Ensilumi

Viime viikon päätteeksi, 12. raskausviikon vaihtuessa, maa muuttui valkeaksi. Tuntui ihan siltä, kuin lumi olisi peittänyt alleen myös syksyn pimeyden, epätietoisuuden ja ikuisuudelta tuntuneet raskausviikot – ainakin hetkellisesti.

Ensilumen kunniaksi kävimme myös ultrassa, sillä epätietoisuus pelkoineen oli taas ehtinyt kasvaa. Ultrassa kaikki oli kuitenkin jälleen hyvin, ja vatsan päältä ultratessa vastaan tuli heti aktiivinen, hurjasti tanssahteleva pieni asukas. Kätilön mukaan asennon vuoksi pituutta oli hieman hankalaa mitata, mutta mittaus vastasi lopulta viikkoja niin tarkasti (-1 päivän verran ultran ollessa aamulla), ettei huolta tai konrtolloinnin tarvetta kuulemma herännyt. Varmaan sanomattakin on selvää, että tuo -1 päivä tulee kuitenkin hieman kummittelemaan mielessä ensi viikon nt-ultraan asti.

Kotimatkalla kävimme hakemassa mukaan myös kotidopplerin läheiseni suosituksesta. No, syke löytyikin ensi kokeilulla, mutta sen jälkeen kului päiviä, ennen kuin saimme sykkeen taas kuuluviin. Toki sikiö on tässä vaiheessa vielä pieni eikä laite edes takaa sykkeen löytämistä näillä viikoilla, mutta kokemus vahvisti omia fiiliksiäni siitä, ettei kotidoppleria kannata ainakaan liian aikaisin hankkia. Onnistuin olemaan kaikesta huolimatta rauhallisin mielin, vaikkei sykettä aina löytynytkään, mutta ymmärrän hyvin, että mielenrauhan saamisen sijaan sen voi tuon laitteen kanssa herkästi myös menettää.

Tuon ultrakäynnin jälkeen lähdin brunssille ystävieni kanssa ja mekkoa pukiessani huomasin peilistä, että vatsan alueelle on ilmestynyt pieni kumpu, joka ei näyttäisi olevan riippuvainen vuorokaudenajasta tai syömisistä. Tunsin oloni pitkästä, todella todella pitkästä aikaa onnelliseksi, kun astuin ulko-ovesta lumisateeseen napit korvissa, vuoden ensimmäinen joululaulu taustalla soiden.

hyvinvointi mieli raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *