Helsinki Horse Fair

muutama viikko on vierähtänyt Helsingin kilpailusta ja meidän kansainvälisestä debyytistämme.

kaikkinensa kilpailu oli hieno kokemus ja nuoren hevosen koulutuksen kannalta erittäin onnistunut. messukeskuksessa koettiin onnistumisia ja epäonnistumisia – kuten kilpaurheiluun usein kuuluu.

ensimmäisen päivän 115cm luokassa Clarissa oli kuin ruutitynnyri, ja hyppäsi hienosti maaliin yhdellä toisen kierroksen pudotuksella – joskin tämä pudotus oli ratsastajan lähestymisvirheestä johtunut täyskaato uusinnan ensimmäisellä esteellä. sijoituimme pudotuksesta huolimatta luokassa viidensiksi.

lauantain 120cm luokan veryttelyssä Clarissa tuntui jo kovin laimealta – yleensä hyvin reaktiivinen hevonen oli väsyneen oloinen, ja tästä valmentajalle verryttelyhyppyjen lomassa mainitsinkin. radalle päästyämme tamma hyppäsi ensimmäiset neljä estettä aivan valtavan korkealta ja ylivarovaisesti – viidennelle esteelle Clarissa ei enää tahtonut edetä lainkaan ja suorituksemme hylättiin kahden kieltäytymisen vuoksi.

lauantain 120 luokan tuloksen ja Clarissan epätavallisen vireettömyyden johdosta tein ratkaisun olla starttaamatta sunnuntain 125 luokassa. tämä olisi ollut meidän ensimmäinen rata kyseisellä korkeudella ja koin epäreiluksi viedä nuorta hevosta haluttoman suorituksen jälkeen liian haastavan tehtävän eteen ahtaalle areenalle.

ennen muuta Helsingistä saatiin valtavasti oppia tulevaan. olen valtavan iloinen siitä, miten Clarissa suhtautui haastavaan  kilpailuarenaan äänineen ja ihmisineen – aivan kuten arvelinkin, tamma oli kuin kotonaan ihmisten ihailtavana, eikä ollut moksiskaan sähköisestä tunnelmasta.

nyt kotiin palattua on harjoitukset jatkuneet kauden tuleviin kilpailuihin valmistautumisen merkeissä. yritämme löytää herkkään ja ahtaaseen suuhun hieman paremmin soveltuvaa kuolainta, jotta Clarissa olisi mahdollisimman tyytyväinen ja suun levottomuus saataisiin rauhoitettua.

seuraavan kerran kilpailemme mitä ilmeisimmin Stable Novassa, Ainossa ja Ypäjällä pääsiäisenä.

hevosystäville harjoitusintoa toivoen,

Tiiu Piret

ps. postauksen backstage- kuvitukset ovat Roosa Järvisen käsialaa, ja ensimmäinen kuva Sara Bohadjumin.

Kommentit (1)
  1. A very meaningful event, I hope everything will go well temple run

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *