aamiaislautanen avokadolla ja uppomunalla

lainahöyhenissä

 

viikonloppuaamiaisten suunnittelu on kovasti mieleeni. voisi jopa sanoa, että harrastan viikonloppuaamuja.

pidän siitä, että aamu alkaa hyvällä ruualla ja kiireettömästi. 

instagram storiesin myötä on aamiaisreseptien julkaiseminen jäänyt lähes kokonaan, ja yritän nyt petrata tällä saralla. uusin aamiaisinnovaatio on kuvan herkullinen, paahdettujen bataattisiivujen päälle kasattu annos. 

 

aamiaislautanen 

bataatti

lehtikaalia, valkosipulia, oliiviöljyä

halloumia

kypsä avokado 

1-2 uppomunaa per annos

prosciuttoa jos mieli halajaa 

suolaa ja pippuria myllystä 

 

leikkaa bataatista reilun sentin paksuisia siivuja pituus- tai leveyssuuntaan, riippuen bataatin muodosta. aseta bataatit pellille, ja mausta ne oliiviöljyllä, paprikajauheella, suolalla ja hunajalla. paahda noin 200 asteisessa uunissa, kunnes saavat kauniin sävyn ja ovat kauttaaltaan kypsiä. 

lorauta oliiviöljyä kulhoon ja pilko joukkoon puolikas valkosipulinkynsi, sekoita. revi lehtikaali kovasta ruodastaan irti sopiviksi suupaloiksi, ja pyörittele lehtikaalit valkosipuliöljyssä kauttaaltaan. paahda pellillä lehtikaalit rapeaksi noin 170 asteisessa uunissa, varo polttamasta lehtikaalia - uunista riippuen paahtaminen ottaa noin 10-20 min. 

valmista uppomunat. mittaa kattilaan 1 litra vettä, ja puolidesiä etikkaa. kuumenna vesi kiehuvaksi, ja vähennä lämpöä siten, että vesi kiehuu kevyesti poreillen. riko yksi kananmuna kerrallaan kuppiin. pyöräytä kattilassa olevaa etikkavettä kauhalla siten, että siihen syntyy pyörre. liuota muna varovasti veteen, ja anna kypsyä noin 3-5 minuuttia, kunnes valkuainen on selvästi hyytynyt. nosta muna varovasti reikäkauhalla ja valuta hyvin. 

paista lopuksi halloumi pannulla. 

nosta lautaselle muutama bataattisiivu, ja kasaa siivujen päälle lehtikaalit, avokadosiivut, halloumi ja uppomuna. nauti hartaudella hyvän kahvin kanssa. 

 

 

 

Kommentit

missusJ (Ei varmistettu)

Hei.
Luoja kun on ihanan näköistä. Vesi herahti kielelle. Kiitos selkeästä uppomuna-ohjeesta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.