avokadoa kerrakseen

 

olen riemusta ratketa.

äitini kasvatti minulle avokadopuun.

vuonna 2017 kerroin haaveestani kasvattaa avokadopuu siemestä.  pohdin asiaa myös äitini kanssa, joka tuttuun tapaansa ei ottanut vöyhötystäni kuuleviin korviinsa vaan tokaisi kokeilevansa itse myös omin konstein.

arvata saattaa että äitini istuttama avokadonsiemen iti, juurtui ja varttui elinvoimaiseksi nuoreksi puuksi, siinä missä oma avokadonsiemeneni lähinnä limottui ja päätyi biojäteastiaan.

hassusti tähän avokadohommaan kiteytyy omassa elämässäni toistuva ominaispiirre. joskus voisi yrittää vähän vähemmän, ja antaa asioiden sujua enemmän omalla painollaan. luonnollisesti ja kiirehtimättä.

ja lopputulos voisikin yks kaks yllättäen olla yhtä kaunis kuin tämä innokkaasti kasvava avokadopuu.

 

Tiiu Piret xx

 

Kommentit (4)
  1. Ihana avocadopuu! Oma viherpeukaloni on täysin keskellä kämmentä eikä mikäön viherkasvi tahdo pysyä elossa meillä. Mutta hei täysin OT-kysymys: mitä materiaalia talosi sisäkatto on?

  2. Kaikista yksinkertaisin tapa on kuivattaa pestyä siementä n. vuorokausi ja kuoria pintakerros pois vihannesveitsellä. Sitten vaan kosteaan multaan niin, että kapeampi kärki jää näkyviin mullan alta. Parin kuukauden päästä sieltä alkaa sitten toivottavasti kasvaa vartta ja juurta, jolloin siemenen voi istuttaa isompaan ruukkuun.

    Kuten aiempi kommentoija totesi, on mahdotonta sanoa onko kyseessä tyttö vai poika, joten siemeniä kannattaa kylvää kerralla useampi varmuuden vuoksi. Eiköhän niistä ainakin joku lähde sitten kasvamaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *