hakkeroidaan, myydään ja vittuillaan

34135819_10156294124047777_6768557859346055168_o-001.jpg

 

case identiteettivarkaus instagramissa ei ole edennyt askeltakaan. ei mihinkään suuntaan. paitsi että tilini varastanut henkilö, on ennättänyt jo poistaa tililtäni kaikki yli 2 000 kuvaani. 

Facebook eikä Instagram ole korvaansa lotkauttanut kymmenille avunpyyntöviesteille, ei lähetetyille lomakkeille eikä sadoille ilmiannoille, mitä tekin lukijat olette puolestani tehneet. arvostan apuanne valtavasti – tilanne on niin lohduttoman surullinen että omat voimat alkavat ehtyä. 

tein tilikaappauksen huomattuani välittömästi uuden @tiiupiret tunnuksen, jotta pysyn perillä, miten omaa alkuperäistä instagram- tiliäni hallinnoidaan, ja miten tiuhaan uusi haltija vaihtaa profiilini nimeä. julkaisin uudella tililläni kuvan, missä pyysin ihmisiä ilmiantamaan tilini varastaneen henkilön – instagram oli tässä toki upeasti hereillä ja poisti tämän uuden, henkilökohtaisen tilini.  tilihakkeri sen sijaan mennä porskuttaa niin että perävalot vain vilkkuu. 

miten helvetissä tämä on edes mahdollista? facebookiin tai instagramiin ei ole mitään keskusteluyhteyttä, asiakaspalvelua tai mitään, minkä kautta saisi äänensä kuuluviin ja hakkerin eliminoitua. 

lauantaiaamuna kun toivottomana seurasin miten tililtäni poistetaan yksitellen kuvia sadoittain ja taas sadoittain, sain tilini nykyiseltä haltijalta oheisen viestin, missä hän kertoo avoimesti, että ei ole tiliäni varastanut, vaan ostanut. kerrassaan upeaa. mokoma idiootti tosin samalla myönsi syyllistyneensä identiteettivarkauteen – tai oikeammin varastetun identiteetin ostamiseen. 

blogikollegani Nata hoksasi laittaa tilihakkerille dm- viestiä instagramissa ja sai selville, että on olemassa whatsapp ryhmä, missä varastettuja instagram tilejä myydään?!! 

tämä tuntuu niin henkilökohtaiselta ja lohduttomalta. ihan sama minne suuntaan huutaa ja itkee, kukaan ei kuule. silti samalla facebook ja instagram ilmoittavat yksioikoisesti, että omaavat kaikki oikeudet kaikkeen kauttaan jukaistuun materialiin. mutta ongelmatilanteessa heiltä ei saa mitään reaktiota mihinkään suuntaan – paitsi tietenkin kaapatun tilin omistajan uusien tilien eliminointiin??

olen aivan sanaton. ja niin saatanan vihainen. 

 

Kommentit (33)
 1. En tiedä, luetko näitä vanhoja viestejä enää, mutta olisin kaivannut apua…

  Mun ig-tili kaapattiin ja koko juttu ahdistaa, enkä saa ongelmiin apua.

  Kun tuo Ig-ilmianto tehdään ja siellä alussa kysytään rekisteröityä sähköpostiosoitetta, niin kirjataanko siihen oma sähköposti, millä on alunperin Ig:n rekisteröitynyt vai kaappaajan sähköposti (joka tuli mun sähköpostiin)?

  Kuinka kauan kesti, että Instagram vastasi ilmiantoon?

  Ihanaa, että sait tilisi takaisin!

 2. Minä vain minä vain
  6.6.2018, 06:03

  Tästä tuli surullinen olo. Etuoikeutettu elämäsi koki kolhun ja olet niin saatanan vihainen. Minä. Minä. MINÄ!

  1. Ikävää jos rikolliseen toimintaan puuttuminen ja omien oikeuksien peräänkuuluttaminen sai Sinut surulliseksi. Toivottavasti nostamani haloo sai sen aikaiseksi, että ihmiset olisivat paremmin hereillä tietoturva-asioissa, ja myös palveluja tarjoavat yritykset reagoisivat kuluttajien avunpyyntöihin. 

    

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *