ihanan isoja asioita

elämässä tapahtuu juuri nyt niin paljon hyviä asioita, että viikot liitävät kuin siivillä.

paitsi että arki tuntuu loksahtaneen kohdilleen, myös parisuhde on ottanut sen suuren askeleen, että huusholliin on  ilmestynyt kahvinkeitin – ja postilaatikon kyljessä lukee nyt yhden sukunimen sijasta kaksi.

muutos tuntuu mahdottoman hyvältä – yhdeksi tunteeksi kiteytettynä  turvalliselta.  on ihanaa lähteä  aamuisin, ja tulla päivän päätteksi takaisin, kun koti on yhteinen.

en muistanut miten ihanaa on jakaa elämä näin konkreettisella tasolla toisen  kanssa. on valtavan suuri voimavara jakaa elämän ilot ja surut yhdessä – kiepsahtaa kylkeen kiinni, ja sanoa toiselle miten hyvältä tuntuu että olet siinä.

summa summarum, elämä tuntuu tarjoilevan juuri nyt parastaan monelta kantilta katsottuna. vaikeuksista on päästy eteenpäin, ja elo tuntuu kiireiseltä, mutta siitäkin huolimatta kaikki on ihanasti tasapainossa.

siispä kippis kepeydelle, keväälle ja isoille asioille.

aurinkoisia kevätpäiviä ja kylmää proseccoa* laseihinne toivoen,

Tiiu Piret xx

* Divici prosecco saatu yhteistyön tuloksena. aivan ihastuttava luomuprosecco, joka oli suosikkini jo ennen tätä kuplivaa yhteistyötä.

Kommentit (8)
 1. Toiko hän hammasharjan ja kahvinkeittimen lisäksi mitään muuta mukanaan?

  Miten kahden aikuisen elämä mahdutetaan yhteen, kun muutetaan jomman kumman kotiin?
  Taloon, korjaan.
  Ja maksaako hän sinulle vuokraa?
  Nämä aina askarruttavat mua 🙂
  Ei tarvitse vastata, tietenkään, koska henkilökohtaisia asioita.
  Mutta noin niinku yleisellä tasolla, keskustelitteko te tälläisistä asioista ennen muuttopäätöksen tekoa?

  1. Vastaan omasta puolestani. Tekemällä kompromisseja. Muutin mieheni taloon 5 vuotta sitten. Myin melkein kaikki huonekaluni, koska jo talossa olevat olivat parempia. Kaikkea mitä jäi kaksi, on ajan mittaan jossain tarvinnut. Esim. Kahvinkeitin hajosi ja tarvittiin se toinen, pyykinpesukoneita on kaksi, mutta toinen on ulkorakennuksessa ja siinä pestään koirien peitot ja autonrassausvaatteet jne. Imureita on kaksi, mutta vihaan imuroida miehen imurilla ja hän vihaa imuroida minun imurilla joten kaksi imuria vähentää huomattavasti siivouspäivän aiheuttamaa skitsoilua.

   Emme juuri keskustelleet etukäteen tavaroista, välimatkaa meillä oli 200km joten arki helpottui valtavasti ja molemmilla iso tahto onnistua. Tunteista ja elämästä ja tulevaisuudesta tietenkin, kun kerran koko hommaan ryhdyttiin.

   Osallistumme molemmat talouden kuluihin, kuten osallistuisimme myös, jos asuisimme yhdessä valitussa kodissa.

   1. Talousasiat tietenkin ovat yhteiset, mutta talonomistaja kerryttää pääomaa ja sinä et. Se minua arveluttaisi yhteisasumisessa, jossa jompikumpi omistaisi 100% ja toinen 0%.
    Ystävä miettii samaa kuviota, kun asuu miehensä talossa. Miettii että ostaako siivu talosta vai ei. Kehotin hankkimaan jotain pääomaa; siivun talosta, osakkeita, sijoitusrahasto-osuuksia tai sijoitusasunnon. Jotain taloudellista itsenäisyyttä ois hyvä olla. Ja jotain pahan päivän varalle.

    1. Näin juuri. Jokapäiväiset talousasiat ovat yhteisiä, mutta juuri varallisuuden kartoitus toiselle, kun talo on yksin nimissäni (ainakin toistaiseksi), on ehdottoman tärkeä asia ja mietittävä fiksusti tilanteen mukaan. Tämän enempää en tätä tahdo avata, mutta suosittelen vahvasti juuri mainitsemaasi taloudellista itsenäisyyttä.

    2. Aah, talousasiat! Mulla ei joka tapauksessa olisi varaa tai edes halua asua omistusasunnossa. Nyt jaettujen asumis- ja elinkustannusten ansiosta mulla on kuitenkin varoja sijoitettavaksi asti tai rahaa hankkia vaikka sijoitusasunto. Talonpidon epäsuhta on huomioitu avioehdossa ja tulevaisuudessa todennäköisesti hankimme omaisuutta myös yhdessä. Eikä täältä lopulta mitään mukaansa saa.

  2. Omasta tahdostaan ei tuonut juuri muuta kuin television, henkilökohtaiset tavarat ja vaatteet. Talo kun on jo kalustettu valmiiksi, ei tuplatavaroille ole tarvetta, vaan ne pistettiin myyntiin. Nämä on varmasti aina tilannekohtaisia kompromisseja, mutta tässä tapauksessa muutto sujui hyvin mutkattomasti tältäkin kohtaa.

 2. Ihana uutinen <3

  Mutta mistä nuo ihanat kuohuviinilasit?

  1. Kiitos kaunis. Lasit ovat Riedelin, varmasti löytyy edelleen myynnistä tämä samainen malli 🙂 On kyllä täydellinen kuohuviinilasi, niin kuin nyt Riedelin muutkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *