lehtikaalipizza

on vain yksi syy siihen, miksi tämä järjettömän herkullinen ruoka, lehtikaalipizza, ei ole ryöpsähtänyt maailmanlaajuiseksi ilmiöksi – ja se syy on ihmismielen skeptisyydessä. lehtikaalipizza ei kuulosta ruojalajina rehellisesti sanottuna kovinkaan herkulliselta, saati sellaiselta, minkä valmistamiseksi viitsisi nähdä vaivaa.

siitäkin huolimatta jokainen, kenelle olen tätä pizzaa tarjonnut, on vannonut sen olevan parasta koskaan syömäänsä pizzaa. juuri siksi lehtikaalipizza on taianomainen ruoka –  se lyö maistajansa  ällikällä.

lehtikaalipizza

ihana pikataikina:

4 dl kädenlämpöistä vettä, pussi kuivahiivaa, loraus hunajaa, 1-2 tl suolaa, oliiviöljyä & 00-pizzajauhoja esim Hungry Chef.

kaada vesi kulhoon, ja lisää joukkoon vajaa ruokalusikallinen hunajaa sekä suola. sekoita kuivahiiva jauhoihin, ja ala lisäämään jauhoja veden sekaan. lisää  jauhoja kunnes taikina alkaa hieman paksuuntua – lorauta pari ruokalusikallista hyvää italialaista öljyä joukkoon. lisää vielä jauhoja, kunnes taikina alkaa tuntua valmiilta. ohjeessa ei ole tarkkaa jauhon määrää, koska tämä on aina taikinakohtainen asia. sitten kun taikina alkaa tuntua valmiilta ja muotoutuu pehmeäksi palloksi,  nosta se kohoamaan – itse suosin juuri alle 40- asteeseen lämmitettyä uunia, johon nostan taikinan liinalla peitettynä kohoamaan.

täytteet:

200-300 gr lehtikaalia, tuoretta valkosipulia

hunajaa, oliiviöljyä, suolaa & mustapippuria myllystä

parmesaania, mozzarellaraastetta tai muuta rasvaista juustoa raasteena

pese lehtikaalit, ja riivi lehtiosa irti ruodasta sopivan kokoisiksi paloiksi – kuivaa lehtikaalit. lisää kulhoon puolidesiä oliiviöljyä sekä pieneksi silputtua valkosipulia. sekoita lehtikaalit valkosipuliöljyyn ja anna marinoitua.

muotoile taikinasta passelinkokoinen pizza valmiiksi,  ja esipaista pohja kuumassa uunissa. kotiuuneissa ei ikävä kyllä lämpö riitä paistamaan pizzaa läpikotaisin kypsäksi, minkä vuoksi pohjan esipaisto on ehdottoman tärkeä vaihe – jos käytössäsi on pizzakivi, niin aina parempi. kun pohja alkaa napakoitumaan ja saamaan hieman väriä, nosta pohja uunista.

lisää pohjalle juoksevaa hunajaa, ja lado parmesanilastut sekä juustoraaste pohjalle seuraavaksi – pallomozzarella ei ikävä kyllä toimi tässä pizzassa, koska lehtikaalin alle jäädessään juustosta irtoava neste vetistää pizzapohjan todella kurjalla tavalla. siksi suosin tässä pizzassa raastejuustoa.

lado reilusti marinoitua lehtikaalia juuston päälle, ja paista kuumassa uunissa kunnes juusto on sulanut, ja lehtikaalit rapeutuneet ja saaneet hieman kullanruskeaa sävyä sinne tänne. nosta pizza uunista ja kierrä myllystä mustapippuria ja suolaa ronskisti pizzan päälle.

nauti hyvässä seurassa ja ylläty! hunajan makeus yhdistettynä täyteläiseen juustoon ja rapean suolaiseen lehtikaaliin on aivan mahtava makuelämys.

Kommentit (1)
  1. Tein tätä tänään ja oli aivan mahtavaa 🙂 kiitos reseptistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *