Raakel Lignellin elämäntapamuutos ja armollisuudesta

kuva_1.jpg

Luin viikonloppuna Raxun remppa -kirjan, joka kertoo Raakel Lignellin matkasta hyvään oloon – siinä sivussa hän karisti kiloja tuollainen viistisenkymmentä. Kirja ei missän nimessä ole pelkkä laihdustuskirja, eikä ihan self-help -opaskaan, vaan jotakin siltä väliltä.

Miten saada mieli ja keho tasapainoon, mutta olla samalla itselleen armollinen?

Minusta kirja kiteytti hyvin tätä pohtimaani. Kun Raakel meni ensimmäiselle jumppatunnilleen, hän lähti kesken pois, sillä hänen kehonsa ei yksinkertaisesti kestänyt rasitusta. Sen sijaan, että hän olisi jättänyt leikin kesken, hän meni samantien ilmottautumaan salin jäseneksi. Hän ajatkoi kuntoiluaan matalasykkeisillä ja huoltavilla jumpilla, kuten pilates, bodybalance jne. Nykyään hän on koukussa liikkumiseen.

” Kannattaa olla itselleen armollinen niissä asioissa, jotka ovat minulle hyväksi. Kuten vaikka, jos keho on kovilla, en mene sinne suosikki-rääkkitunnilleni, vaan kehonhuoltotunnille. Niissä asioissa, jotka ovat minulle pahaksi, minun ei tarvitse olla itselleni armollinen.”,

Raxu pohti, kun tein hänestä haastattelua torstaina julkaistavaan Apu-lehteen.

Raakel oli aikaisemmin kova keksimään tekosyitä. ”Ei pidä vaatia itseltään liikaa/itselleen täytyy olla armollinen” -hokemat ovat meille kaikille tuttuja. Onkin veteenpiirretty viiva, että missä menee armollisuuden ja laiskuuden raja (katsoo peiliin).

Entisenä laihdustusharrastajana olen päätynyt myös PÄÄOSIN vähähiilihydraattiseen ruokavalioon, joka on myös Raxun hyvän ja energisen olon salaisuus. Minun elämäntapamuutokseni ei ole vielä yhtä syvällä, mutta opettelen koko ajan lisää – niin armollisuudesta kuin  laiskuudestakin. Molemmat ovat mielestäni ihmiselle hyväksi.

Oli muuten niiin hyvvää munakoiso-lasagnea, jonka resepti oli kirjassa. Tein sitä kaksi pellillistä viikonloppuna, ja laitoin pakkaseen viikon varalle. Laitan sen tänne myöhemmin tullee.

Armollista maanantaita kaikille!

Raxu blogaa kans.

 

Kuplissa aikaisemmin: Näiden starojen dieetit menivät liian pitkälle/ Harrastukseni laihdutus  Los Angelesissa/ Testissä Jennifer Anistonin ruokavalio

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *