Valoa

Päivät pitenevät ja mieli on vihdoin hieman kirkkaampi. Kevät, sinua on odotettu!

Viimeinen kolmannes on aivan nurkan takana, ja vauvan tulo tuntuu konkretisoituvan päivä päivältä. Isot hankinnat on aika lailla tehty, ja uskalsimme koota jopa pinnasängyn valmiiksi vapauttaaksemme varastosta tilaa. Taustamme huomioiden olen ollut välillä yllättynytkin siitä, miten kaikista peloista huolimatta olemme kuitenkin tehneet jo useita konkreettisia valmisteluja vauvan tuloa varten. Vaikka tiedostan, että nämä ehtisi todennäköisimmin hoitaa hyvin vielä muutamienkin viikkojen päästä, on tuntunut hyvältä alkaa hahmottaa tulevaa elämänmuutosta käytännön tekemisen kautta.

Pelot kulkevat rinnalla silti edelleen tiiviisti. Hetken poissaolo töistä mahdollisti lepäämisen ihan eri tavalla, minkä huomasin heijastuvan vahvasti myös henkiseen hyvinvointiin. Mieli sai tilaa käsitellä huolten lisäksi vauvan tuloa myös myönteisemmältä kannalta, ja sitä kautta tuntui, että jatkuva ahdistus myös lievittyi jonkin verran. Tästä huolimatta lähes aina vauvaan liittyvissä keskusteluissa lisään automaatiolla sivulauseen ”…, jos meille siis tulee se vauva”. Se tuntuu jotenkin lähes niin pakolliselta lisäykseltä, että pelkään sen sanomatta jättämistä.

Konkretian tasolla myös tuleva synnytys on alkanut hiipiä keskusteluihin niin neuvolassa kuin läheistenkin kanssa. En ole osannut ajatella koko asiaa vielä hirveästi, koska rehellisesti tuntuu siltä, että kaiken koetun jälkeen se on aika pieni murhe, mutta siltikin valmistautuminen olisi varmaankin hyvä jossain vaiheessa aloittaa edes ajatuksen tasolla (tulevasta perhe-elämästä puhumattakaan). Olemme ilmoittautuneet kahteen eri perhevalmennukseen, jonka lisäksi onnistuimme pääsemään myös live-tutustumiskäynnille synnytyssairaalaan. Uskon, että nämä auttavat osaltaan ottamaan myös synnytykseen  sekä vauvan tuloon liittyviä asioita hiljalleen työstettäväksi.

Pitkän pimeyden jälkeen oleminen tuntuu seesteisemmältä. Suurta onnea tuovat säännölliset pienet potkut sekä lisääntyvä auringonvalo. Toivon kovasti, että näin myös jatkuisi.

hyvinvointi raskaus-ja-synnytys mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *