ei näin suurta onnea olekaan

ensimmäiset kolmipäiväiset kilpailumme oli niin tunnerikas tapahtuma, etten oikein vieläkään ole palautunut höykytyksestä.

Alahärmän Powerparkissa oli sunnuntain sateesta huolimatta uskomattoman hienot puitteet ratsastuskilpailuille, ja  oli ilo olla mukana näin hyvin organisoidussa ratsastustapahtumassa.

aloitimme kilpailumme perjantaina 110cm luokasta, tarkoituksena startata ensimmäinen yhteinen 115cm luokkamme lauantaina. Clarissa oli kuitenkin jo verryttelyssä hirvittävän etupainoinen, enkä löytänyt yhteistä säveltä tamman kanssa olleenkaan – sama tunne jatkui radalla, ja päädyin keskeyttämään suorituksen neljännen esteen jälkeen, kun hevonen ei tuntunut ollenkaan halukkaalta omalta itseltään.

ehdin jo luonteelleni ominaiseen tapaan murehtia tulevan päivän kilpailutkin menemään samalla kaavalla, mutta väärässä olin – Clarissa hyppäsi lauantain ja sunnuntain aivan uskomattoman hienosti.  ensimmäisen kerran sain kilpailuissa tunteen, että tämä hevonen pystyy vielä ihan mihin vain.

lauantain nopea ja puhdas suorituksemme ylsi 3. sijalle, mikä tuntui niin valtavan hyvältä, että pillahdin itkuun maalilinjan ylitettyämme, ja itkin yhtä jaksoisesti pitkälle iltaan.

paitsi että olen loputtoman ylpeä hevosestani, olen myös ylpeä jatkuvasti kehittyvästä yhteistyöstämme ja ennen muuta yhteisymmärryksestä, joka kasvaa sekin päivä päivältä. Clarissa on hyvin erityinen hevonen herkkyytensä ja tempperamenttinsa vuoksi, ja on hienoa huomata miten nuori tamma kasvaa jatkuvasti rennommaksi ja luottavaisemmaksi, suorittaa paremmin ja on kaikin puolin tyytyväisempi.

ratsastajan ja hevosen välisessä siteessä  hienoimpia ovat juuri tällaiset hetket  – kun tuntuu, että toinen on valmis tekemään puolestasi vielä hivenen enemmän kuin olisi tarpeenkaan.

näillä eväillä ja onnistumisilla jatkamme viikonloppuna Saloon.

Tiiu Piret & Clarissa 

ratsastuskuvat // Tuulia Nelimarkka

Kommentit (13)
 1. Upea meno teillä. Seuraan instan puolella teidän menoa ja mullakin vierähti onnenkyynel lauantaina teidän onnea seuratessa. Miten tuntuukin, että sulla on niin herkät tuntosarvet ja syvä ymmärrys ja luotto siihen miten toimia, jotta tuette toinen toisianne Clarissan kanssa. ❤️❤️

  1. Kiitos ihanasta viestistä Jenni. Kilpailuista tekemäni kisastoori sai ihan hirvittävän paljon iloista palautetta, joten voisin jatkossakin tarinoida kisareissuilta – sitä oli toki myös kovin hauska tehdä kun on itselle niin rakkaasta asiasta kysymys.

   Ja voi, mitä tuohon lauantain onnenitkuun tulee, on sekin koskettanut monia. Varmasti hevosihmisiä eniten, koska ymmärtävät täysin tuon tunteen – kaikkensa tälle lajille kun antaa voimavarojensa äärirajoilla, niin onnistuminen tuntuu aivan järisyttävän hyvältä kaikkien vastoinkäymisien ja epävarmuuksien jälkeen.

   Tuntuu myös mukavalta, että minun ja Clarissan välinen yhteys välittyy – yritän parhaani mukaan pitää tamman tyytyväisenä ja luottavaisena. Aika moni olisi varmaan hänen kanssaan luovuttanut, mutta minä pidän hevosesta aivan valtavasti, ja uskon että hänkin pitää minusta.

 2. Kielipoliisi (kotoisin) Härmästä
  15.5.2019, 19:30

  Onnea! Ihana seurata teidän menoa erityisesti instassa 🙂

  (Paikkakunnan nimi muuten kirjoitetaan Alahärmä)

  1. Hah hienoa että korjasit – vaihdoin oikean kirjoitusasun myös tekstiin 🙂

   Kiitos paljon onnitteluista!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *