ajatuksia unelmista - yhdestä erityisestä

lainahöyhenissä

 

hei ystävät.

olen viime päivät pohtinut unelmia. yhtä erityistä unelmaa. 

kierinyt läpi tunteita laidasta laitaan aina ilosta ja jännityksestä valtaisaan epätoivoon, ja lopulta realistisiin en mä voi- loppupäätelmiin. 

se vieno ääni takaraivossa, joka kuitenkin, kaikesta innostuksesta ja tarmosta huolimatta, kehottaa laittamaan jarruja unelmahankkeelle, on yllättävän vakuuttava. silläkin uhalla, että unelman toteutumisen eteen tehtävistä uhrauksista huolimatta, olisin takuulla entistä onnellisempi versio itsestäni. 

jo pidemmän aikaa kestäneen itsetutkiskeluprojektini yksi vahva teema on itselle tärkeiden asioiden tekeminen. jos minun täytyisi valita yksi asia, mitä elämässäni tahtoisin eniten tehdä, tärähtäisi vastaus selkäytimestä. hetkeäkään miettimättä.  siltikään, en ole vuosiin - yli kymmeneen vuoteen - tehnyt sitä asiaa, mitä eniten tahtoisin. 

siksipä nyt, kun elämä on sopivasti otollinen, olen ottanut askeleen kohti unelmaani.

olen rustannut taulukkoon tulot ja menot, ja miettinyt, josko unelman toteuttamiseen rahkeet riittäisivätkin. kirjannut tuliterän Chanelin ja muut desginerlaukut myytävien listalle hetkeäkään empimättä, ja tuntenut riemua siitä, miten vähän painoarvoa moisella materialla oikeasti onkaan. 

vielä on paljon harkittavaa ja punnittavaa - ennen muuta säästettävää - mutta päätös on tehty: 

ostan hevosen. ja jos oikein innostun, rakennan vuoden parin päästä pienen tallin taloni kupeeseen.

parhaani yritin, mutta ei lauhdu hevostytön sielu millään muulla, kuin talikonvarteen tarttumalla. 

tuntuu hurjalta, ja vähän jopa pelottaa. ja silti samalla, mieli on yllättävän tyyni. kuvissa olevat unelmat, elämäni koira ja itse suunniteltu talo, kannustavat tarttumaan tätäkin unelmaa sarvista turvasta, vaikka hirvittääkin. 

 

unelmointiin usuttaen, 

Tiiu Piret xx

 

 

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Ihana unelma, ja ihana että sen toteutat <3

Piret
lainahöyhenissä

Oi kiitos!! Tuntuu niin hyvältä vihdoin tehdä tämä henkinen päätös asiasta.

Milla v (Ei varmistettu)

Hei pakko sanoa et DO IT! Mä tein ihan saman moovin pari vuotta sitten - kelasin et mikä on mulle mieluisinta tekemistä maailmassa ja mistä saan eniten iloa ja virtaa päiviini - no hevosista tietenkin.

Päivääkään en vaihtaisi - vaikka siihen meneekin _kaikki_ massit!

Piret
lainahöyhenissä

Tätä olen itsekin miettinyt. Elämä lipuu ohi ja päivät pitkät yrittää keksiä korvaavaa toimintaa hevosille. Eihän se niin voi olla. 

Annikk (Ei varmistettu)

Ihan mahtavaa&lt;3 t. Entinen heppatyttö, joka haaveilee satulaan paluusta, edes silloin tällöin. Oma haaveeni on helppo toteuttaa, mutta ei vielä ole ottanut tulta alleen. Sitten kun aika on oikea :) Elämme vain kerran.

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos Annikk! Olen ehdottoman samaa mieltä, vaikka kauan tämä menikin hoksata. Elämme vain kerran ja sitä on tehtävä, mikä sydämessä tuntuu oikealta. 

Johannamaaria (Ei varmistettu)

Ihanaa! Tykkään blogista koko ajan enemmän ja tulevaisuudessa täältä pääsee lukemaan heppajuttujakin, ihan loistavaa. Kauhea heppakuume itelläkin, tekis niin mieli päästä tallille, mutta vielä toistaiseksi opiskelijana se on turhan tyyristä... Ehkä ensi vuoden alusta!

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos tsemppiviestistä! Kyllä tässä on vielä paljon edessä ennen kuin hevonen seisoo tallissa, mutta mieli on niin iloinen jo pelkästä päätöksestä että tiedän tehneeni oikean ratkaisun :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa!

Anna-Maria P (Ei varmistettu)

Jes aivan ihanaa!! Aloin lukemaan tekstiä ja ajattelin, että kuulostat ihan minulta vuosi sitten, kun olin ostamassa hevosta. Ja niinpä olikin sama unelma ja tavoite sinulla, ihanaa nauti täysillä ja osta heppa :-) Ostin oman issikkani viime marraskuussa ja se on kyllä ihan parasta &lt;3

Piret
lainahöyhenissä

Tällaista kannustusta kaipaankin! Kyllä tämä hurjalta tuntuu, mutta tiedän että lajiin palaaminen on suurin onni mitä tiedän :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Hevosihmisenä luen mielelläni postauksia aiheeseen liittyen ja saan samalla toivottavasti rohkeutta toteuttaa samaisen unelman myöhemmin tulevaisuudessa &lt;3

Piret
lainahöyhenissä

Juuri näin! Itsekin saan innostusta toisten kokemuksista ja rohkeista päätöksitä - hienoa pystyä tarjoamaan tätä myös muille :) 

Reksu (Ei varmistettu)

Ihanaa, lähetän hirveästi myötätuulta unelmasi toteuttamiseksi! Olisi kiva kuulla hevostaustastasi enemmänkin, ja muutoinkin heppajutut ja tallisuunnirelmat/visiot/unelmoinnit kiinnostavat.

Piret
lainahöyhenissä

Hevospostausta on odoteltu jo pitkään, ja yritän toteuttaa! Kiitos paljon kannustuksesta :) 

Naksutus (Ei varmistettu)

Ihana unelma, onnea!
Kun aloin lukea tekstiä, mietin jo "taasko yks bloggaaja lisää joka kertoo että alkaa nyt yrittäjäksi ja määäenjaksa tätä samaa unelmaa kaikilla" :D Ei sillä että siinä mitään vikaa olisi mutta kiva että välillä on tollanen "yllättäväkin" unelma ihmisellä heh :D Tuntuu raikkaalta :D

Piret
lainahöyhenissä

Ahaha loistavaa :) Yrittäjä- unelma ei täällä kyllä vello, vaan juurikin yllättävä ja hieman hullu unelma :) 

Loistava päätös!

Kiira1 (Ei varmistettu)

Moikka,

Kolmen hevosen omistajana sanon, että Go for it! Kaikki laukut yms on toisarvoisia niiden tunteiden ja elämysten rinnalla mitä hevosen kanssa saa. Heppatyttönä tiedät kyllä :) Ja sitä paitsi sitten tulee ihan uusia materiahaaveita …. Equestrian Stocholmin huopia, Freejumpeja yms mitä uutta nyt taas onkaan markkinoilla ja puhumattakaan niistä sävy sävyyn ratsastusvaatteista.
Unelmat on tehty toteuttamista varten!

Piret
lainahöyhenissä

Näin se juuri on. Hevosten kanssa koetut onnistumiset ja yhteinen luottamus on hienointa mitä tiedän! Kiitos kannustuksesta ja rohkaisusta, sitä tarvitaan vaikka päätös onkin tehty :) 

Krissenshow (Ei varmistettu) http://www.krissenshow.com

Onnea ihanasta päätöksestä! Itse olen aikuisällä muutamia vuosia ollut ilman hevosia, niin tyhjää. Oman hevosen ostamisen jälkeen tyhjää on ollut ainoastaan lompakossa. Elämäni paras sijoitus.

Piret
lainahöyhenissä

Lompakon tyhjyyteen on täälläkin varauduttu jo etukäteen. Mitäpä sitä rahalla, jos elämässä ei ole mieluisaa sisältöä - ja omista tuloistani harrastuksen maksaminen tulee vaatimaan paljosta luopumista, mutta on se sen arvoistakin! 

Haaveita (Ei varmistettu)

Sinulla on varmasti paljon hevosia omistavia tuttuja neuvomassa, mutta sen vinkin annan, että ne hurjimmatkin laskelmat kuluista kannattaa vielä kertoa puolellatoista. Kymmenen vuotta olin hevosellinen ja nyt viisi vuotta olen ollut ilman. Houkutus on joka päivä kova, mutta ajatus kaikesta siitä rahanmenosta ahdistaa. Täällä etelässä kun ei 1000€ kuussa edes vielä riitä kuluihin, plus vielä kymppitonneja hevoseen.

Piret
lainahöyhenissä

Kyllä, tämä on hyvä muistaa. Olen omistanut viisi hevosta, joskaan en omilla tuloillani tuolloin harrastusta kustantanut, joten tieto hurjista kustannuksista on kyllä olemassa. Onneksi Keski-Suomessa tallimaksut ovat sentään paljon huokeammat. Siitäkin huolimatta kyllä tämä päätös hirmuisesti jännittää juurikin rahanmenon suhteen. 

Fiina (Ei varmistettu)

Hei, kuulostaa ihanalta. Itse en osaa kuvitellakaan elämääni eläimiä, enkä edes unelmoi mistään! Tuli tarve kehittää joku unelma, vaikka tyytyväinen näinkin olen...
Ohi aiheen: oletko tykännyt Ton 30-tuoleistasi? Itse harkitsen niitä, mutta onko niissä hyvä istua, ovatko käsinojat hyvällä korkeudella jne? Käsinojat ovat niin korkeat etteivät taida mahtua pöydän alle, vievätkö siis tuoleiksi jotenkin erityisen paljon tilaa pöydän ympärillä? Suurkiitos, jos viitsit vastata :)

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos!

Rehellisesti sanoen, Tonit ovat mahdottoman huonot istua. Hiivatin kauniithan ne ovat, mutta aivan kamalat istua. Rottinkinen on edes hivenen mukavampi, mutta täyspuisen istuin on aivan luotisuora ja muotoilullisesti huono. Suosittelen koeistumaan ennenkuin ostat - omani ostin ystävältäni kun muutti merten taa, ja siksi tuolilla oli paljon myös tunnearvoa minulle :) 

Laure (Ei varmistettu)

Ihanaa! Kilpailin samaan aikaan esteissä, kun sinulla oli Irco Polo. Itsekin yli puolet elämästäni hevosen selässä keikkuneena odotan sitä otollista hetkeä, kun taas saan hankkia oman hevosen. Vielä ei ole sen aika - työt vievät liikaa ympäri Suomea, eikä ole Chaneleitakaan kaupattavaksi. :D Mutta joskus. Onnea unelmiin.

KVP (Ei varmistettu)

Moi,

Ekana, tsemiä projektiin, kuulostaa ihanalta &lt;3 Toiseksi, mistäköhän sun pöytä on? Tosi kaunis!
Ps. Rapsutuksia koiralle &lt;3

Piret
lainahöyhenissä

Kiiitos!! Pöytä on kotimaisen Nikarin valmistama ja aivan mieletön :)

MkL (Ei varmistettu)

Onnea unelmasi toteuttamiseen! :) Kiva alkaa seuraamaan nyt tätä minulle uutta blogia, etenkin kun saman harrastuksen parissa ja oma ratsu vielä haaveissa. Niin se vaan on, ei heppatyttö korvaavaa, täysin mieluista toista lajia harrastaa löydä &lt;3

PIONITAR (Ei varmistettu)

Olen vasta nyt löytänyt ihanan blogisi. Seuraan todella vähän ja vain harkittuja blogeja, nyt tämä pääse ehdottomasti omalle listalle. Näin kauniin kotisi televisiossa ja sen estetiikka oli jotenkin niin kaunis ja samalla syvällinen -puhutteli itseäni todella. Ihastuin samalla kauniisiin tekstiileihisi. Mistä olet upeat mattosi hankkkinut? Hienoa, että olet mennyt kohti suurinta unelmaasi ja jo toteuttanutkin sen &lt;3

Piret
lainahöyhenissä

Oi kiitos! Matot ovat Beni Ourainin paimentolaismattoja ja keittiönpöydän alla on Annon ihana tupsumatto :)

Kaijus (Ei varmistettu)

Onnea voitosta! Saako kysyä mistä on kaunis pyöreä ruokapöytäsi? Olen etsinyt samanmoista

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos paljon! Pöytä on kotimaisen Nikarin mallistoa ja on todella kaunis

PIONITAR (Ei varmistettu)

Onnea vielä kerran voitosta ja niiiin kauniista hepastasi! Hän näyttää viisaalta ja lempeältä &lt;3 Mainitsit, että tällainen iso satsaus mahdollisesti tarkoittaa joidenkin asioiden realisointia. En tiedän minkälaisilla ajatuksilla olet, mutta rohkenen kysyä, oletko jo myynnyt tai myymässä Chanel kaunottariasi?

Piret
lainahöyhenissä

Kiitos kaunis, Clarissa on todella uskomattoman kaunis ja lempeä hevonen. Kävi niin hieno onni että hänet sain osaksi perhettä.

Chaneleista olen boyn myynyt ja vintage 2.55sen pidän itselläni kun on jo niin loppuun rakastettu :)

Kommentoi