appelsiinipuu saapui olohuoneeseen

lainahöyhenissä

 

olohuoneen viidakkonurkkaus on saanut uuden asukkaan, 34 vuotiaan appelsiinipuun. 

tuttavaperheen kaksivuotias poika istutti isänsä kanssa appelsiininsiemieniä multaan vuonna 1984. yksi niistä iti selvästi innokkaammin kuin muut siemenet, ja kasvoi lopulta niin suureksi, ettei se enää mahtunut kerrostaloasunnossa elämään. nyt tuuhealehtinen puuvanhus sai uuden kodin ja lisää kasvutilaa luotani. 

melkoinen savotta oli saada valtaisa puu kuljetetuksi, mutta hellästi peräkärryyn tuettuna se matkusti perille hienosti ja menettäen vain muutaman irtolehden. seuraavaksi topiskeltava appelsiinipuun optimaalista hoitoa, josko tekisi ihan hedelmiäkin valoisassa uudessa kodissan. 

Tiiu Piret xx

 

 

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

No onpa todella ihana!

Piret
lainahöyhenissä

eikö ole!! Olen niin onnekas kun tämän sain :) 

meg (Ei varmistettu)

Mahtavan kokoinen puu! Sain itse äidiltäni n. 20 vuotta vanhan appelsiinipuun juuri viime viikolla. Itse olen sen istuttanut lapsena, mutta tähän asti äiti on sitä hoivannut. Kokoa on ehkä puolet tuosta sinun puustasi, appelsiinipensas kuvailisi sitä ehkä paremmin. Kerro ihmeessä hoitovinkkejä, äiti neuvoi vain että mullan kannattaa antaa kuivahtaa kunnolla, mutta kastella pitää kuitenkin säännöllisesti. Suoraa auringon porotusta ei oikein kestä, mutta valosta tykkää. Vähän kranttu taitaa siis olla.

Piret
lainahöyhenissä

Tämä on niin sinnikäs veijari, että ei ole hävitysyrityksistä huolimatta kuollut. Entinen omistajansa kun oikeasti sahasi sen rungosta poikki, kun kasvoi niin valtavasti että oli aikeissa hävittää puun - ja puu sen kuin kasvoi vaan entistä innokkaammin :) 

Puu tuli valtaisassa hydro- ruukussa, jossa iso säiliö minne vesi kaadetaan, ja puu ottaa minkä tarvitsee. En uskalla tästä kyllä toiseen ruukkuun siirtää, joten tällä mennään. 

 

IinaS (Ei varmistettu) https://bangsiina.com

Rakastan tota sun kasviröykkiötä <3_<3 Vähän olisi ihanaa jos tuosta sun appelsiinipuusta saisi joskus hedelmiä! Tuosta noin vain tuoretta appelsiinimehua suoraan omasta puusta :D

Piret
lainahöyhenissä

Viidakkonurkkaus on kyllä ihana, se antaa niin kauniin tunnelman olohuoneeseen. Hedelmät, tai edes kukat, olisi niin ihana yllätys että varmasti kyynel vierähtäisi :) 

Nananana (Ei varmistettu)

Enollani on myös valtava appelsiinipuu, jonka hän on istuttanut syömänsä appelsiinin siemenestä 70-luvun alussa. Se kun kukkii, niin tuoksu on huumaava. Hedelmiä se ei ole ikinä tehnyt, mutta kukat, ah mikä tuoksu! Toivottavasti puusi ilahduttaa pian kukinnollaan. Aurinkoista viikkoa!

Piret
lainahöyhenissä

Voi mahdoton, kuullostaa täydelliseltä!! Tietääkseni tämä ei ole kukkinut, mutta josko alkaisi uudessa valon täyteisessä kodissaan kukkimaankin. se olisi upeaa. Ihanaa viikkoa Sinulle :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Sopii hyvin nurkkaan, eikä jää kokonsa vuoksi pimentoon, vaan ottaa paikkansa.

Kommentoi