foodfest

lainahöyhenissä

 

voi eläköön instgramin käyttökelpoisuutta ruokien kuvaamiseen. viime viikolla huushollissa on herkuteltu näköjään punaviinikaritsalla, äidin mansikkamehulla, mustikkapiirakalla ja jumalaisella focaccialla. taas.  myös Luxemburgista tuliaisiksi saadut suklaalusikat on sulatettu kuumaan maitoon kaakaoksi.

tein ihan puolivahingossa läpimurron mustikkapiirakan rahkatäytteen suhteen - vaniljarahkan ja kananmunan lisäksi vatkasin joukkoon philadelphia juustoa paksumman täytteen toivossa, ja jösses tuli huikea piirakka.

eläköön ruoka.

translation// some of my latest cookings.

Kommentit

Illuusia S

Oisko saumaa tuohon piirakkareseptiin? Oon perjantaina jälkkärivastaavana ja tuo piirakka näyttää kuvassa niin hyvältä!

Piret
lainahöyhenissä

Tää on maailman iisein ja maukkain. Iisein siksi, koska laiskuuttani käytin valmista murotaikinaa ;)

Taikina piirakkavuokaa ja päälle mustikat.  Sitten kulhossa sekoitetaan 1 vaniljarahka (valio), 1 muna, n. 1 dl sokeria ja 2/3 pakettia philadelphiaa ja kaadetaan mustikoiden päälle. nam 

Kristel (Ei varmistettu)

Entäs resepti tuohon foccacciaan - näyttää super hyvältä!! Onko tuo balsamicoa tossa päällä?

Piret
lainahöyhenissä

Kristel: ohje löytyy tuosta postauksesta linkin takaa, mutta myös esim googlettamalla "Olivia Focaccia". Resepti on Olivia lehdestä peräisin - itse tosin käytän leivän päällä artisokkaa, oliiveja, kirsikkatomaattia, yrttejä, fetaa, sipulia ja valkosipulia. Ja niin paljon kun mahtuu, eikä sinne tänne muutamaa ;)

Illuusia S

Tuo Philadelphia oli ehdottomasti piirakan salaisuus. Hyvää ja jopa yksi kaveri, joka ei pidä makeasta, piti tästä versiosta. Kiitos - ja sitten on pakko kokeilla tuota focacciaa!

Kommentoi