ahkeraa harjoittelua ja kilpailuintoa

viimeisestä klinikkakontrollista – ja terveen hevosen papereista-  on kulunut nyt tasan kuukausi, ja olemme päässeet harjoittelemaan koko tämän ajan todella intensiivisesti.

pääpaino on ollut sileän treeneissä, mikä työ näkyy nyt Clarissan hienosti kehittyneessä tasapainossa –  painopiste on siirtynyt enemmän takaosan päälle ja hevonen kantaa itseään aika ajoin jo todella kivasti.

juuri nyt on hevosrintamalla asiat siis erityisen hyvin. harjoitteleminen on kivaa ja tehokasta, ja koko ajan kehitymme ratsukkona, ja opimme ymmärtämään toinen toistamme.

onnettomuuden jälkeiset ensimmäiset isommat esteet  hyppäsimme viikonloppuna kaksipäiväisessä valmennuksessa, ja oli ilo huomata miten selkeästi kehittynyt tasapaino näkyy esteillä. Clarissan hyppy on  parantunut huomattavasti, ja tamma pysyy koko ajan rennommassa tasapainossa ennen estettä,  eikä ryysi kättä vasten lavat alhaalla esteelle.

viikonlopun treeneissä kehitys näkyi erityisesti pidemmällä jumppasarjalinjalla, missä hypättiin useampi este peräjälkeen. etupainoisuuden aiheuttamat ongelmat korostuvat usein juuri sarjaesteillä, kun hevonen ”sukeltaa” laskeutuessaan ensimmäisestä hypystä, jolloin se ei ole täysin tasapainossa ja valmiina takajalkojensa päällä hyppäämään seuraavaa estettä. nyt Clarissa pystyi suorittamaan jumppasarjatehtävät paljon paremmin kuin aiemmin, ja kehitys tuntui erityisesti selkään todella selvästi.

rakastan tämän hevosen taistelutahtoa  ja asennetta – hän yrittää aina parhaansa, ja suorittaa tehtävät niin hyvin kuin suinkin pystyy. aikaisemmat niskuroinnit ovat jääneet lähes kokonaan pois, ja hevonen tekee poikkeuksellisen hyvillä mielin töitä ja oppii todella nopeasti.

palaamme kilpakentille ensi viikolla, ja  hyppäämme kaksi päivää Ypäjällä hallikisoissa tutulla 100&110 tasolla. tuntuu hyvältä lähteä kilpailemaan kun yhteistyö on hyvällä mallilla ja hevonen tuntuu paremmalta kuin koskaan.

ahkeria treenihetkiä toivoen,

Tiiu & Clarissa 

ratsastuskuvat // Roosa Järvinen photography 

Kommentit (1)
  1. Ihana otsikko postauksella, siihen jäin heti kiinni!:) Ja muutenkin ihana tsemppipostaus myös meille, jotka emme harrasta heväsurheilua 🙂
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *