Epätoivoista

Kurvittelua

Ei ole todellista, mietin, kun punnitsin itseni salilla pari päivää sitten. Paino noussut jopa pari kiloa. Voiko tämä oikeasti johtua ihan vain siitä, että olen pari viikkoa syönyt vähän rennommin? Mikä siis tarkoittaa sitä, että olen syönyt ihan perusterveellisesti laskematta kaikkea. Eli varmaan useimpien mielestä olen syönyt aivan normaalisti tai jopa terveellisesti.

Huokaus. Pitkästä aikaa iski niin hirvittävä turhautuminen, että kihosi aivan kiukun kyyneleet silmiin. Salilla katselin aavistuksen katkerana ympärilleni ja raivosin pääni sisällä sitä, miksi sen pitää olla niin vaikeaa minulle. On se niin väärin, että en saavuta tavoitteitani edes sillä hiellä, paneutumisella ja työmäärällä, mitkä tähän projektiin olen laittanut. Kun taas monet muut ovat saavuttaneet paljon suurempiakin tuloksia pienemmässäkin ajassa. Helvetin kilpirauhanen, voisin syödä vaikka kaikki maailman pillerit lopun elämni, jos se saisi kropan tottelemaan ja toimimaan oikein. 

Kunpa joku keksisi edes sellaisen keinon, jolla kilpparivaivaisetkin saisi painonsa kuriin. Mutta ei sellaista taida olla. VHH, huutavat monet, mutta sitten taas toinen koulukunta sanoo, että kipirauhasvaivasen pitäisi nimenomaan saada hiilihydraatteja. Sitä paitsi, case hiilarit on jo minun kohdallani pitkälti koettu. Jos vähennän hiilareita, en kykene järkevään ajatteluun, en jaksa tehdä mitään fyysistä, enkä nuku kunnolla. Joten se siitä monien kehumasta hyvästä vireystilasta. enkä minä edes ole mikään hiilarisyöppö, peruspäivinä saan niitä 150-200. Maksimissaan, usein taitaa jäädä allekin. Vertailun vuoksi se keskiarvo ihmisillä on noin 300 g/pvä.

 

Olen jo miettinyt, pitääkö tässä laittaa rahaa likoon ja ottaa personal trainer. Siis sitten, kun siihen olisi varaa niin, ettei se tekisi liian kipeää lovea kukkaroon. Toisaalta turhauttaa ajatus maksaa itsensä kipeäksi pt:stä, kun sille ei ole takeita, että sellainenkaan auttaisi mitään.

Miksei nyt juuri voisi olla jossain lehdessä jotain ryhmäprojektia, jossa seurataan edistymistä? Alan olla kypsä jopa tekemään tästä pikkuongelmastani julkisen, jos saisin sillä apua. Kaiken maailman Suurimpiin pudottajiin ja Jutan Superdieetti-ohjelmiin olen liian pieni. Onneksi sentään niin.

Olisiko siellä ketään PT:tä tai tulevaa sellaista, joka haluaa haastaa itsensä mahdottomassa projektissa? Ja edullisesti. luvassa mainetta ja glooriaa. Voin olla paras työnnäytteesi ja markkinointikeinosi.

Leikki sikseen, loppukaneettina vielä toistan vanhaa mantraani, että kroppa sentään on muuttunut. Juuri katselin vanhoja kuvia todeten, miten paljon voikaan ihminen muuttua. Nykyisiä valokuvia voin jo katsoa ilman, että inhoan jokaista. Se on jo voitto sinänsä, minä viihdyn itsessäni. Mutta kun mielessä on se tietty maali, en haluaisi päästää siitä vielä irti.

Pääsen sinne vielä.

Kommentit

Hear Hear!

Hitsiläinen, kiitos vinkkauksesta!  Olisi jopa mahdollisuuksia, kun oon tietyssä mielessä erityistapaus. Haen takuulla.

Jos sua oikeasti kiinnostaa joku mahdollisesti tosi edullinen pt- paketti tms. niin saatan sellaisen voida järjestää ;) Tää nyt kuulostaa tosi hämärältä mutta ei sitä oikeasti ole :D  en vaan viitsi täällä Lilyssä näitä huudella tai mitään, mutta laita mulle vaikka sähköpostiin viestiä ninamariatuulikki@gmail.com ni kerron lisää. Ja siis se, et laitat viestiä tule ni ei sido yhtään mihinkään.

Eana (Ei varmistettu)

Heippa, sattumalta eksyin tänne ja pakko kommentoida. Niin sama tilanne mulla tällä hetkellä ja olen myös osallistunut samaan dieetti-ohjelmaan kuin sinä aiemmin (Superdieetti). Tän aikana mulle tuli kilpparin vajaatoiminta. Tällä hetkellä yritän löytää itselleni sopivaa hiilarimäärää päivässä, mutta olen todennut tismalleen saman: liian vähäinen määrä hiilaria vetää kunnon aivan pohjalukemiin. Tästä on nyt tehty paljon tutkimuksia, ja uskon että korjaantuu normaaliksi kun kroppa saa taas "normaalia" ruokaa, eli niitä hiilareita kans. Eräällä sivustolla sanottiin siitä, että kilppari "rakastaa" hiilareita ja ne auttaa siihen paranemiseen. Itse olen kuntoni saanut ylös oikealla ruokavaliolla ja vitamiineilla ilman lääkkeitä, ja uskon että sinäkin :) Paino heittelee myös tosi paljon, ja saattaa tulla parissa päivässä pari kiloa lisää eikä se lähde millään. Mutta uskon, että kun kroppa tasaantuu ja pitää sen ruokavalion samana, niin nesteet ja rasva alkaa liikkua. Jos kokoajan vaihtelee (syön hiilaria, eiku en syökään, eiku syönki), niin kroppa on ihan sekaisin eikä mikään liiku minnekään. Hiilaria sopiva määrä napaan, niin kyllä alkaa kilpparioireet vähetä ja sitte myös rasva ja nesteet liikkua :) Tsemppii sulle.

Hear Hear!

Niin, mullahan on diagnoosi tehty jo pari vuotta sitten, enkä ole koko aikana hirveäästi muuttanut ruokavaliota (paitsi sen Superdieetti-kokeilun aikana) Painokin jumahti silloin vuosi sitten, vaikka ruokavaliossa ei tapahtunut mitään muutosta. Eli nytkin olen siitä tammikuun hairahduksesta asti syönyt ihan tavallisen terveellisesti, mutta itsellä ei ole silläkään selkeää apua ollut. Tai no, olo on parempi, mutta paino ei vain laske. :/   Mutta joka tapauksessa en todella harrasta jatkuvaa ruokavalion vaihtelua.

On kyllä merkillistä, että jotkut nimeomaan vannovat sen nimiin, että kilpparivaivaiset eivät voisi käsitellä enää hiilareita ja ovat onnistuneet pudottamaan paihdon juuri hiilarit ja sokerin karsimalla. Mutta sitten on juuri tämä toinen koulukunta, joka sanoo muuta. itse en kyllä millään halua lähteä pelleilemään kovin matalilla hiilareilla, kun se tekee olon vain hirveäksi. Kyllä niin yksilöllisiä on ihmiskehot. Olisikin helppoa, jos olisi olemassa kaikilel toimiva keino.

Otin muuten juuri itse monivitamiinit käyttöön, tähän asti en ole kokenut sitä tarvitsevani. Josatin kuitenkin luin, että pitäisi erityisesti E-vitamiinin, sinkin ja seleenin saannisat huolehtia, eli päätin yrittää parannusta sillä saralla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.