Päiväni murmelina

(sisältövaroituksena sensitiivinen kuva postauksessa)

Pitäisiköhän soittaa klinikalle?

Entä neuvolaan?

Neuvolaan nyt ei ainakaan. Haluan välttää viimeiseen asti sen tilanteen, kun joudun jälleen sanelemaan vastaajaan perumisviestin keskenmenon vuoksi. Kehittelen mielessäni ahkerasti erilaisia kauhuskenaarioita ja heräsin esimerkiksi yksi yö pohtimaan, voidaanko meidän hoitosuhteemme julkisella puolella päättää alkaneen luomuraskauden myötä, vaikka raskaus menisikin kesken. Toivon vastauksen olevan ei, mutta en uskalla ainakaan vielä ottaa sitä riskiä.

Testiviivojen vahvistuessa mielessä on ehtinyt pyöritellä viime päivinä ahkerasti kaikenlaista. Koen olevani tienristeyksessä ilman tietoa siitä, mihin suuntaan lähden seuraavaksi. Salitreenin jälkeisenä aamuna yhden raskaustestin testiviiva oli hieman edellispäivää haaleampi, minkä arvelin johtuvan illalla juodun runsaan veden määrästä. Yllätyin kuitenkin siitä, että nähdessäni haalistuvan viivan, oli tunteissa mukana myös outoa helpotusta. No niin, kesken tämäkin menee, selvä juttu. Sitten apteekkiin ja kohti seuraavaa stimulaatiota.

Seuraavana päivänä viiva oli kuitenkin taas selvästi tummunut. Aiempien raskauksien myötä kuvagalleriasta löytyy jonkin verran dataa testiviivoista näiltä päiviltä, ja pessimisyydestäni huolimatta on todettava, etten ole aiemmin saanut näin aikaisin yhtä vahvaa toista viivaa.

Oireet loistavat edelleen poissaolollaan. Ei kipeitä rintoja, ei kuvotusta, ei tiputtelua. Oikeastaan ainoita tavallisesta poikkeavia fiiliksiä ovat hetkelliset, pienet kipuilut ja painon tunne alavatsalla sekä ruokahaluttomuus etenkin aamuisin, mutta that’s it. Voi enteillä jotain, tai sitten ei enteile mitään. Kierronseurantasovellus kertoo, ettei näillä viikoilla välttämättä ole vielä oireita, mutta senhän minä jo tiedänkin: olen saanut nämä ensiviikkojen ilmoitukset aiemminkin. Tämä on kuin päiväni murmelina.

Sehän tässä juuri onkin. Kaikki rekisteröimäni huomiot voivat olla merkki jostakin, hyvästä tai huonosta suunnasta, tai sitten ne eivät tarkoita mitään. Kaltaiselleni järjestelmälliselle, selkeitä raameja kaipaavalle ihmiselle tämä tilanne on hyvin kaukana mukavuusalueelta.

hyvinvointi mieli raskaus-ja-synnytys
Kommentit (1)
  1. Kohti raskauden puoliväliä – Kuuvuosi | Lily
    2.1.2023, 08:35

    […] kertoo, että raskaudesta on takana jo yli 40 prosenttia. Vaikka usein on tuntunut siltä, että aika kuluu hitaasti, on tässä vaiheessa kuitenkin myönnettävä, että tuo maaginen puoliväli alkaa jo hiljalleen […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *