien pohjalta lyhyen uutisen. Otsikossa olevaan kysymykseen en keksinyt kuin yhden vastauksen. Jokainen ystäväänsä tai tuttuaan samassa tilanteessa tukenut tietää, että väkivaltaisessa suhteessa elävälle/joskus suhteessa pahoinpidellyksi tulleelle ei voi sanoa mitään. Voi vain toivoa parasta. 

Kirjoitin aikaisemmin Rihannan anteeksiannosta Chris Brownille. Silloin jo mietimme, voiko väkivaltaiseen käytökseen taipuvainen muuttua?

Kuvan Anna Strömbergistä ja tämän ystävästä ja mallimammasta Marita Hakalasta otti Jaakko Jaskari.

Kommentit (3)
  1. Joo ystävä on tietysti eri asia kuin haastateltava. Yleensähän homma menee niin, että muutamankymmenen kertaa pahoinpidelty yleensä antaa anteeksi ja haluaa uskoa parempaan ennen kuin mitta tulee täyteen.

  2. Olen tätä aihetta blogissani käsitellytkin. Sanottakoon sen verran, että ulkopuolisen ei todella pitäisi lähteä uhria syyllistämään. Sen sijaan uhrin itse tulisi osata katsoa peiliin. Kirpaiseehan se, kun tajuaa itse olevansa osasyyllinen, kun ei lähde vaikka tilaisuus olisi. Pidemmän päälle on kuitenkin parempi käsitellä asia olemalla rehellinen itselleen: minulla olisi ollut mahdollisuus lähteä. Tuon oman kirjoitukseni aiheesta voi kurkata täältä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *