Kohti raskauden puoliväliä

Hyvää uutta vuotta! Raskaussovellus kertoo, että raskaudesta on takana jo yli 40 prosenttia. Vaikka usein on tuntunut siltä, että aika kuluu hitaasti, häämöttää tuo maaginen puoliväli jo hiljalleen horisontissa. Vaikka en ole vauvan liikkeitä vielä tuntenut, on vatsa  kasvanut, eikä sitä saa enää oikein peiteltyä. Ihmeellistä.

Vuosi on vaihtunut, ja sen myötä mennään taas uudella raskausviikolla. Tammikuun osalta kalenteri näyttää jo ihan oikean odottavan äidin kalenterilta: On neuvolalääkäriä, keskiraskauden fysioterapiaa sekä rakenneultra. Olohuoneen tasolla on jouluna lahjaksi saatu vauvan pehmolelu sekä ennen joulua ostamamme ensimmäiset vaatteet, kaksi pientä bodya. Terapeutin ohjeistamana niitä ei ole laitettu piiloon vaatekaapin uumeniin, vaan ne ovat saaneet olla esillä muistuttamassa meitä siitä, että elämämme on mahdollisesti – korjaten, todennäköisesti – muuttumassa muutamien kuukausien kuluttua.

Olen myös löytänyt itseni muutamaan otteeseen netin vauvantarvikeviidakosta, mikä näyttäytyy ainakin toistaiseksi näin lapsettomalle lapsettomuustaustaiselle tyypille melkoisena eri tuotteiden ja ominaisuuksien sekamelskana. Saatan googlailla erilaisia vaunumerkkejä tovin, jonka jälkeen tuskastun, suljen sivun ja huokaisen. Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että pelosta huolimatta pieniä konkreettisia askelia on uskallettu ottaa.

Rakenneultra pyörii mielessä paljon, ja luonnollisesti se aiheuttaa myös paljon huolta ja pohdintaa. Olemme käyneet ultrassa useamman kerran tämän raskauden aikana, ja näillä käynneillä vauva sekä tutkitut rakenteet ovat aina näyttäneet hyvältä, mutta tietenkään ne eivät ole rakenneultraa korvaavia. Koitan kuitenkin jaksaa ylläpitää levollista mieltä ja toivoa yllä siitä, että kaikki menisi tällä kertaa hyvin, ja kesä toisi meille tullessaan pienen tyttären. 💛

hyvinvointi raskaus-ja-synnytys mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *