Clarissan kuulumisia

1A403101-F282-4EC8-A7FD-1E647D5590F4.JPG

 

 

eilen tapahtuneen varusteläpimurron johdosta tämä kirjoitus on hyvin erilainen, kuin se olisi ollut kaksi päivää sitten kirjoitettuna. 

ensimmäisten kolmen päivän treenien jälkeen tamman ratsastettavuus huononi merkittävästi, ja viimeiset puolitoistaviikkoa ovat olleet enemmän ja vähemmän harmillisia. ongelmia on ollut aika lailla, ja Clarissa on alkanut protestoida voimakkaasti välittömästi selkään nousun jälkeen, laukkaamalla paikoillaan, pukittelemalla (sangen maltillisesti ihme kyllä) ja muutoinkin riskaamalla aivan mahdottomasti.  

pitkään epäilin, että tamma vain kokeilee rajojaan, ja mielsin omat ratsastustaitoni riittämättömiksi ratsastamaan tätä kuumaa hevosta tarpeeksi jalalla eteenpäin tilanteessa, missä hevonen kävi kierroksilla kuin hellankoukku – entinen ratsastajansa kun oli kuitenkin minua kaksi päätä pidempi mies. 

koska ratsastettavuus huononi niin valtavasti, aloin kiinnittää entistä enemmän huomiota varusteiden istuvuuteen. herkkähipiä kun oli saanut hankauman naamaansa mm. kuolaimen kumitutista, joten ymmärsin että varsin herkkänahkainen tapaus on kysymyksessä ja varusteiden kanssa on oltava erityisen tarkkana. ei sillä, etteikö aina täytyisi olla. 

vihdoin eilen sain testattavaksi lyhyemmän, ja rungoltaan kapeamman satulan, joka istui Clarissalle selvästi paremmin. eron huomasi heti selkään noustessa kun tamma malttoi pysyä paikallaan ja oli välittömästi normaali oma itsensä, eli se hevonen mihin ihastuin Liettuassa kuukausi takaperin. 

en pysty sanoilla kuvailemaan sitä eroa, mikä hevosessa tapahtui. liike laajeni ja suuntasi jälleen eteenpäin, aiemman ylöspäin hyppimisen sijasta.  hevonen rentoutui heti tuntumalle ja oli täysin avuilla tunnin alusta loppuun. kaikki ryysiminen, ja suun aukominen ja riskaaminen loppui kuin seinään. aiempi satula oli ollut lyhyeen selkäänsä paitsi liian pitkä, myös rungoltaan aivan liian leveä. 

hevosenomistajan huolikirjo väheni melkoisesti näinkin pieneltä tuntuvan, mutta valtaisan merkityksellisen, asian ratkeamisella. nyt ilolla odotan tulevaa viikonloppua ja ensimmäistä yhteistä estevalmennusta Clarissan kanssa. 

ei-hevosihmisille tämä kirjoitus ei varmasti aukene ollenkaan. mutta summa summarum: on ollut hiivatin hankalaa, mutta juuri nyt ei ole ollenkaan hankalaa. kunnes taas kohta on. 

siinä hevoselämä pähkinänkuoressa. 

iloista joulun odotusta toivoen, 

Tiiu & Clarissa 

 

6C551108-C872-4CCE-82E4-617719C17C25.JPG

2EDA9173-7235-4A87-A804-D4C1BC81522F (2).JPG

41CC07E8-4E72-4A4C-9968-490B65E6B785.JPG

 

Kommentit (6)
  1. Kokeilitko ratsastaa kokonaan ilman satulaa? 🙂

    1. Itseasiassa kokeilin mutta tammalla on niin lennokas etu- ja takapää että ei käynyt pienessä mielessä mennä muuta kuin käyntiä. Nyt kun elämää on taas vähän takana niin uskon ongelmien olevan suureksi osaksi satulasta riippumattomia. Päivä kerraan ja johdonmukaisesti niin eiköhän tämä tästä 🙂

  2. Onnea uudesta, hienosta hevosesta, Tiiu! Ja Suomen kauneimman kodin tittelistä myös! T: Iina Donnasta️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *