hevoskuulumisia ja tavoitteita

blogi42.jpg

 

hevosrintamalla alkaa arki sujua mukavasti. yhteistyö Clarissan kanssa kehittyy päivä päivältä, ja olen päässyt hyvin selville kipakan tammani sielunmaisemasta. 

alkuviikkojen hankaluudet ovat väistyneet osaksi uuden, tammalle täydellisesti istuvan Reneissance satulan myötä, ja osaksi napakamman läpiratsastuksen, jolla turha riskaaminen ja apujen välttely vähenee koko ajan. viime kaudella vasta viisivuotias hevoseni kääntyi nyt vuoden vaihteessa jo kuusivuotiaaksi, eikä käytösongelmien katsominen läpi sormien hevosen nuoruuteen vedoten ole enää ollenkaan niin suotavaa. 

omassa ratsastuksessani suurimmat haasteet ovat apujenkäytön herkkyydessä – tai oikeammin herkkyyden puutteessa – sekä istunnan vinoudessa, jonka kanssa joudun tekemään päivittäin töitä. olen ajankäytöllisesti joutunut tinkimään omista lihaskunto- ja liikkuvuustreeneistä ratsastuksen tieltä, mutta viimeistään nyt niillekin on löydyttävä aikaa, jotta pystyn ylläpitämään ja kehittämään myös omaa fyysistä kuntoani laadukkaan ratsastamisen edellyttämälle tasolle. 

helmikuun alussa vaihdamme Clarissan kanssa tallia parempien maneesiolosuhteiden perässä, jotta pystymme keskittymään entistä paremmin tavoitteelliseen harjoitteluun, kun vapaassa käytössämme on suuri maneesi, isot ulkokentät sekä maastot ja suuret pellot. harjoittelu on pidettävä nuorelle hevoselle mielekkäänä vaihtelevilla treeniolosuhteilla, jotka uusi tallimiljöö tarjoaa loistavasti.   

osallistuimme keskiviikkona ensimmäistä kertaa Sanna Backlundin valmennukseen, missä tamma sai kiitosta, mutta myös muistutuksen Sannalta siitä, että hevosen perusratsastuksessa sileällä on tehtävä vielä paljon paljon työtä, vaikka hyppääminen hevoselle helppoa onkin. helmikuussa starttaavalla kisakaudella tavoitteena on tutustua yhdessä kilparadoille, ja jos kaikki sujuu odotusten mukaisesti, edetä edelleen 6-vuotiaiden Racing- sarjan osakilpailuihin. 

kovasti on edistystä tapahtunut, mutta paljon työtä on vielä edessä. kaiken kaikkiaan olen hirmuisen ihastunut tammaani, joka säpäkästä ratsastettavuudestaan huolimatta on käsiteltäessä aivan ihastuttavan säyseä. 

jos hevosjutut kiinnostavat enemmälti, löytyy instagramista (@tiiupiret) videoita ja päivittäisiä kuulumisia hevoselosta. 

onnea tulevalle kaudelle toivoen, 

Tiiu & Clarissa 

Kommentit (11)
  1. Jee, heppapostaus! Tsemppiä vinon istunnan korjaamiseen, täältä löytyy kohtalontoveri. 20 vuoden ratsatstamisen jälkeen, jona aikana istunta oli ehdottomasti vahvuuteni, onnistuin vinouttamaan itseni. Istun edelleen keskellä satulaa, mutta sisäkylki painuu kasaan.

  2. JeminaAleksandra
    12.1.2019, 07:51

    Minustakin on mukava lisä blogiin lukea ja kuulla Clarissan kuulumisia:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *