aistien varassa

lainahöyhenissä

Kaupallinen yhteistyö, Aisti Erioil 

 

ilmeeltään kohentunut Erioil haastoi uuden Aisti- tuotesarjan innoittamana pohtimaan aisteja. sitä, kuinka itse aistin elämää.  mikä tuoksuu ihanimmalta tai tuntuu parhaalta vasten ihoa.  

listasin omia suosikkiaistimuksiani parikin - yhtä en olisi osannut valita. suomalaisen mielenlaadun tuntien, voisin kuvitella että joukosta saattaa löytyä Sinunkin lempiaistimuksia. vai erehdynkö? 

 

tuoksu 

syksyinen metsä kepeän sateen jälkeen. vastaleikattu nurmikko. riisipuuro jouluaamuna. voissa paistettu sipuli. korvapuustit. ulkona narulla kuivatetut lakanat. oma koti.  setripuu. vastajauhettu kahvi. nuotion tuoksu hiuksissa. koiranpennut. sammuksiin puhallettu kynttilä. 

maku 

kesän ensimmäiset mansikat. hartaasti hunajassa paahdetut tomaatit. lähdevesi. yllätys - maku, jota et osaa odottaa, etkä jälkeenpäin selittää.  uudet perunat.  itsepyydetty ahven. 

tunne 

hartaasti saunottu, kuorittu ja rasvattu iho. ystävän halaus. hevosen hamuileva huuli vasten poskea. kaukomaiden hiekka varpaiden alla. peiton alle kätketty lämpö. halaus. villasukat vasten varpaita

näky

alhaalta paistava, kaiken kultaava mailleen laskeva aurinkosilmistä paistava nauru.  pitkin sänkyä aamu-unisena suorin jaloin myyryävä Chloetäydellinen avokado. lentokentät öisin.  luonto, erityisesti syksyisin. rakkaus. 

äänistä kaunein 

hersyvä nauru. kevään ensimmäiset linnut.  rantaan lipuva vesi. hiljaisuus.  Chloen uriseva kiljuhaukku lyhyenkin erossaolon jälkeen. palavan puun pauke.  sade vasten kattoa.  askeleen alla narskuva pakkaslumi. suomalainen metsä. 

 

kuinka Sinä aistit elämän?

jättämällä tämän postauksen kommentiboksiin viestin, jossa kerrot oman suosikkiaistimuksesi, voit voittaa yhden kolmesta Aisti Erioil tuotepalkinnosta tuotepalkinto sisältää Kasteenraikas kosteusemulsion, Kasteenraikas käsivoiteen, Mintunraikas jalkavoiteen, Hajustamaton kosteusemulsion ja Hajustamaton käsivoiteen  (arvo n. 27€). osallistumisaikaa on keskiviikkoon 2.11. klo 22.00 asti

arpomalla ratkaistavat voittajat ilmoitetaan torstaina 3.11 julkaistavassa postauksessa

 

 

Kommentit

Ronjamiranda (Ei varmistettu)

Hmm, vaikea kysymys, mutta suosikkiaistini on ehkä haju, tai oikeastaan tuoksu. Monet hajuvedet esimerkiksi tuo mieleen muistoja ajalta, jolloin sitä tiettyä hajuvettä on käyttänyt paljon. :)

Matilde (Ei varmistettu)

Suosikkiaistimukseni on rakkauden tunne. Se on niin käsittämätön ja kokonaisvaltainen.

Nou

Suosikkiaistimukseni taitaa olla tuoksu. Se tuoksu kun ulkona haistat, että joku polttaa takassa puita tai lämmittää puusaunaa :) Siitä tulee ihana tuoksu ulkona!

kristajohanna (Ei varmistettu)

Tunne.
Kaikista voimakkain, liikuttaa niin hyvässä kuin pahassa. Se fiilis ja ylpeys kun näet ja koet oman pienen 1-vuotiaan kehittyvän ja oppivan jotain uutta. Se riipaiseva olo ja koko kehon läpi virtaava tuska, kun joudut antamaan oman koiran uuteen kotiin pakon edessä. Tunne tuo esiin inhimillisyyden ja itsemme parhaiten.

Stellan (Ei varmistettu)

Tunne ja näky. Kun rakas koirani nukahtaa syliin. Tunne on rauhoittava, kodikas, lohdullinen.

Hj (Ei varmistettu)

Tuoksujen avulla esim. Puusaunan tuoksu on aivan ihana ja lisäksi ääni ja näköaistimukset ovat myös itselleni tärkeitä.

Tässä elämä on

Tulen rätinä takassa. Espanjan kieli. Onnellisuus puhujan äänessä. Matala, rauhallinen miehen ääni. Piano. Hyvin miksatut rummut. Triangelin viimeinen kaikumaan jäävä kilahdus. Oopperan orkesteri. O Fortuna. Halaus. Paljon kävellyt tennarit. Villasukat. Kitaran kaula. Puhtaat sukat. Märkä asfaltti. Kaatosade iholla. Suukko hiuksissa. Posken nukka. Se hetki, kun on vaipumassa uneen. Vatsanpohjatunteet. Koiran pentukarva. Kyyneleet poskilla. Liikutus. Pehmeä pyyhe ihoa vasten. Kivun laantuminen. Puhtaat lakanat. Kylmä vesi kasvoilla. Jännitystärinä. Suuret, lämpimät neuleet. Kuuma teekuppi. Pehmeä tiivistyminen yleisössä keikalla. Onnellisuus. Lattialämmitys paljaiden varpaiden alla. Kun joku toinen kampaa ja laittaa hiukset. Toisen ruumiinlämpö ja pulssi. Alpakkaneule. Takan lämpö. Sauna.       

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Meren tuoksu ja kohina tuo mieleen kaikki parhaat muistot. Meren äärellä oon ihastunut ensimmäistä kertaa elämässäni, nauranut parhaat naurut, nauttinut elämästä viiniä juoden ja mansikoita syöden, rentoutunut ja saanut huonotkin asiat näyttämään hyviltä, nähnyt jotain niin kaunista ja unohtumatonta, kokenut vapautta ja saanut mielenmaailmani fiksattua täysin uudella tavalla. Paljon hyviä muistoja, jotka säilyvät sydämessäni varmasti hautaan asti, ja uskon että näitä muistoja tulee vielä lisää.

Siksi aina kun on mahdollista, hakeudun meren äärelle, ja jos en meren, niin edes järven, joka kyllä korvaa hyvin merenkin. Ei raikasta merituulta (tai järvi) voita mikään, ainakaan kohdallani! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Aistin elämää ystävien ja perheen tarttuvan naurun kautta ja kesäisen aamukasteen kautta.

Anskutin (Ei varmistettu)

Haju ja maku ovat kyllä ihanat aistit. Niitä oppi arvostamaan flunssassa, kun et haistanut tai maistanut mitään. Mikä onni onkaan, että saamme kokea mitä erilailaisimpia tuoksuja ja makuja. Siitä syystä aion jatkossakin nauttia ruuasta täysin hyvillä mielin.

Kommentoi