hevoskuulumisia ja tavoitteita

lainahöyhenissä

 

hevosrintamalla alkaa arki sujua mukavasti. yhteistyö Clarissan kanssa kehittyy päivä päivältä, ja olen päässyt hyvin selville kipakan tammani sielunmaisemasta. 

alkuviikkojen hankaluudet ovat väistyneet osaksi uuden, tammalle täydellisesti istuvan Reneissance satulan myötä, ja osaksi napakamman läpiratsastuksen, jolla turha riskaaminen ja apujen välttely vähenee koko ajan. viime kaudella vasta viisivuotias hevoseni kääntyi nyt vuoden vaihteessa jo kuusivuotiaaksi, eikä käytösongelmien katsominen läpi sormien hevosen nuoruuteen vedoten ole enää ollenkaan niin suotavaa. 

omassa ratsastuksessani suurimmat haasteet ovat apujenkäytön herkkyydessä - tai oikeammin herkkyyden puutteessa - sekä istunnan vinoudessa, jonka kanssa joudun tekemään päivittäin töitä. olen ajankäytöllisesti joutunut tinkimään omista lihaskunto- ja liikkuvuustreeneistä ratsastuksen tieltä, mutta viimeistään nyt niillekin on löydyttävä aikaa, jotta pystyn ylläpitämään ja kehittämään myös omaa fyysistä kuntoani laadukkaan ratsastamisen edellyttämälle tasolle. 

helmikuun alussa vaihdamme Clarissan kanssa tallia parempien maneesiolosuhteiden perässä, jotta pystymme keskittymään entistä paremmin tavoitteelliseen harjoitteluun, kun vapaassa käytössämme on suuri maneesi, isot ulkokentät sekä maastot ja suuret pellot. harjoittelu on pidettävä nuorelle hevoselle mielekkäänä vaihtelevilla treeniolosuhteilla, jotka uusi tallimiljöö tarjoaa loistavasti.   

osallistuimme keskiviikkona ensimmäistä kertaa Sanna Backlundin valmennukseen, missä tamma sai kiitosta, mutta myös muistutuksen Sannalta siitä, että hevosen perusratsastuksessa sileällä on tehtävä vielä paljon paljon työtä, vaikka hyppääminen hevoselle helppoa onkin. helmikuussa starttaavalla kisakaudella tavoitteena on tutustua yhdessä kilparadoille, ja jos kaikki sujuu odotusten mukaisesti, edetä edelleen 6-vuotiaiden Racing- sarjan osakilpailuihin. 

kovasti on edistystä tapahtunut, mutta paljon työtä on vielä edessä. kaiken kaikkiaan olen hirmuisen ihastunut tammaani, joka säpäkästä ratsastettavuudestaan huolimatta on käsiteltäessä aivan ihastuttavan säyseä. 

jos hevosjutut kiinnostavat enemmälti, löytyy instagramista (@tiiupiret) videoita ja päivittäisiä kuulumisia hevoselosta. 

onnea tulevalle kaudelle toivoen, 

Tiiu & Clarissa 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan ihana hevonen!

Piret
lainahöyhenissä

Välitän terveiset tammalle :)

mystery
Vision One

Tosi kiva juttu että kirjoitat näitä hevosjuttuja tännekin :) harvoin näitä näkee missään oikeasti kiinnostavissa ja visuaalisesti miellyttävissä blogeissa. Seuraan innolla.

Piret
lainahöyhenissä

Mukava kuulla! Itsestä kun tuntuu ettei nämä takuulla ketään kiinnosta edes. Yritän jatkossakin tehdä tällaisia koostepostauksia ettei liian usein kuitenkaan hevostella :)

Jenni Uusitalo (Ei varmistettu)

Jes! Tykkään heppapostauksistani niin paljon, vaikka omista ratsastusvuosista onkin jo melkein 20v. Malttia ja onnistumisen hetkiä keväälle!

Piret
lainahöyhenissä

Oi kun näistä hevosmyönteisistä kommenteista tuleekin hyvä mieli. Onhan se hienoa että itselle niin rakas ja tärkeä asia kiinnostaa muitakin :)

SannaKm (Ei varmistettu)

Mahtavaa lukea näitä postauksia. Olisi hienoa, jos pystyisit avaamaan postauksissa vähän tarkemmin terminologiaa. Googlesta toki löytyy tietoa, mutta blogin lukemisen kannalta olisi mielekkäämpää saada informaatio tekstin yhteydessä eikä lähteä seikkailemaan kesken tekstin toisaalle...

Piret
lainahöyhenissä

Totta! Erittäin hyvä pointti - ehkä ajattelin ettei nämä kiinnosta muita kuin hevosihmisiä! Ilman muuta avaan jatkossa enemmän :)

Kuikkmi (Ei varmistettu)

Heppa- ja ratsastuspostauksille löytyy täältäkin fani, niitä on tosi kiva lukea näin heppatyttönä itsekin. Mukavaa alkavaa vuotta tammalle ja sinulle

JeminaAleksandra (Ei varmistettu)

Minustakin on mukava lisä blogiin lukea ja kuulla Clarissan kuulumisia:)

Eleanora (Ei varmistettu)

Jee, heppapostaus! Tsemppiä vinon istunnan korjaamiseen, täältä löytyy kohtalontoveri. 20 vuoden ratsatstamisen jälkeen, jona aikana istunta oli ehdottomasti vahvuuteni, onnistuin vinouttamaan itseni. Istun edelleen keskellä satulaa, mutta sisäkylki painuu kasaan.

Kommentoi