Ladataan...
lainahöyhenissä

 

hellekesän viidakkoterassin viherkasvipaljouden sisälle sovittaminen ei sitten olekaan ihan mutkaton juttu. 

kasveja on niin paljon, että olen jopa harkinnut antavani muutaman yksilön sijoitukseen. toistaiseksi olen sanalla sanoen sullonut vihreitä ympäri taloa, ja etenkin shala alkaa muistuttamaan enemmän kasvihuonetta, kuin viihtyisää kuntoilutilaa.  

ystävältäni saaduista oliivipuista sijoitin toisen keittiöön työtasolle ilahduttamaan, ja kaunis puu istuu uudelle paikalleen  mielestäni hyvinkin passelisti. vielä olisi toinen oliivipuu, kaksi mandariinipuuta, viikunapuu ja pari kanariantaatelia vailla omaa talvehtimispaikkaansa, eikä lopputulos kasvien sisällenostamisen jälkeen tule olemaan ollenkaan näin seesteisen harkittu, kuin mitä keittiön ja ruokailutilan ilme näissä kuvissa on. 

toisaalta saan viherkasveista myös niin paljon hyvää energiaa ja iloa, että mitäpä se haittaa vaikka olisikin vähän tungosta.

energistä viikkoa toivottaen, 

Tiiu Piret xx

 

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

tarrasin härkää sarvista tässä luottovaatteita koskevassa postaussarjassa. 

hoksasin näitä kuvia katsoessani, että garderobini pitää sisällään tasan samat sävyt, kuin kotini sisustus. mustaa, valkoista ja murrettuja beigen sävyjä ripauksella messinkiä ja syvää vihreää - mikä vihreä esiintyy kotona huonekasvien muodossa, ja vaatekaapissa lähinnä ulkoiluvaatteissa, kuten talven luottoparkassani. muutoin värit loistavat poissaolollaan, kahta vaaleansinistä miesten kauluspaitaa lukuunottamatta. 

kuvan asu on hyvä esimerkki mukavasta arkiasusta. mustat leveälahkeiset housut yhdistettynä simppeliin singlet- toppiin on yksi suosikkiyhdistelmistäni. riippuen siitä, yhdistääkö asuun pitkän villakangastakin, vai lyhyen nahkarotsin, asu sopii oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

vaatekaapistani löytyy kolmenlaisia mustia housuja: kuvanmukaisia leveälahkeisia, napakoita kapealahkeisia trikoohousuja ja farkkuja.

tärkeintä housuissa on hyvä istuvuus - housujen on istuttava virheettömästi kantajansa takamukseen, ja esimerkiksi farkuissa takataskujen on oltava oikealla korkeudella. väärän kokoiset tai huonosti istuvat housut eivät imartele ketään.

housuostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota myös lahjemittaan - koska olen kovin lyhyt, joudun usein lyhennyttämään housujani, jotta lahje laskeutuu oikein. ostan ja käytän ainoastaan vyötärölle nousevia housuja, koska ne sopivat vartalolleni parhaiten.hyviä perushousuja olen löytänyt mm. Zarasta ja Lindexiltä. 

muita kuvista poimittavia tyylilleni ominaisia asioita ovat kultaiset korut ja huonon hiuspäivän pelastava sotkunuttura. 

yritän kerran viikkoon tarinoida tyyliasioista, luottovaatteista ja -asuista, kun näitä muotiasioita olette kyselleet. toiveita ja ehdotuksia postauksien sisällöstä otan vastaan mielelläni. 

 

sisustukseen saumattomasti sulautuva, 

Tiiu Piret xx

 

 

 

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

olen harjoittanut viime aikoina itsetutkiskelua henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin teemoista.  

miettinyt omia prioriteetteja elämässä, etenkin arjessa - jokapäiväisessä tekemisessä. mikä minulle on tärkeää ja mistä voimaannun. mikä kuluttaa ja mistä voisin luopua kokonaan. suunnannut tarmoa asioihin, jotka antavat ja vievät eteenpäin positiivisen energian kautta - pyrkinyt tietoisesti pois negatiivisen ajattelun ja energian otteesta. 

suurin oivallisus oman onnellisuuteni kannalta on ollut se, että vika ei olekaan toisissa ihmisissä. vika on minussa. voin syyttää vain itseäni, jos en tee järjestelmällisesti asioita oman onneni eteen. vika on minussa siinäkin tapauksessa, jos tuhlaan aikaani asioihin ja tekoihin, jotka eivät vie eteenpäin. vika on minussa, jos annan muiden ihmisten negatiivisen energian tai saamattomuuden vaikuttaa itseeni. 

tämä on sanottu täällä ennenkin; kukaan tai mikään ei onnea tule tarjoamaan. ei vaikka kuinka päättäväisesti odottaisi. 

itsetutkiskelun tuloksena olen ryhtynyt tekemään pieniä konkreettisia asioita, joiden huomaan ilahduttavan itseäni - lisäävän onnellisuuttani. samalla olen taistellut konkreettisesti saamattomuutta vastaan, joka tarrautuu välillä jopa itselle mieluisten asioiden toteutumisen tielle. pohtinut, miksi keskittyminen itseensä, esimerkiksi joogan ja läsnäoloharjoituksen avulla, tuntuu sekin niin hiivatin hankalalta toisinaan. vaikka aikaa olisi, ja tietoisuus siitä, että lyhyenkin itselle omistetun hetken jälkeen olo on poikkeuksetta energinen ja voimaantunut.

olen ottanut metsälenkit takaisin päiväohjelmaan, alkanut juomaan teetä iltaisin ja joogaamaan enemmän, tavannut ystäviäni ja vanhempiani tiuhempaan kuin aiemmin, suukottanut ja halannut useammin sekä aloittanut pitkästä aikaa lukemisen. 

ja tämä tuntuu toimivan. olo on eheä ja elinvoimainen. onnellinen.

tasapainoa ja pieniä onnenhetkiä viikkonne toivoen, 

Tiiu Piret xx

 

Pages