Päivä äiti-kollega Vappu Pimiän matkassa

vappu11.jpg

Seurasin uusimpaan Apu-lehteen Vappu Pimiän ja tämän Viola-tyttären päivää. Oli kuin olisi kotiin tullut. Siis siihen aikaan, kun minulla oli vielä yksi lapsi.

1.) Vaikka minulla ei ollut omaa personal traineria, niin jätin myös salilla kärryt näppärästi kuntosalin aulaan, josta salin puolelle näki ja  kuuli, huuteleeko siellä joku.

2.) Olen Vapun kanssa samaa mieltä siitä, että lapsen voi ottaa kohtuuden rajoissa mukaan myös työpalavereihin. Jos kyseessä on siis perusterve, eikoliikkinenjne tapaus, eikä jollakin palaveriin tms osallistuvista ole beibikammoa.  

3.)Miten sää jaksat/raaskit/kykenet? Minusta muutama tunti töitä päivässä ei tuntunut ensimmäisen kanssa ylivoimaiselta, toisen kanssa välillä tuntui. Ja raaskin joo, minusta muutama tunti omaa aikaa on päivässä ihan jees. Vaikka sitten töitä tehden.

vappu12.jpg

Vapun personal trainer Christian Haglund ei päästä asiakkaitaan helpolla.

4.) On yksi asia, mikä äitiysloma-keskustelussa usein sivuutetaaan. Yrittäjä ei voi niin vain tuudittautua äitiysvapaille, sillä joku muu yrittäjä kiilaa usein ohi.  Minulle sopiva vaihtoehto oli tehdä hieman töitä, että pysyin imussa mukana. Tämä ei tarkoita, etteikö lapsen kanssa viettäisi silti ylivoimaisesti eniten aikaa. Minusta tällaisessa tapauksessa töistä huolehtiminen on myös vastuullista, sillä on ihan kiva pystyä vastaisuudessa(kin) tarjoamaan perheelle jonkinmoinen elintaso.

vappu8.jpg

5.) Mutta kukin tavallaan, kuten äidittöihinkotiin -keskusteluissa kuuluu todeta. Mutta ainakin minulle ja Vapulle tämä järjestely on ollut toimiva. Siis sen yhden beibin kanssa.

Erityiskiitosta näin naistenpäivän jälkilöylyissä Vapulle vielä siitä, että hän ei ole lähtenyt julkisesti käymään raskauskilo -keskustelua. Itse kirjoitin aika mojovan vastineen, kun eräs erään BB-julkkis kommentoi Vapun painon jojoilua. Haloo, jojoilua, kun Vappu oli silloin synnyttänyt 3kk sitten! Ja hän näyttää livenä(kin) niin sutjakalta. Mutta en ikinä julkaissut vastinetta. En halunnut antaa moiselle huutelijalle tämän enempää palstatilaa. Amen.

vabbu.png

Mää olin Korkojen kera -lähetyksen jälkeen (tai siis Vapun kanssa viettämäni päivän jälkeen)  muuten aika poikki (vetää takkia päälle 21.23). Siis vaikka vain istuin ja seurustelin vieraiden kanssa! Jenni ja Vappu kävivät vielä lähetyksen jälkeen kokonaisuuden läpi tiimin kanssa. Nostan vielä äiti-kollegalleni Vappu Pimiälle hattua, well done!

Onko teillä kokemuksia äitiysvapaalla työn/osa-aikatyön tekemisestä?

Aikaisemmin Kuplissa: Vappu ja Jenni Korkojen kuvauslookissa ja ilman

Kuvat: Kari Kaipainen/A-lehdet

 

Kommentit (3)
  1. Ihana te, että edes muutama äippärillä työskentelevä mamma löytyy. Jotenkin tuo paheksuminen tuntuu tylsältä, kyllähän äiti itse kuitenkin  tietää, mitä jaksaa. Ja jos jonkun on töitä taloudellisesti tehtävä, niin mitä paheksumista siinäkään on.

  2. Mä olin kolmosta odottaessani töissä vielä viikko ennen synnytystä ja sairaalasta lähdettiin tukun kautta työpaikalle ja virallisesti tein 12h työvuoron kun poika oli 10pv vanha.

    Nelosen kohdalla olin töissä vielä 2 viikkoa ennen laskettua aikaa ja kun poika oli puolivuotias tein 5 viikonloppua putkeen töitä.

    Mulla syynä on ollut enemmänkin se että haluan taloudellisesti enemmän liikkuma varaa kuukauteen kuin se että pääsen pois kotoa. Toisaalta mun on ollut pakko tehdä niitä töitä. Eräissäkin häissä asiakas kysyi että kuudennellako kuulla olet raskanaa, hymyssä suin vastasin että juu kyllä. Todellisuudessa viikkoja oli siinä vaiheessa jo 37. Ihan joka kerta en voinut myöntää totuutta, ihmisten silmistä näki kuinka paheksutaan sitä että olet vielä töissä ja kohtahan se syntyy. Ei kukaan sanoanut että hienoa että jaksat vieläkin tehdä ja liikkua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *