Mausteinen kurpitsakeitto

Syksy tulee ja kurpitsa on kuuminta hottia. En Suomessa juurikaan valmistanut kurpitsoista mitään niiden korkean hinnan ja huonon laadun takia. Täällä Espanjassa taasen on kurpitsa ilmestynyt meidän jääkaappiin pari kolme kertaa kuussa. Tällä hetkellä on myskikurpitsa sesongissa, mutta vähitellen on kauppoihin ilmestynyt myös muita lajikeita. 

14408933_10154504686932008_595156130_n.jpg

 

  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1/2 myskikurpitsa 
  • 1 sipuli 
  • 1 punainen paprika
  • kookosöljyä paistamiseen
  • 1-2dl kasvislientä
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1/3 tl muskottia
  • 1/3 tl kanelia
  • 1/3 tl kuminaa
  • 1/2 tl savustettua paprikaa
  • 1/2 tl currya 
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • suolaa & pippuria 

Paahdettuja pähkinöitä. 

  • Meillä sattui olemaan kaapissa saksanpähkinöitä ja sesaminsiemeniä, joten päälliset valikoitui tällä kertaa sen mukaan. 
  1. Leikkaa valkosipulista ylin osa pois niin, että jokaisesta kynnestä paljastuu hieman pintaa. Valuta päälle oliiviöljyä ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 45 min. 
  2. Paloittele sipuli ja  paprika ja kuullota niitä kattilassa ja kookosöljyssä hetki, lisää kuutioitu kurpitsa.
  3. Kun kurpitsa on hieman pehmennyt ripottele mausteet ja sekoita hyvin.
  4. Kaada joukkoon kookosmaito ja kasvisliemi. Keitä kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. 
  5. Soseuta.
  6. Paahda kuumalla ja kuivalla pannulla hieman valitsemiasi pähkinöitä ja siemeniä. Ripottele jokaisen annoksen päälle.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy