aamiaisvinkkejä arkiaamuihin

äää111 (1 of 1)-139.jpg

 

aamut ovat ehdottomasti mieleeni. erityisesti pitkät ja hitaat aamut, jolloin aamiaisen tekemiseen voi uhrata pitkät tovit. 

kiireisissä arkiaamuissakin on oma viehätyksensä – hyvä ja ravitseva aamiainen, vaikkakin pienessä tohinassa nautittuna, antaa päivälle heti alkuunsa mukavat raamit. 

kasasin tähän muutamia helppoja aamiaisbravuureitani, jotka onnistuvat nopeissakin aamuissa. 

 

tuorepuuro

todella nopea ja ravitseva vaihtoehto, jonka kasaan edellisenä iltana kulhoon valmiiksi. sekoita 1 rkl chiansiemeniä & 2 rkl kaurahiutaleita kookosmaitoon tai muuhun nesteeseen, sekoita, ja nosta jääkaappiin odottamaan aamua. 

aamulla lisään vain puuron päälle hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja hunajaa tai vaihtoehtoisesti blenderissä sekoitetun smoothie-pyörteen.

nutella-banaanipuuro

pikakaurapuuro veteen keitettynä jalostuu maailmanluokan herkuksi, kun nautit puuron pehmeän nutellan, banaanisiivujen ja kookoslastujen kanssa. erityisesti niihin aamuihin, kun suklaan tarjoama lisäenergia tulee tarpeeseen. 

 

41F54D6C-91C5-454C-AAF2-A2D674EFFEC1.JPG

551BCF83-80D8-43F7-82C0-BDC8CDB0E2F5 (1).JPG

 

tomaatti-mozzarellaleipäset 

näihin tarvitset vain muutaman siivun jämäleipää, philadelphiaa, kypsiä kirsikkatomaatteja, mozzarellaa, hunajaa, öljyä ja suolaa. 

sipaise leivälle tuorejuustoa, levitä siivutetut tomaatit ja mozzarella leipäviipaleille ja lorauta päälle öljyä ja hunajaa. mausta suolalla, ja paista kuumassa uunissa nopeasti kunnes juusto sulaa. nauti heti tuoreen basilikan kanssa tai kääräise paperiin ja ota matkaevääksi. 

täyteläinen munakokkeli 

kokkeli on varmasti yksi nopeimmista aamisibravuureistani. täyteläisen munakokkelin salaisuus piilee philadelphia- juustossa. 

riko 2-3 munaa pannulle, ja lisää joukkoon ruokalusikallinen philadelphia- juustoa (sekä ehkä myös jotain kovaa juustoa). anna juuston sulaa, ja sekoita se munien joukkoon. elä polta munia! kun kokkelin rakenne on oikea, mausta suolalla ja nosta pois pannulta ettei munat kypsene yli. suolan lisääminen vasta lopussa on tärkeää, jotta kokkelin kaunis keltainen sävy ei muutu harmaaksi. 

 

408DFF25-F332-4C59-B0FF-1AC6B8505BEA (1).JPG

äää111 (1 of 1)-141.jpg

äää111 (1 of 1)-142.jpg

 

tuorepuristetut mehut 

mehulinko on mullistanut aamuni, ja ihanat tuoreeltaan puristetut mehut ovat paras tapa aloittaa päivä. mitkä tahansa hedelmät, marjat ja vihannekset muuttuvat ravitsevaksi juomaksi hetkessä, mutta useimmiten mehuni pitävät sisällään omenaa, porkkanaa, inkivääriä, limeä, minttua ja appelsiinia. 

hyvä kikka on kuoria ja paloitella mehutarpeet edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin, ja surauttaa vasta aamulla mehuksi työmatkalle mukaan otettavaksi. 

 

lisää reseptejä ja ruokavinkkejä löydät kategorian food (linkki) alta. 

 

F1834FD7-19C4-40F2-BB63-25158CD844BF.JPG

4955B389-DDFD-4E8C-AC6E-D5F71A8C2842 (1).JPG

6702109F-9EE0-413C-8E88-55CB6D8D6FA4-2.jpg

IMG_5069.jpg

äää111 (1 of 1)-143.jpg

 

 

Kommentit (5)
  1. Oh my! Aamupalafanaatikko ottaa tästä onkeensa.

    Pakko kysyä tuosta mehulingosta. Omalla lingollani jää ainakin valtavasti sitä hedelmärämmälettä ”sivutuotteena”. Keksitkö sille jotakin käyttöä vai heitätkö pois? Vai onko itselläni vain joku karvalakkiversio laitteesta

    1. Linkoon jää kyllä paljon hedelmä-vihanneslihaa ja -kuoret – meillä nämä menee vanhempien kanoille 🙂 toistaiseksi en ole muuta käyttöä keksinyt

    2. ”Hedelmärämmäleen” voi käyttää vaikkapa leipätaikinaan tai terveellisiin muffineihin.

  2. Kiitos tästä! Ja voi että sulla on taito saada kaikki näyttämään kauniilta <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *